Пресконференции

Емил Кабаиванов: Основната цел на СДС е да промени България

23.03.2013

Insert full size

Ние възстановихме Съюза на демократичните сили във формата и философията от 90-те години, когато той възникна от гражданската енергия, за да смени системата. Днес  23 години след началото на прехода ние сме отново обединени като политическа формация, чиято основна задача е да промени България. Това заяви на пресконференция в Ловеч председателят на синята партия д-р Емил Кабаиванов.

Той подчерта, че партиите в новия Съюз на демократичните сили са против статуквото и всички от тях са извървяли пътя на прочистването от т.нар. „елити на прехода”.

Поставяме си амбициозната цел да бъдем трета политическа сила в следващия парламент, като тези, които ще гласуват за нас ще бъдат сигурни, че дават гласа си за традиционните десни ценности – свобода, достойнство и справедливост, бе категоричен Кабаиванов. Синият лидер допълни, че СДС ще работи за широк дебат и консенсус  как трябва да променим Конституцията на Република България и държавните институции. По думите му функционирането на държавата в момента напомня на 80-те години на миналия век, а България се нуждае от модернизация във всяка една сфера.

Емил Кабаиванов подчерта, че партиите в новия Съюз на демократичните сили са създали добър екип и като такъв ще се борят за възстановяване на доверието на българските граждани в СДС.

Председателят на ПП Обединените земеделци Петя Ставрева заяви, че земеделците са се включили в екипа на СДС, защото в предстоящите дни българите стоят пред важния избор за посоката, която държавата трябва да поеме. Ставаме свидетели на един безкраен преход, който смятаме, че трябва да свърши и е време да се отвори нова страница в историята на страната ни, за да станем нормална европейска държава, подчерта тя. Според нея това означава по-високи доходи, модерна държава с перспектива за гражданите, продължаване на процеса на децентрализация със силна местна власт и подкрепа за агросектора.  

Лидерът на БСДП Йордан Нихризов подчерта, че в момента българските граждани протестират срещу монополите и олигархията. Преди 23 години ние протестирахме срещу комунистическата диктатура, партийната олигархия и не се постигна целта, за която се борихме, допълни той. Според него не се протестира срещу традиционните партии, а срещу онези бизнес проекти, които архитектите на прехода от червените среди направиха за лична употреба и се опитват да запазят статуквото.

По рано се проведе традиционното шествие до лагера „Слънчев бряг” в град Ловеч. На възпомeнанието присъстваха главният секретар на СДС Константин Арабаджиев, говорителят на партията Любен Петров, зам.-председателят на СДС Любомир Ковачев, председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева, Георги Митев – областен председател на СДС Ловеч, общинският председател на СДС Ловеч Иван Арабаджиев, представители  на Съюза на репресираните и членове и ръководства на СДС от Северозападния регион. Бяха положени венци и цветя и бе отслужена панихида. С едноминутно мълчание бе отдадена почит на невинните жертви на комунизма. 


Tags: Емил Кабаиванов

Още по темата

thumb 26.09.2018

Емил Кабаиванов:Местните и ...

Светослав Малинов не направи политически консултации как да гласува...

thumb 06.02.2017

Емил Кабаиванов: РБ ще бъде...

РБ ще бъде част от следващия български парламент. Това прогнозира з...

thumb 18.11.2016

Емил Кабаиванов: Политическ...

Д-р Емил Кабаиванов, зам.-председател на СДС и кмет на Карлово, в и...

thumb 13.06.2016

Емил Кабаиванов: Туристиче...

Д-р Емил Кабаиванов, кмет на Община Карлово, в интервю за Радио "Фо...

thumb 28.01.2016

Емил Кабаиванов: Промените ...

Емил Кабаиванов, кмет на Община Карлово в интервю за сутрешния блок...

thumb 13.01.2016

Емил Кабаиванов: Надявам се...

Емил Кабаиванов, зам.-предесдател на СДС и кмет на Община Карлово в...

thumb 21.12.2015

Емил Кабаиванов: За местнат...

Когато влязохме в Реформаторския блок, не сме мислили, че той е коа...

thumb 01.10.2015

Водосвет по случай християн...

Днес от 18.00 часа в НЧ „Васил Левски – 1861 г.” ще бъде официалнот...

thumb 30.11.2013

Божидар Лукарски: Управлява...

Пресконференция на ръководството на СДС в Стара Загора

thumb 24.06.2013

СДС призовава да се участва...

Председателят на СДС Емил Кабаиванов, Гл.Секретар К. Арабаджиев и м...