Мартин Димитров: Токът от VII Блок на "Козлодуй" ще е до три пъти по-евтин

09.04.2012

Insert thumb

БНТ, "Денят започва", 9 април 2012 г.

 

Водеща Жени Марчева: Добро утро сега казвам на лидера на СДС и съпредседател на "Синята коалиция" Мартин Димитров. Здравейте, г-н Димитров.

 

Мартин Димитров: Добро утро.

 

Водеща: С цените на горивата да започнем, защото мисля, че хората вече се поизплашиха сериозно. Могат ли цените на горивата да станат по-ниски?

 

М. Димитров: Има две неща, които могат да бъдат реално и ефективно направени. Едното е облекчаване вноса на горива, защото в момента този внос е доста. . . при доста рестриктивни условия,  което ГЕРБ направи в сегашния си мандат, и води до това положението на "Лукойл" като производител да става все по-голямо и това дава предимство на "Лукойл". И второто нещо, което може да бъде направено, е намаляване на акцизите на Европейския съюз, които, знаете, имат минимални нива за цялата общност. Тези две мерки са двете възможни конкретни действия.

 

Водеща: Колкото до акциза, вицепремиерът Симеон Дянков вече коментира - абсурд, казва той за акциза.

 

М. Димитров: Не трябва да казва такова нещо. Докато аз бях в Европейския парламент не стигна един глас за първия пробив в тази посока. Въпрос на консултации и на работа е. Още повече, вижте, има криза в целия Европейски съюз. И ако тази криза не бъде разбрана като сигнал, че сега трябва да има нова европейска включително акцизна и данъчна политика, това е един пропуснат шанс за цялата общност.

 

Водеща: Така е, но нали знаете, че специално за акциза трябва да имаме съгласието на всички останали членки на Европейския съюз, което теоретично, да кажем, има шанс, но всъщност на практика звучи невъзможно.

 

М. Димитров: На един литър бензин, г-жо Марчева, който си купуваме с вас, половината са ДДС и акцизи, половината от цената. Значи, представете си, ако струва 2.70, 1,35 са ДДС и акцизи, което означава следното нещо - че ако данъчната част не бъде намалена, това е половината от цената. Това е проблем за целия Европейски съюз. И ако за България, ако отнесем един литър бензин към средната работна заплата, съотношението е едно, в Германия е пет пъти по-различно. Тоест не е справедливо, не е честно в целия Европейски съюз да има еднакви акцизи, при положение, че средната и минималната заплата е пет пъти по-различна. Не е честно с Германия да имаме еднакви минимални акцизи на горивата или на каквото и да било друго. Но ако иска кабинетът да свърши нещо веднага, това е да облекчи вноса на горива. Това може да стане веднага, зависи само от българското правителство. Никой другняма нищо общо, няма нужда от съгласието на Европейската комисия. Събират се и го правят. Защо не го правят?

 

Водеща: Премахване на биодобавката в дизела. Изпълнителният директор на "Лукойл" Валентин Златев казва - опция е. Вицепремиерът Симеон Дянков казва - не е опция.

 

М. Димитров: Не е опция, защото няма да намали ефективно цената на горивата. Това е  спекулация. Няма да има реално намаление. А биокомпонентът е добър от гледна точка на това, че насърчава местното производство на редица култури, които след това участват в производството на дизел, насърчава селското стопанство, екологията е малко по-добра с наличието на биокомпонент. Предстои да има биокомпонент и в бензините от тази година, надявам се, ако пак няма удължаване, което не трябва да го има. Не е проблемът в биокомпонента. Няма, не може да се внася. Тоест представете си, че в Румъния има по-евтини горива в момента, вносът е затруднен. Ако може да се внася от тези страни и вносът да не е толкова труден, защото трудният внос е скъп внос. . .

 

Водеща: Така е. Не е ли странно, че изпълнителният директор на "Лукойл" Валентин Златев потърси правителството, а не правителството да потърси изпълнителния директор на "Лукойл" в търсене на решение да се намалят цените на горивата?

 

М. Димитров: Знаете, ние много пъти отправихме от името на СДС и "Синята коалиция" запитвания към КЗК, настоявахме за техни спешни мерки. Те най-накрая видяха картел. Това е най-измъченият картел, който беше видян в една от страните на Европейския съюз.

 

Водеща: Не, те казаха, че след три месеца може би ще видят картел.

 

М. Димитров: Видяха съмнения за картел, за да бъдем коректни и точни, съмнения за картел. До три месеца ще видим това ще се потвърди ли, няма ли да се потвърди, но поне за първи път има нещо в правилната посока, реални действия. И ако този картел бъде доказан, а той се доказва с посещения в тези фирми и с реални действия, а не с аналитични, каквито до момента прави КЗК, бихме напреднали сериозно, за да видим какъв проблем имаме пред себе си.

 

Водеща: Простете, но знаете ли, хората се питат, включително след тази среща на шефа на КЗК в Народното събрание - и какво като Комисията за защита на конкуренцията след три месеца ще каже хипотетично, че има картел при гривата.

 

М. Димитров: Ами, има нужда първо да има глоби. Това е важно като сигнал към всички тези производители и хора, които евентуално участват в картели, че имат държава срещу себе си. . .

 

Водеща: Така де, ама хората се питат какво. . . никой няма да намали цената на горивото или никой със задна дата. . .

 

М. Димитров: Ето, точно тук грешите.

 

Водеща: . . .няма да ми върне парите, които съм дал за бензин.

 

М. Димитров: Със задна дата, нищо не става със задна дата обикновено в живота, но да погледнем оттук нататък. Ако държавата не си е на мястото, не санкционира, не въвежда административни санкции и остави да си правят фирмите картели където и да било, цените ще

бъдат високи, така наречените монополни цени. В България основен проблем в момента са монополистите. Те си правят каквото си искат, срещу тях няма държава, държавата не се намесва и оставя малкия и среден бизнес да бъде буквално унищожен от подобни монополни фирми. Това става в момента в България. И ако няма санкции, нещата ще стават по-зле. Сега горивата, утре ще видите други сектори с картелни, олигополни или монополни споразумения и ще става все по-лошо.

 

Водеща: Сега, това го твърдите вие, но не е ли по-редно това да го каже Комисията за защита на конкуренцията - къде има картел, къде има монопол, къде има олигополи. . .

 

М. Димитров: Ние затова ги информираме, както ги информирахме за горивата и за други сектори. Но разберете, ако държавата не си е тук на мястото, цените ще станат все по-високи и все по-картелни, така да го нарека.

 

Водеща: Добре. За "Белене" да поговорим. Позволете един политически въпрос за "Белене". Решението на кабинета да не строи "Белене" поставя ли в коренно различна плоскост вашите отношения с управляващата партия?

 

М. Димитров: Не бих казал. Ние сме казвали от самото начало следното нещо. Всяко добро, всяка добра идея на ГЕРБ ще я подкрепим и всеки проблем, всяко несправяне ще бъде казано и посочено от нас, така че същата позиция я продължаваме оттук нататък. Да, "Белене", в случая ГЕРБ подкрепя нашата позиция. Знаете, ние 10 години сме на това мнение, от 2002 г.

 

Водеща: А откъде сте убеден, че ГЕРБ подкрепя вашата позиция, а не позицията. . . позицията на управляващата партия съвпада с позицията на "Синята коалиция"?

 

М. Димитров: Както искате го приемете. Човек не трябва да търси тук кой е бил по прав, но хората знаят, че ние сме били винаги на това мнение, докато ГЕРБ беше ту гьол, ту стратегически обект.

 

Водеща: Е, това, това великодушие от вашата страна нека хората да преценят.

 

М. Димитров: Да, нека хората да преценят.

 

Водеща: Не, за вас е важно в политически смисъл, нали така?

 

М. Димитров: Нека преценката да бъде на българските граждани. Аз само казвам голямото лъкатушене на ГЕРБ по тази тема, то беше ту гьол, ту стратегически обект "Белене" през цялото време.

 

Водеща: Да, обаче като взеха решението да не строят "Белене", с г-н Иван Костов се надпреварвахте да хвалите премиера, нали така?

 

М. Димитров: Ами, в случая е така. Всяка добра и правилна постъпка трябва да се каже обективно и да се каже истината. Истината може да бъде само една по този повод. А знаете ли защо не строят "Белене"? Защото той не може да бъде построен. Ето, това никой не ви го е казвал, аз ви казвам. Нямаше как да бъде построен. Нещо, което струва 20 милиарда лева и няма инвеститор за него, е невъзможно за построяване. То беше невъзможно. Само че единият вариант беше да си сложи правителството примката на шията, да почнат да строят нещо фиктивно с идеята, че им остава една година от мандата, и огромната тежест да го отнесе следващото правителство.

 

Водеща: Така е. Друго казват колегите ви от левицата - че, първо, цената не е 20 милиарда, а е много, много по-ниска, второ, че съществува реален риск от износител на ток България да се превърне във вносител на ток. Има ли такива рискове наистина?

 

М. Димитров: Това са нелепи, нелепи твърдения, с които манипулират хората. Ще ви дам две самопризнания на БСП ключово важни.

 

Водеща: Това е любопитно, дайте.

 

М. Димитров: Едното е от 1990 г. Депутатите от БСП, от Великото народно събрание става въпрос, са се подписали и са казали: спрете "Белене", той е икономически неефективен и е опасен. Всичките са се подписали тук, пратили са това писмо до икономическата комисия тогава във Великото народно събрание и са казали: БСП иска спиране на "Белене". Как така се промени коренно. . .

 

Водеща: 1990 г.

 

М. Димитров: 1990 г. Същата площадка, на същото място. Защо тогава е била опасна и това го пише и в доклада на БАН от същата година, че тази площадка не отговаря на руските изисквания за безопасност, т.е. потенциална нова "Фукушима". Така го чета този доклад.

 

Водеща: Имената ще кажете ли, поне част от имената, които са сложили подписите си под този документ?

 

М. Димитров: Започвам със Стефан Продев, Румяна Шубекова, Върбан Иванов, Иван Иванов, Георги Николов и т.н. Между другото един от тях в момента е депутат от ГЕРБ, което е интересно развитие на нещата, в какъвто искате план, но БСП казва: спрете "Белене", икономически неизгоден и опасен. Второто самопризнание, още по-важно, е на президента Първанов, бившия президент Първанов, разбира се, който казва: с тази клауза за ескалация - да обясня на вашите зрители, ескалацията означава увеличение на цената заради инфлация и други фактори, взимайки инфлацията в България - цената става много по-висока, става невъзможна. Тоест Първанов сам признава, авторът на големия шлем, авторът на проекта "Белене", човекът, който е измислил цялата схема, както се казва, той признава, че цената става невъзможна. Тези две признания за БСП показват защо този проект е невъзможен за изпълнение.

 

Водеща: Не, той не казва, че е невъзможна, а той говори за това, че и тогавашната тройна коалиция са виновни за това, че не са направили проекта необратим, освен, че има грехове и по въпросната ескалация, за която говорите, и той призова там да се прегледат нещата и да бъде намерен виновник, човек, от когото да бъде потърсена отговорност. Всъщност прокуратурата може ли да направи нещо? Минаха години. Вярвате ли, че ще има повдигнати обвинения за тези милиарди, които бяха дадени. . .

 

М. Димитров: Има досега един одит, който е правен на НЕК и на БЕХ, от вътрешна одиторска фирма. Този одит е известен като одита на Тенчо Попов, защото този човек го е взел и го е занесъл на премиера. Премиерът е взел одита и го е пратил към прокуратурата. Аз имах среща с главния прокурор, той сам ме потърси, защото знаете, че по темата "Белене" ние от СДС десетки и стотици пъти сме говорили.

 

Водеща: Активно.

 

М. Димитров: И на тази среща стана въпрос, че няма развитие до момента, тъй като необходимата експертиза е доста сложна и отнема време. Само че ако искаме реални действия, те са в следната посока.Сегашното Министерство на икономиката може да събере факти, да направи нов пълен одит на проекта, който одит, първо, да стане публичен, и второ, да отиде в прокуратурата. Защото да изхарчиш между 1,4 и 2 милиарда лева, толкова са разходите по този проект, с които можеха да бъдат санирани поне 60 хиляди сгради, панелни сгради, в цялата страна, и на тези хора да им намалим сметките за парно и за ток с 50 процента веднага, а тези пари да ги прахосаш, да ги хвърлиш, да ги захвърлиш, да ги унищожиш, трябва да се понесе отговорност. Няма как да не се носи за такъв въпрос отговорност.

 

Водеща: А, простете любопитството, но на тази среща с главния прокурор Борис Велчев той какво ви обясни за действията на прокуратурата, какво се предприема?

 

М. Димитров: Че има прокурор, който отговаря по темата, че той търси и работи и търси допълнителна експертиза, но нямат всички факти, нямат всички факти. И мога да ви дам примери. За редица сделки, за които няма документи, те са изискали, разбира се, и търсят необходимата документация, но до момента не им се оказва пълно съдействие. Аз вярвам, че това е така, и смятам, че главната роля оттук нататък не трябва да е на прокуратурата, а трябва да е на Министерство на икономиката. Те имат цялата документация и трябва да направят един цялостен и пълен одит и да го предоставят и на прокуратурата, и на обществото. Иначе вижте какво се получава. Получава се, както е казал народът, крадецът вика дръжте крадеца. БСП внася вот на недоверие вместо да се потърси отговорност на тях, на правителството на НДСВ и ДПС какви са ги вършили. Това се получава и вместо на тях да им се търси отговорност, те искат вот на недоверие. Ами. . .

 

Водеща: А вотът на недоверие кога ще е? Сега, в Страстната седмица или след Великден?

 

М. Димитров: Това зависи от ръководството на парламента. Когато го насрочат.

 

Водеща: Когато го насрочат. Две хипотези дойдоха след отказа на правителството да строи "Белене". За седми блок, реактора, който сме поръчали за "Белене", става седми блок на АЕЦ "Козлодуй". Добра ли е тази идея и кога да очакваме първия ток от този седми блок на АЕЦ "Козлодуй"?

 

М. Димитров: Най-големият грях на БСП е, че когато са започвали този проект, няма честно сравнение колко би струвало седми блок на "Козлодуй" и колко би струвало "Белене". Седми блок на "Козлодуй" би струвал между два и три пъти по-евтино от "Белене", което означава, че токът от седми блок на "Козлодуй" би бил между два и три пъти по-евтин, отколкото от "Белене". Това им е най-големият грях. В самото начало то така се прави. Имах среща с чешка делегация, те ми казаха следното нещо: никога няма да направим нова централа докато можем да правим допълнителни блокове към съществуващата, защото е много по-евтино, много по-изгодно и токът е в пъти по-евтин. И това е навсякъде едно и също. Така че допълнителният блок на "Козлодуй" винаги е бил, и в самото начало, и сега, по-добра алтернатива от "Белене", защото хората това ме питат. И вас ви питат. Искат евтин ток. Ами, евтиният ток е там, в допълнителния блок. Защото няма толкова големи разходи за инфраструктура, има свързаност към енергийната система, има ги помощните сгради, има ги специалистите в "Козлодуй". Допълнителният блок е много по-разумен.

 

Водеща: Сега обаче предстои една много тежка битка - битката за удължаването на живота на пети и на шести блок на АЕЦ "Козлодуй". Смятате ли, че руснаците сериозно биха попречили на тяхното удължаване, на живота на пети и шести. . .

 

М. Димитров: По какви причини? Тази технология я има не просто в България, пети и шести блок. И ако те попречат тук, ще са срещу своята собствена технология, която я има и в други страни. Така че те нямат икономическа логика.

 

Водеща: Тоест не би трябвало да има пречки от страна на руснаците. От страна на Европейската комисия дали няма да се спънем обаче?

 

М. Димитров: Няма основания Европейската комисия никакви. И тука трябва да имаме единна българска позиция. Никакви основания нямат за ограничаване живота на 5 и 6 блок на "Козлодуй". Тези два блока трябва да работят поне още 20 години. Аз твърдя - и повече. Всичко им е наред да работят 20 и повече години. Това показват до момента всички направени експертизи.

 

Водеща: Смислено, състоятелно ли ви се струва предложението за референдум за АЕЦ "Белене", отново изхождащо от средите на левицата?

 

М. Димитров: Когато бяха на власт, да бяха правили референдуми, да бяха подписали договора. Знаете ли защо Станишев не подписа договора за "Белене"? Той не подписа, когато беше на власт, договора, който щеше да направи проекта необратим, защото го беше страх. Защото БСП, както говорят за "Белене", знаят в крайна сметка, че този проект е неефективен, че е ужасно скъп и че е проблематичен. И те искаха да направят следното нещо - хем да го почнат, хем да похарчат пари по него, но някой друг да дойде, следващ кабинет, да бъде толкова наивен и глупав, че да подпише някой друг проекта Белене и да им носи отговорността за нещата, които надробиха. Затова Станишев не подписа. Това е цялата истина.

 

Водеща: Няколко думи за газа. 11 процента отстъпка от цената на газа договори делегацията, водена от новия министър на икономиката и енергетика Делян Добрев в Москва. Казвате, че това е малко. Защо да е малко? Икономическият министър казва, че това означава, че купуваме газа под 500 долара, което е добре.

 

М. Димитров: Това е намаление до края на годината, госпожо Марчева. А нас ни интересува намаление в бъдещия договор. И Русия в момента има пряк интерес от забързване на проекта "Южен поток" и от постигане на всички договорености по този проект. Така че докато не подпишем необходимите допълнителни клаузи, Русия ще бъде отстъпчива. В момента, в който ние подпишем, цялата отстъпчивост ще изчезне. Така че заедно с "Южен поток" ние трябва да сложим на масата няколко други неща - новия договор за доставка на  природен газ за България, както и евентуалните претенции на Русия по "Белене". Трите неща трябва да вървят заедно, за да може заедно с "Южен поток", който е основен приоритет на Русия, България да постигне и своето - да защитим нашия национален интерес. 11 процента намаление не е толкова голям успех. Ние настоявахме от СДС за 20 процента предвид цените, на които Русия продава на България, които са едни от най-високите в Европейския съюз.

 

Водеща: Сега, миналия понеделник тук в това студио беше министърът на икономиката Делян Добрев и той каза по повод вашите притеснения, притесненията, изразени също от лидера на ДСБ Иван Костов, той каза така: не сме дали и един сантиметър от нашите тръби на руснаците. Единственият ни ангажимент е да ускорим процедурите по "Южен поток", които така или иначе са в наш интерес да бъдат ускорени. Това успокоява ли ви, премахва ли част от притесненията ви?

 

М. Димитров: За "Южен поток" е необходимо да има финансов план и финансова сметка - кога парите, които България трябва да плати, се изплащат и кога ние сме на печалба от този проект. Никой не е виждал такава сметка. Държим да я видим преди подписването. И  вие не сте я виждали, тъй като няма такава. и вторият въпрос, на който пак ви връщам. Заедно с "Южен поток" България трябва да сложи на масата договора за доставка на природен газ и претенциите на Русия по "Белене", тъй като като подпишем окончателно "Южен поток", няма да сме вече в силна позиция.

 

Водеща: Добре. За шистовия газ да поговорим. Прогнозата ви – ще падне ли мораториумът, който Народното събрание наложи върху добива и проучването на шистов газ?

 

М. Димитров: Моята прогноза е, че първо трябва да съберем най-добрите възможни световни практики и всички проблеми, които има покрай шистовия газ.

 

Водеща: Ще участва ли "Синята коалиция" в тази временна анкетна комисия?

 

М. Димитров: Ще участваме. Аз няма да крия от вас, че и в рамките на "Синята коалиция" имаме различия по тази тема. Ние от СДС сме много по-внимателни. Защото шистовият газ има рискове. От една страна е голяма възможност, от друга страна, обаче има рискове, включително екологични. Получих писмо от Европейската комисия, в което ясно са показани възможните рискове и за подпочвените води и за водите на. . . надпочвените води и т.н.

 

Водеща: Другият лидер на "Синята коалиция" г-н Иван Костов е на обратното мнение.

 

М. Димитров Аз ви казах, ние сме. . . Няма нищо страшно в това, че сме на различни позиции по тази тема. Просто трябва да сме внимателни. Защото, вижте, когато нещо не е утвърдено като технология, когато нещо не е разрешено в повечето водещи световни икономики, когато нещо е рисково, не се хвърляш с главата напред и да видиш какво ще стане. Така се действа само в условия на тежка криза. Този подход не е правилният. Трябва да съберем най-добрата информация, да видим какви проблеми има в Румъния и в Полша, които са на някакъв етап на проучване на шистов газ. Предлагам да пратим там българска делегация, включително еколози, да видят проблемите на място. Защо да се хвърляме с главата напред в непознатата зона, в рисковата зона? Това е абсолютно ненужен, ненужен риск.

 

Водеща: Не е ли твърде голямо това различие между вас и ДСБ за малкия формат на коалицията, който имате?

 

М. Димитров: Напротив. Хора, които имат собствено мнение, имат различия и тези различия се преодоляват през събирането на необходимата експертиза.

 

Водеща: Знаете ли, забравих за "Белене" да ви питам шпионирате ли, защото в това ви обвини премиерът Бойко Борисов. От стенограмата на едно от последните правителствени заседания, казва там, "Синята коалиция" има шпиони, които очевидно са подразбрали какво ще е решението за "Белене" и сега, видите ли, те го представят като тяхна собствена победа.

 

М. Димитров: Това показва, че имаме хора навсякъде, г-жо Марчева, никога не сме го крили. СДС е. . .

 

Водеща: Ама, шпионирате ли?

 

М. Димитров: Напротив, работим в правилната посока.

 

Водеща: Това как се нарича?

 

М. Димитров: Това се нарича работа в правилната посока.

 

Водеща: Работа в правилната посока. Добре, ще позволите няколко въпроса накрая чисто политически. Последното проучване на Центърът на анализи и маркетинг казва така - ако на следващите парламентарни избори СДС се яви сам, има по-добри шансове отколкото в коалиция. Така ли е?

 

М. Димитров: Искам да ви кажа, че за съжаление част от българските социолози са много пристрастни и ще кажа открито, че не вярвам на анализите точно на този Център за анализи и маркетинг и на техните резултати. Мога да ви кажа следното нещо, в момента "Синята коалиция" е между 6-7 процента на избори, което е недостатъчно. Нашата цел е постигане на двуцифрен резултат. И ще ви кажа защо. Има един ключов въпрос, който съм ви го казвал и преди, ще ви го кажа и сега. Кой може да извади България от тази тежка криза? БСП? Всяко управление на БСП води до криза - Станишев, Жан Виденов, Луканов и т.н. ГЕРБ показаха за три години - ами, то растежът всяка следваща година е по-нисък на ГЕРБ. Всяка следваща година е по-лоша от предишната за ГЕРБ. Така че България има нужда от алтернатива, от хора, които могат да извадят България от кризата. Това е предимството на сините.

 

Водеща: Да оставим настрана Центъра за анализи и маркетинг, вашето вътрешно убеждение като лидер на СДС какво е - по-добре е да сте сами на парламентарните избори или по-добре е да запазите формата на "Синята коалиция"?

 

М. Димитров: За мен като човек, който тогава беше извън политиката, разделението на СДС на СДС и ДСБ беше една много голяма грешка. Преодоляването на тази грешка е през обединение оттук нататък. Това е категоричното ми мнение.

 

Водеща: Добре. Бяхте ясен в отговора си. Виждате обаче, че мнозина разочаровани от досегашните партии търсят пристан във формацията, в сдружението на Меглена Кунева, което вероятно ще прерасне в партия. Имате ли притеснение, че знакови хора от СДС биха могли да отидат към Меглена Кунева?

 

М. Димитров: Нямаме такива индикации. Но има два въпроса, на които г-жа Кунева трябва да отговори.

 

Водеща: Кои са те?

 

М. Димитров: Първият въпрос е помните ли БСП колко дълго време се колебаеше дали да не я издигне за президент? Имаше вътрешен дебат в партията, продължил месеци. Това е първият въпрос.

 

Водеща: Е, това, това не е много сериозно.

 

М. Димитров: И във връзка с това. . . А, така си беше. Така си беше. Проследете. Имаше голям дебат в БСП дали да не издигнат г-жа Кунева за президент или да я подкрепят. Но. . .

 

Водеща: Не, там е формулировката на кандидат-президента бяха сложили едно европейско лице, което правеше алюзия към Меглена Кунева,но дали това са били истинските намерения на БСП.

 

М. Димитров:Директен дебат се водеше дали да издигне БСП. . .

 

Водеща:Добре.

 

М. Димитров:. . . г-жа Кунева за президент. Но по-важният въпрос е  г-жа Кунева, за да бъде честна към себе си и към дясноцентристките избиратели, трябва да каже дали би направила с БСП експертно или друго правителство. Защото ми писна да лъжат хората. Всеки човек, който претендира за дясноцентристкия вот, трябва да стане и да каже - ето, аз ви казвам от името на СДС, с БСП на никаква цена, при никакви условия нищо няма да правим.

 

Водеща:С ГЕРБ на каква цена?

 

М. Димитров:А с ГЕРБ нещата изглеждат по различен начин. Ние пишем нашата управленска програма и търсим вече възможност за нейната реализация. Но г-жа Кунева да стане и да каже, да не стане като с царя, който нямаше с БСП, той бил съвсем различен от тях, и накрая отидоха и се прегърнаха. Да не го гледаме това отново е въпросът.

 

Водеща: Добре. Благодаря ви за това интервю. Това беше лидерът на СДС и съпредседател "Синята коалиция" Мартин Димитров.

 

 

Виж видео от БНТ тук



Tags: Мартин Димитров, АЕЦ БЕЛЕНЕ

Още по темата

thumb 11.10.2012 - Казанлък

Емил Кабаванов: Бюджет 2013...

Бюджет 2013 ще е като Бюджет 2012, но по-напудрен, с повече PR , бе...

thumb 28.09.2012

Емил Кабаиванов: Референдум...

Исканият от БСП референдум е закъснял и няма да реши никакви пробле...

thumb 27.06.2012

Мартин Димитров: От години ...

За това съм съгласен да се бърза, даже то е много закъсняло. Това ...

thumb 21.06.2012

Мартин Димитров: Бъдещето н...

Участие на Мартин Димитров в предаването "Здравей, България" на Нов...

thumb 21.06.2012

Мартин Димитров: Бъдещето н...

Участие на Мартин Димитров в предаването "Здравей, България" на Нов...

thumb 07.06.2012

Мартин Димитров: Заем трябв...

Лихвата трябва да бъде по-ниска, защото такава в момента е и пазарн...

thumb 31.05.2012

Дебатът за бъдещето на СДС ...

Разговор с Мартин Димитров и Борис Марков по БНР, Програма "Хоризо...

thumb 19.05.2012

Мартин Димитров: Изборът на...

Ако предложат коалиция с НДСВ и ВМРО-НИЕ, аз ще бъда най-силният и ...

thumb 17.05.2012

Мартин Димитров: Ще работя ...

Кукловодите да не си губят времето, парламентарната група "Синята к...

thumb 17.05.2012

Мартин Димитров: Искаха да ...

Няма да има прошка за нито един опит за продажба на СДС заявява Мар...