Надежда Нейнски в „Търси се”: Политиката ме направи много чувствителна към хората

16.01.2012

Insert full sizeУчастие на Надежда Нейнски в предаването „Търси се” по БиТиВи

„Според мен политиката ме направи много чувствителна към хората, към страданията, към надеждите, към разочарованията им”, това каза евродепутатът и бивш външен министър Надежда Нейнски в предаването „Търси се” по БиТиВи. 

 „Тя не обича да се оплаква, а винаги търси най-правилните решения на проблемите. Има голям дар слово и това много й помага. Освен това умее да разбира хората и да им „влиза в положението”. Бих казал, че Надежда отлично се вписва в средата ни с професионалния си опит и личните си качества. Бъдещето? Бъдещето й го виждам в политиката, защо не в ЕНП”, това каза за Надежда Нейнски председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Джоузеф Дол. 

 Като най-голямата си професионална загуба в политиката Надежда Нейнски определи загубата на изборите през 2001 г. Тя отбеляза още, че политиката е място на много изкушения. „Хората много се променят в политиката. Пред очите ми са се променили страшно много хора до степен, до която стават неузнаваеми. Затова най-важно е да успееш да се съхраниш като добър човек”, отбеляза Нейнски.  

 Тя сподели, че най-силно се е борила със себе си в онзи период, в който „трябваше да търся почти невъзможния баланс между това да бъда добра майка, добра съпруга, жена и същевременно да направя кариера, защото истинските неща изискват себеотдаване. Няма как да бъдеш себеотдаден на много места. Правила съм по-големите компромиси с децата си и със семейството си. А в крайна сметка човек се запазва като една цялост именно в отношенията с най-близките си хора.

Когато си много млад, не оценяваш тези неща. Винаги смяташ, че има време. Когато обаче минат годините, започваш да си казваш „ето, в тази ситуация трябваше да избера другото”. Защото за едно дете е много важно в неговите важни моменти майката да бъде до него”, каза евродепутатът.  

 На въпрос с какво Надежда Михайлова е по-различна от Надежда Нейнски, тя отговори така: „Харесвам и двете. Това са два различни периода в живота ми. Надежда Михайлова носи дързостта на младостта, на предизвикателствата, моя политически старт и политически път, носи двете ми прекрасни деца. А Надежда Нейнски е много помъдряла от годините. Научила се е да цени неща, които преди това вероятно е подминавала и не е имала очи да види. Чувствам се много повече в равновесие със себе си. Чувствам се обичана, което е изключително чувство”. 

 

 Надежда Нейнски разказа пред водещите на предаването, че когато е идвала към студиото, не знаела какво да очаква. „Казах си „аз толкова много съм участвала, 20 години съм в телевизиите, какво ще ме изненада?”, но истината е, че ме извадихте от обувките. Тези хора, които видях от екрана, са хората, които изключително много обичам. Това е моят свят! И се радвам, че ги имам, защото това ме кара да бъда много по-силна. Когато изминеш толкова дълъг път, понякога зад теб остават пепелища - и по отношение на приятелствата ти, и по отношение на близките ти, недай си боже по отношение на децата ти. И след това си казваш „струваше ли си?” Сега, когато ги виждам- тази галерия от образи на приятели, майка ми, Светлин, децата- си мисля, че съм успяла да ги убедя, че пътят, по който съм вървяла, си е струвал и това, че те продължават да ме обичат въпреки всичко, го доказва”, развълнувано отбеляза Нейнски. 


Tags: ЕНП, Надежда Нейнски

Още по темата

thumb 11.06.2012

Надежда Нейнски: СДС и ДСБ ...

България се намира в много сериозна ситуация и се нуждае от гарант ...

thumb 03.06.2012

Надежда Нейнски: Традиционн...

„Традиционната десница в момента е на кръстопът. И аз продължавам д...

thumb 19.05.2012

Надежда Нейнски: Ще търся н...

Хората не се интересуват от цялата тази вакханалия, която тече в по...

thumb 18.05.2012

Надежда Нейнски: ГЕРБ се на...

Участие на евродепутатът Надежда Нейнски в предаването на Нова Теле...

thumb 16.05.2012

Надежда Нейнски: За първи п...

Евродепутатът на Синята коалиция Надежда Нейнски пред Българската н...

thumb 14.05.2012

Надежда Нейнски и Борис Мар...

Коментар на евродепутатът Надежда Нейнски и Борис Марков, председа...

thumb 24.04.2012

Десницата в Европа показа п...

Резултатите от първия тур на френските избори на практика показват ...

thumb 10.04.2012

Надежда Нейнски: Най-силнот...

„Не е нормално някой да напуска една партия и да я сменя с друга. П...

thumb 04.04.2012

Нейнски: Има сериозни интер...

Има сериозни политически интереси Синята коалиция да не участва в с...

thumb 24.03.2012

Надежда Нейнски: И какво из...

Как беше избран точно г-н Вълканов, който изплати хонорара на Доган...