Борис Марков: Ние не можем да подкрепим поправките в Закона за горите

17.01.2012

Insert full sizeБорис Марков, член на НИС на СДС :  Натоварен съм от НИС на СДС да заявя категоричната позиция на партията по един наболял напоследък въпрос , а именно за  така придобилата известност поправка - "Витоша ски".

Ние следим цялата дискусия по въпроса и общественото обсъждане, което беше направено. Чухме аргументите и на двете страни, обсъдихме казуса  и позицията на СДС е категорична. Ние не можем да подкрепим тези поправки в закона за горите, даващи възможност да се извърши строителство в горски терени без да бъде променено предназначението им. Считаме, че не пускането на съоръженията , конкретно на Витоша не е нищо повече, а форма на обикновен рекет и изостряне на напрежението с цел да бъде принудена държавата да направи поправките. Силно сме притеснени , че тези поправки бяха поети като инициатива от управляващите , че министърът на земеделието Мирослав  Найденов, след като подреди земеделския пазар, след като земеделските производители са щастливи и доволни и работят, сега подрежда и ски курортите в България.

От СДС считаме, че развитието на ски туризма в България не се изчерпва само в това, безпрепятствено да бъдат изсичани гори и да се увеличава обема на пистите . Когато се говори за ски туризъм  трябва да се имат предвид множество фактори, защото не са малко примерите, когато държави имащи чудесни условия, но нямащи съпътстващата инфраструктура, обслужване и различни видове услуги, не развиват сериозен и значим ски туризъм.  Пътят за развитието на ски туризъм в България минава през подобряване на услугите предлагани в курортите , привличане на  клиенти, които се връщат доволни от престоя си  и чак след това може да бъде направен анализ на това,  до каква степен може да бъде развита ски инфраструктурата  за сметка на природата. Не може да се разсъждава така елементарно за развитието на една индустрия. Не можем да допуснем  застрояването, което се случи по Черноморието да се прехвърли и в планините. Освен ски туризъм има и други видове туризъм, които да се развиват в планините. Никой няма да ни прости, когато след 25-30 години са нанесени огромни щети на природата.


Tags: Борис Марков

Още по темата

thumb 15.04.2013

Борис Марков: СДС предлага ...

СДС влезе в предизборната кампания на чисто и с високо самочувствие...

thumb 11.04.2013

Представяне на кандидат-деп...

СДС тръгва на чисто в тази предизборна кампания, като обединява гра...

thumb 08.01.2013

СДС стартира кампания за на...

Съюзът на демократичните сили, ще бъде в следващия парламент, заяв...

thumb 18.09.2012

Борис Марков: Частната собс...

На днешното заседание на НИС на СДС обсъдихме и срастването на бизн...

thumb 05.06.2012

Националният съвет на СДС и...

Според устава на СДС членовете на Националния съвет насрочиха и дат...

thumb 29.05.2012

СДС ще запази характера си ...

До изтичането на настоящия парламентарен мандат СДС ще продължи да ...

thumb 15.05.2012

Пресконференция след изнесе...

thumb 15.05.2012

Националният съвет на СДС о...

Националният съвет на СДС реши да не участва в Синята коалиция с ДС...

thumb 10.01.2012

Борис Марков: Заради остъкл...

Още от днес започват консултации с експерти за технически решения н...

thumb 29.11.2011

Борис Марков: БДЖ губи 40 м...

"Нетният ефект от съкращението на работниците вече е загубен, защот...