Мартин Димитров: Всеки с подкрепа е добре дошъл

09.09.2011

Insert thumb

На президентските избори е добре десницата да отиде изцяло консолидирана. Иначе ще преброим само гласовете на СДС, а те сега не стигат за пробив. Не мога да върна никой, който иска да даде подкрепа, всеки е добре дошъл. Това каза  лидерът на СДС в предаването на ТВ7  "Гореща точка".

 По думите му вариантите за президентския вот са били два - или СДС да се яви самостоятелно, или да се консолидира дясното пространство и определени хора полека-лека да отидат към заслужен отдих. Докато начело не застанат млади хора с неукорим морал, десницата няма да получи силата да печели отново, подчерта синият лидер.

 Мартин Димитров призова да не се вярва на социологическите проучвания, защото не са верни. "Ние ще бъдем по-напред... Докато мачът не е свършил, шанс за Румен Христов има", отбеляза той и допълни, че на тези избори всичко е възможно.

 Според него ГЕРБ се опитват да вземат служебна победа там, където не могат да спечелят изборите - в сините крепости Плевен и в Монтана например. СДС вече подготвяли няколко хиляди души, които да поискат сметка за решенията на общинските избирателни комисия в тези градове на протестен митинг.

 Мартин Димитров заяви, че у нас се връща тоталитаризмът, а управлението на ГЕРБ минава в диктатура. Ако продължава така, следват репресии към бизнеса и медиите.

 ГЕРБ искат единствено да унищожат всичко дясно около тях. Между ГЕРБ и БСП няма никаква разлика, те използват еднакви методи за разчистване на политическите противници, добави Димитров.

Ако някои знакови лидери в дясното разберат, че е по-добре да направят крачка назад, десницата ще полети. Ако се даде път на младите, има шанс отново да печелим избори, коментира още  Мартин Димитров.

 Време е разумът да надделее в тази десница, призова той и успокои десните избиратели, че на следващите парламентарни избори десницата ще бъде консолидирана и силна и ще се даде път на цяло ново поколение млади политици, които СДС отглежда.

 Що се отнася до договорките в дясното за предстоящите избори, Мартин Димитров подчерта, че с Иван Костов са имали разбирателство за "широка дясна коалиция" и ДСБ да предложат кандидат за вицепрезидент, което се е забавило с три месеца.

 Десетки пъти съм го убеждавал да подпише коалиция с всички, егото трябва да бъде оставено настрани в името на големите цели и хората, обясни синият лидер и добави, че винаги е искал приятелски отношения с ДСБ, но не и ултиматуми.

ТВ 7


Tags: Мартин Димитров

Още по темата

thumb 27.06.2012

Мартин Димитров: От години ...

За това съм съгласен да се бърза, даже то е много закъсняло. Това ...

thumb 21.06.2012

Мартин Димитров: Бъдещето н...

Участие на Мартин Димитров в предаването "Здравей, България" на Нов...

thumb 21.06.2012

Мартин Димитров: Бъдещето н...

Участие на Мартин Димитров в предаването "Здравей, България" на Нов...

thumb 07.06.2012

Мартин Димитров: Заем трябв...

Лихвата трябва да бъде по-ниска, защото такава в момента е и пазарн...

thumb 04.06.2012

Съпредседателят на Синята к...

Мерките за излизане от икономическата криза и възможните общи дейст...

thumb 31.05.2012

Дебатът за бъдещето на СДС ...

Разговор с Мартин Димитров и Борис Марков по БНР, Програма "Хоризо...

thumb 23.05.2012

Депутатите на СДС защитиха ...

Складовете на едро няма да бъдат закрити. По инициатива на депутати...

thumb 19.05.2012

Мартин Димитров: Изборът на...

Ако предложат коалиция с НДСВ и ВМРО-НИЕ, аз ще бъда най-силният и ...

thumb 17.05.2012

Мартин Димитров: Ще работя ...

Кукловодите да не си губят времето, парламентарната група "Синята к...

thumb 17.05.2012

Мартин Димитров: Искаха да ...

Няма да има прошка за нито един опит за продажба на СДС заявява Мар...