СДС и ГЕРБ откриха кампанията си в Перник

02.05.2019

С водосвет за здраве и успех в третия ден на Възкресение Христово обединението ГЕРБ-СДС (формат ЕНП) даде старт на предизборната кампания в област Перник за членове на Европейския парламент. По установена традиция на десницата в Перник с 29 годишна история ритуалът беше отслужен в църквата „Свети Иван Рилски“. Свещичка в храма запалиха кандидатите за членове на Европейския парламент от листата на обединението ГЕРБ-СДС Андрей Новаков и Александър Йорданов, председателят на СДС Румен Христов, областният координатор на ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска, народният представител д-р Александър Александров, общинският ръководител на ГЕРБ-Перник и председател на Жени ГЕРБ Ирена Соколова, областният председател на СДС-Перник Юлиан Ситарски, общинският председател на СДС-Перник д-р Адриан Симеонов, кметове, заместник-кметове, председатели на общински съвети и общински съветници в общините от област Перник от десницата, членове и симпатизанти на ГЕРБ и СДС в област Перник.
След църковния ритуал представители на обединението ГЕРБ-СДС дадоха пресконференция.
Андрей Новаков подчерта значимостта на предстоящите избори както за България, така и за Европа и заяви убедено, че избраните евродепутати от обединението ГЕРБ-СДС ще продължат да защитават интересите на страната ни в Европа и гласът на България ще се чува. 
Александър Йорданов заяви увереност, че победата на ГЕРБ и СДС на 26 май тази година ще даде необходимата на България сигурност, стабилност и предвидимост, както и, че избраните евродепутати от обединението ГЕРБ-СДС ще бъдат част от групата на ЕНП в Европейския парламент. 
Председателят на СДС Румен Христов призова дебатът в започващата предизборна кампания да бъде концентриран в това, какво нашите евродепутати ще направят за България. Г-н Христов бе категоричен, че ГЕРБ и СДС са включили в листата си доказани авторитети и професионалисти, политици с опит и експертиза.
Областният координатор на ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска акцентира на активната и успешна работа на Андрей Новаков като настоящ депутат в Европейския парламент, а също така и на останалите досегашни евродепутати от ГЕРБ.
Общинският ръководител на ГЕРБ-Перник и председател на Жени ГЕРБ Ирена Соколова сподели, че европейските програми дават реален шанс за развитие и напредък, и ако губим време и енергия в несъстоятелно противоборство и безпринципни спорове, то тогава ще забавим или загубим възможностите за развитие на България.


Още по темата

thumb 07.12.2019

СДС на 30 години!

Да си пожелаем още много сини години и бъдещи успехи!

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 29.11.2019

СДС определя като неприемли...

В пазарната икономика една работеща и печеливша релация между търсе...

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 27.11.2019

Днешният ден е един от най-...

100 години от Ньойския договор