Новини от изборите

СДС е заедно с ГЕРБ, защото искаме да победим БСП, заяви в Плевен Александър Йорданов

22.04.2019


СДС е заедно с ГЕРБ на изборите за Европейски парламент /ЕП/, защото искаме да победим БСП. Това заяви в пресклуба на БТА в Плевен Александър Йорданов - кандидат за евродепутат в общата листа на ГЕРБ-СДС.
Според Йорданов, колкото пъти е била на власт БСП, "толкова пъти е водила страната към катастрофа". Аз като гражданин на България не искам това да се повтори, добави той. Според него единствено коалицията ГЕРБ-СДС може да победи в момента БСП, останалите партии, се борели за едно-две места в ЕП, но нямали сили да победят социалистическата партия. Йорданов заяви, че е "важно да решим каква Европа искаме - разделена, което отговаря и на интересите на Русия, или единна, която да се стреми да се променя към по-добро". Нашата коалиция иска това - ЕС да се развива, българските евродепутати да участват в добрите промени в ЕС - искаме в ЕС ред, сигурност и правила, добави Йорданов.
Председателят на СДС Румен Христов бе категоричен, че ще се противопоставят на крайните националисти в ЕС. Надяваме се ЕС отново да има дясно управление и да имаме възможност да блокираме евроскептицизма, допълни той. СДС има критики по отношение на вътрешната политика на ГЕРБ, но одобрява външната политика и европолитиката на тази партия, каза Христов. "СДС иска една по-интегрирана Европа, да бъдем в Шенген, в Еврозоната, защото сега нашите фирми и граждани губят общо около 1 млрд.лв само от смяната на валута. България получава 3-4 пъти повече средства от ЕС, отколкото дава в бюджета на ЕС", посочи той.

Вторият кандидат на СДС в евролистата на ГЕРБ-СДС, Илия Лазаров, заяви, че има впечатление от срещите си със симпатизантите на СДС, че "навсякъде се активизират да гласуват за съвместното явяване на изборите с ГЕРБ". Ние като евродепутати трябва да поставяме нещата така, че да ни чува Европа - със самочувствие, да лобираме за България, добави той.
 
Източник: БТА

Още по темата

thumb 07.12.2019

СДС на 30 години!

Да си пожелаем още много сини години и бъдещи успехи!

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 29.11.2019

СДС определя като неприемли...

В пазарната икономика една работеща и печеливша релация между търсе...

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 27.11.2019

Днешният ден е един от най-...

100 години от Ньойския договор