СДС: Познават ли Конституцията в МОН? В нея няма трети пол

21.02.2019

ПОЗИЦИЯ НА СЪЮЗА НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ

 

Програмата "SELFIE", разработена от Европейската комисия за насърчаване на иновативното образование и разпространена от МОН в 200 български училища, отново извади на дневен ред темата за „третия пол“.

 

Странното появяване на отговор „Друго“, на въпрос за пола на учениците и учителите, попълващи анкетата, без да е съотносим със същността й, ни кара да зададем на МОН и министър Вълчев следните въпроси:

 

  1. Познавате ли Конституцията и спазвате ли я като основен закон на Република България? Там ясно е постановено, че у нас има два пола – мъже и жени.
  2. Ако спазвате основния закон, защо прилагате папагалски европейски директиви, без да се съобразявате с него? Ако не го спазвате, как изпълнявате функциите си в една от най-важните институции на държавата – образователното министерство?
  3. Не се ли питате защо е нужно да се събира информация за сексуалната ориентация на подрастващите и за какво може да бъде използвана тя?
  4. Не Ви ли  хрумвало, че в тази възраст децата могат да дадат всякакви отговори, за да се пошегуват, без да се замислят, че тази информация се обработва и използва за определени цели
  5. Не се ли притеснявате, че това е пореден опит за прокарване на идеята, че третият пол е нещо нормално, след неуспеха на Истанбулската конвенция у нас?

 

За нас е ясно, че не можете да дадете отговори на тези въпроси, защото, ако си ги бяхте задали предварително, нямаше да се стигне до този проблем.

 

Настояваме ресорният заместник-министър, допуснал да се стигне до това безобразие, да понесе своята отговорност и министър Вълчев да предприеме необходимите стъпки за това.

 

Като политическа сила, първа излязла с позиция срещу Истанбулската конвенция, отново апелираме към институциите и обществото, да не допускаме пълзящи опити за прокарването й през странични и задни входове.

 

Припомняме, че либерализмът е преди всичко икономическа категория  и се свежда до по-малка намеса на държавата и по-малко опекунство над бизнеса. Не трябва да се спекулира с либералните идеи, за да се налагат неприсъщи за обществото ни теми за „третия пол“, „гей браковете“ и неестествени роли на мъжете и жените.

 

 


Още по темата

thumb 07.12.2019

СДС на 30 години!

Да си пожелаем още много сини години и бъдещи успехи!

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 29.11.2019

СДС определя като неприемли...

В пазарната икономика една работеща и печеливша релация между търсе...

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 27.11.2019

Днешният ден е един от най-...

100 години от Ньойския договор