СДС Перник стартира отпускарския месец август с две инициативи за младите

03.08.2015

С две инициативи, насочени към младите хора, СДС стартира отпускарския месец август в Перник. На разположение в синята централа на ул. „Радомир” 1 вече се намира „свободна библиотека“, съдържаща близо 100 тома в областта на европейските политики, политиките за младите хора и местното самоуправление. Литературата е дарение от председателя на СДС Перник Христиан Даскалов, но за попълване на фонда ще се търси и подкрепата на десни фондации, европейските институции, симпатизанти.

Всеки перничанин може да посети офиса на СДС и да си вземе издание от свободната библиотека, но в замяна трябва да остави друго издание от сходна област или пък на принципа „предай-нататък“ да остави книгата в друга подобна библиотека след като я прочете.

Идеята на пернишкото ръководство на сините е всяка партия да създаде подобна свободна библиотека, като чрез книгите насърчи диалога между политическите сили и отвори партийните централи за гражданите.

Паралелно с тази инициатива, СДС Перник превърна заседателната си зала в своеобразно „co-working“ пространство, което е на разположение на младите хора от града. Залата на сините разполага с всичко необходимо за провеждането на удобен и ефективен работен процес и при желание може да се използва за организирането и провеждането на тематични срещи, работилници и презентации като част от проектите, по които работят.

Инициативата е напълно безвъзмездна, в традицията на т.нар. “co-working” офиси, представляващи общи работни пространства, които съществуват във всеки по-голям европейски общински център. Те предоставят възможност на freelance професионалисти и стартиращи предприемачи в области като информационните и комуникационни технологии и креативните индустрии да ползват споделено пространство при работата по проектите си, вместо всеки от тях да наема офис площ, конферентна зала и т.н.

В конкретния случай целта на СДС Перник е да провери интереса към създаването на постоянно, специализирано общинско co-working пространство за местната start-up общност като цялостен проект за реализация от страна на общинската администрация. Това е една от централните точки в програмата на СДС Перник – насърчаването и подпомагането на младежкото предприемачество и местната предприемаческа еко-система.

И двете инициативи очакват перничани  в рамките на работното време на СДС Перник, тъй като в следработно време традиционно в партийната централа се провеждат ежеседмичните заседания на органите на СДС и Реформаторския блок, които в момента обсъждат общите си кандидати за кметове и общински съветници в областта. Сред номинациите за кмет на Община Перник, които се обсъждат във формат РБ, е и тази на председателя на СДС Перник – Христиан Даскалов.


Още по темата

thumb 07.12.2019

СДС на 30 години!

Да си пожелаем още много сини години и бъдещи успехи!

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 29.11.2019

СДС определя като неприемли...

В пазарната икономика една работеща и печеливша релация между търсе...

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 27.11.2019

Днешният ден е един от най-...

100 години от Ньойския договор