Румен Христов: Зеленчукопроизводство, овощарство и животновъдство са основните приоритети за следващия програмен период в областта на земеделието

25.05.2015

Това стана ясно във Враца, на втората от поредицата срещи, организирани от Парламентарната група на Реформаторския блок в рамките на инициативата: Обединени в усилието да раздвижим и съживим Северозападния край !В нея участваха председателят на парламентарната комисия по земеделие и храни и депутат от РБ Румен Христов, народните представители проф.Вили Лилков и доц.Борислав Великов и зам.-министърът на земеделието Васил Грудев.

Основната цел на днешната среща е да бъдат обсъдени проблемите на развитието на селското стопанство в Северозападния регион и навременното и пълноценно използване на възможностите на Програмата за развитие на селските райони (2014 – 2020) на Европейския земеделски фонд, заяви доц. Великов.

Румен Христов акцентира върху законодателната инициатива на Народното събрание, като се спря върху възможността за определяне на приоритетно разпределение на мери и пасища.  Той подчерта, че земеделието е основен отрасъл за тази част на България и е изключително важно да се осигурява качествена продукция за пазара. Основните приоритети за следващия програмен период са фокусирани в направление -  зеленчукопроизводство, овощарство и животновъдство. Г-н Христов посъветва младите земеделски производители да се възползват от програмата „Млад фермер“ ,  която дава много възможности.

Зам. – министър Васил Грудев сподели, че за началото на новия програмен период за Враца, Монтана и Видин са постъпили 240 заявления за 121 милиона евро за проекти, които могат да бъдат осъществени.

Проф. Вили Лилков, депутат от РБ, допълни, че с тези срещи се показва, че институциите си говорят и  дават възможност на всеки един земеделски производител може пряко да контактува с представителите и на законодателната и на изпълнителната власт. Той подчерта, че има пълно сътрудничество между народните представители от различните политически сили, избрани от този регион. Депутатът от РБ изрази надежда в най-скоро време ще стартира програмата към Министерството на регионалното развитие и благоустройство , насочена към решаване на проблемите на Северозападния регион.


Още по темата

thumb 07.12.2019

СДС на 30 години!

Да си пожелаем още много сини години и бъдещи успехи!

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 29.11.2019

СДС определя като неприемли...

В пазарната икономика една работеща и печеливша релация между търсе...

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 27.11.2019

Днешният ден е един от най-...

100 години от Ньойския договор