Депутат от СДС пита за пътен възел „Даскалово”

09.04.2012

Insert thumbКакво ще предприеме МРРБ за възстановяване на инфраструктурата около пътен „Даскалово? Този актуален въпрос към строителния министър Лиляна Павлова отправи народния представител от Синята коалиция Любомир Иванов в петък след проведена приемна в Перник миналия четвъртък. Проблемът беше поставен на срещата с депутата от Невена Илиева, която беше кандидат за кмет на кметство „Църква” от СДС. Баба Попадия Невена стана популярна след като настоя пред премиера Бойко Борисов да се сложат шумозаглушителни платна на съоръжението. Сега тя обясни, че след приключването на пътния възел,  коритото на река Рударщица остана непочистено, все още има незаустени канавки, а  канализацията наул. “Владайско въстание”още е запушена и не е възстановен  разбитият водопровод.  Жителите на квартала се опасяват, че гаранционния срок за отстраняване на разрушенията от фирмата  строител изтича.
Тя предаде на народния представител и притесненията на хората от района заради инвестиционно намерение на изграждане на ел. централа на биомаса в полите на Витоша.
Депутатът от СДС Любомир Иванов, избран в Монтана, беше за първи път в Перник, но се ангажира да идва по-често, както и да помогне за срещи с негови колеги в града и областта поне веднъж месечно. Той подчерта, че предпочита срещите с хората „на терен”. Освен приемна за граждани, народният представител проведе и среща с ръководството и актива на СДС в Перник. Местните сини настояха пред него за ясни позиции и политики от страна на народните представители от СДС, които да повдигнат доверието в тях.
„Когато сме им нужни на ГЕРБ, ни употребяват, а когато не се нуждаят от нашите гласове ни изхвърлят”, заяви Иванов и обясни, че народните представители от СДС не споделят рестриктивните за малкия и средния бизнес законодателни промени. Той даде като пример проблемите на малките обекти с  касовите апарати и забраните на пушенето в кафенета, където собствениците направиха инвестиции в прегради и инсталации. Иванов уточни, че когато предложенията на мнозинството от ГЕРБ са разумни, сините ще ги подкрепят. СДС отново ще опита а внесе лустрационен закон и новият проект вече се готвел от народния представител Лъчезар Тошев, съобщи още депутатът в Перник.
Любомир Иванов е категоричен, че на парламентарните избори догодина СДС и ДСБ трябва да запазят формата Синя коалиция по чисто прагматични причини. Според него би било добре да се привлекат и други десни партии на след подписано споразумение. След като излъчената работна група проведе разговори вътре в Синята коалиция и докладва на НИС, ще бъде по-добре, ако повече хора от СДС обсъдят това и го вземат  като решение, смята Любомир Иванов.

(източник: Градски вестник, автор: Руми Борисова, първоначална публикация: http://gradski.org/archives/18719)


Още по темата

thumb 07.12.2019

СДС на 30 години!

Да си пожелаем още много сини години и бъдещи успехи!

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 29.11.2019

СДС определя като неприемли...

В пазарната икономика една работеща и печеливша релация между търсе...

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 27.11.2019

Днешният ден е един от най-...

100 години от Ньойския договор