Среща на общинските съветници от СДС в СОС с членове и симпатизанти на СДС в Лозенец

21.03.2012

На 20 март, вторник, по инициатива на Общинския съвет на СДС - Лозенец, в УАСГ (Университет по архитектура, строителство и геодезия) беше проведена среща на членове и привърженици на СДС в София с общинските съветници от СДС в Столичния общински съвет. Темата беше: "100 дни Столичен общински съвет и дейността на нашите общински съветници в него."

Insert thumb

След откриването на срещата от председателя на СДС - Лозенец, г-н Здравко Боджов, думата беше дадена на г-н Владимир Кисьов, съпредседател на ПГ на Синята коалиция в СОС. С няколко изречения, той запозна присъстващите с разпределението на ресорите на общинските съветници от СДС в СОС и дейностите им до момента - внесени доклади и питания. Той, както и останалите двама общински съветници - Борислав Бориславов и Радослав Абрашев, са в ръководството на Градския съвет на СДС в София и като такива - редовно се отчитат пред висшия ръководен орган на партията в София, както и всички важни решения, като гласуването на бюджета на СО, например, се взимат от ГС на СДС. По отношение на ДСБ, г-н Кисьов отбеляза, че всяка седмица се правят общи заседания и стремежът е да се взимат общи решения, но това не винаги се отдава.

Insert thumb

След Владимир Кисьов, думата беше дадена на д-р Бориславов, който даде подробности по темите, с които той се занимава - културното наследство на София, образование, транспорт и архитектура. Отбеляза, че по отношение на културното наследство на София има пълно разбирателство с кмета на София и в процеса на кандидатстване на София за Европейска столица на културата през 2019 г. се генерират много положителни идеи, реализирани в последствие. Отбеляза също така положителното развитие на Столична програма "Култура", благодарение и на съветниците от СДС, подчертавайки, че и СП "Култура" и програма "Зелена София" са част от идеята за програмно бюджетиране - предлагано и отстоявано от съветниците от СДС от два мандата назад. 

Insert thumb

Д-р Радослав Абрашев спомена, че е изненадан от голямата натовареност в столичния парламент и отбеляза, че е улеснен в работата си от големия авторитет, с който се ползват Владимир Кисьов и Борислав Бориславов в Столична община. Той даде подробности за образуването на такса "смет", тъй като е в комисията, която се занимава с определянето и. Другите комисии, в които той участва са ПК по екология, ПК по етика и ПК за конфликт на интереси.

Insert thumb

И тримата подчертаха, че членовете и симпатизантите на СДС могат да се срещнат с тях по всички въпроси, които ги интересуват не само в приемното им време.

След краткото им представяне, водещият Здравко Боджов даде думата за въпроси. Основните теми, които бяха засегнати са: промените в наредбите за градския транспорт, отношенията на нашите съветници с останалите политически групи в СОС, особено с ГЕРБ, младежката политика на Столична община и т.н.

 Insert thumb


Още по темата

thumb 07.12.2019

СДС на 30 години!

Да си пожелаем още много сини години и бъдещи успехи!

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 29.11.2019

СДС определя като неприемли...

В пазарната икономика една работеща и печеливша релация между търсе...

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 27.11.2019

Днешният ден е един от най-...

100 години от Ньойския договор