СДС настоява за намаляване на цената на електроенергията с 12%

02.02.2009

 

СДС настоява за изработване на ясна и прозрачна методология при определянето на цената на електроенергията, това обяви председателят на партията Мартин Димитров по време на пресконференция след редовно заседание на НИС на СДС. Според лидера на сините е необяснимо защо, когато основните цени на ресурсите поскъпват и токът поскъпва, а когато основните ресурси поевтиняват, то цената на тока не намалява.

"Изводите за нас са, че самото ценообразуване на тока е непрозрачно. Регулаторът води закрити заседания и знае само да увеличава цената на тока. Вместо правителството и мнозинството да правят популистки акции около отварянето на АЕЦ- „Козлодуй", нека да вземат мерки за намаляване на цената на тока при положение че всички предпоставки са налице", допълни още лидерът на СДС. Ето защо от СДС се обявяваме за бърза и адекватна намеса на ДКЕВР и поевтиняване на електроенергията с 12-14% в съответствие със спадналите цени на енергоизточниците", заяви Димитров. 

"Правителството твърди, че държавният контрол бил добро нещо, но нека да се запитаме дали е разумно и нормално цените да вървят само нагоре", подчерта още  синият лидер. Председателят на СДС обяви, че има сериозен проблем и в комисията за държавно регулиране.Според него е  необходимо заседанията на регулатора да бъдат открити и гласуванията да бъдат поименни, за да може всеки член да носи отговорност за начина си на гласуване.

Регистрирането по ДДС на малките магазини в страната ще занижи чувствително печалбите на търговците, обяви още на пресконференцията членът на НИС на СДС Любен Петров. "Като представител на дясна партия съм затова малкият бизнес в България да бъде уважаван и да бъде пазен", заяви той.

До 1200-1800 лв. годишно допълнителни административни разходи биха правили дребните търговци разкри още членът на НИС от Варна Цанко Цветанов. Това може да принуди търговците на тютюневи изделия да се откажат от дейността си или да вдигнат цената на другите стоки разкри още той, изразявайки надежда в парламента всички да гласуват и решението за регистрация да отпадне.


Още по темата

thumb 07.12.2019

СДС на 30 години!

Да си пожелаем още много сини години и бъдещи успехи!

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 29.11.2019

СДС определя като неприемли...

В пазарната икономика една работеща и печеливша релация между търсе...

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 27.11.2019

Днешният ден е един от най-...

100 години от Ньойския договор