Иван Сотиров: Овчаров трябваше да бъде в прокуратурата, а не в НС

22.01.2009

 

С дебата за пускането на АЕЦ „Козлодуй" се прави опит да се отклони това, че има криза. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител и главен секретар на СДС Иван Сотиров . Румен Овчаров трябваше да бъде в прокуратурата, а не в парламента, заяви синият депутат.

По думите на Сотиров - „прави се PR акция от президента Георги Първанов за пускането на АЕЦ, за да се отклони вниманието от това, че неговият приятел Владимир Путин ни спря газа".
Сотиров коментира, че ОДС не са против да се търси възможност за справянето с кризата, но не чрез отварянето на реакторите в тази ситуация. „Реакциите ще бъдат, че ще има поредни санкции и пореден удар срещу България. Това са предизборни популизми, които правите. Самият президент знае, че няма да бъдат пуснати реакторите", заяви Сотиров. Той призова управляващите да се справят с „кризата, в която вкараха България, и след това да се справят с енергийната криза". „Ние сме близо 100% зависимост от Русия. Ние сме енергиен център на Русия в България. Ние сме Троянския кон на Русия на Балканите и в Европа", коментира той.
По думите му управляващите поставят България пред дилема. „Нямаме намерение да поставяме България в унизително положение. Президентът играе деструктивно против вашата партия. Вие си решавате вътрешнопредизборни проблеми на гърба на всички", заяви той. „Защо нямаме Национална енергийна стратегия, която да защити българския интерес?, попита депутатът. По думите му - когато става въпрос за преразглеждане на договори с Европа, могат да се правят референдуми, когато става въпрос за Бургас-Александруполис, това не важи. Защо не се предизвика национален референдум за Бургас-Александруполис, попита още той.
„Бламирайте си го вашия министър-председател? Пратил си е г-н Калфин, който сега стои и гледа тъжно. Къде е г-н Овчаров? Той трябваше да е в прокуратурата сега", заяви Сотиров.


Още по темата

thumb 07.12.2019

СДС на 30 години!

Да си пожелаем още много сини години и бъдещи успехи!

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 29.11.2019

СДС определя като неприемли...

В пазарната икономика една работеща и печеливша релация между търсе...

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 27.11.2019

Днешният ден е един от най-...

100 години от Ньойския договор