Писмо до министър Михаил Миков

16.01.2009
 

Уважаеми г-н Миков,

Благодаря ви много, че сте отделили на СДС част от ценното си време, иначе отдадено на борбата срещу престъпността. Склонен  съм да приема това писмо като част от личните ви усилия за осигуряване на правовия ред и сигурността на гражданите.  Разбирам, че писането на писма, включително и до лидерите на опозиционни партии, е важен инструмент във вашата стратегия за борба с организираната престъпността. Понеже съм убеден в добрите ви намерения искам от сърце да ви помогна в това начинание, като ви предлагам няколко възможни адресата на бъдещата ви кореспонденция.

1. Напишете писма до спонсорите на БСП Людмил Стойков и Марио Николов, с което да ги помолите да отделят част от „усвоените" по европейските програми средства, освен за предстоящата изборна кампания на БСП, и за финансиране на борбата с престъпността.

2. Пишете на предшественика си Румен Петков, за да ви разясни методиката за борба с престъпността, която БСП прилагаше преди влизането ви в МВР. Пишете и на братя Галеви, за да си уговорите предварително адреса, на който да ви изчакат при следващата акция срещу тях.

3. Предлагам ви също да започнете активна писмена кореспонденция с колегите си Асен Гагаузов, Петър Димитров и Петър Мутафчиев. Уверен съм, че в процеса на комуникация с тях ще се случат две неща: Първо, ще откриете редица хулигански прояви, които далеч надвишават по количество и по размер вредите за България, от хвърлените от г-н Бориславов две снежни топки; Второ, четиримата ще имате възможност да обсъдите реда на подаване на оставките си.

4. Моля ви напишете писмо на подчинените ви ръководители в МВР, което да съдържа инструкция как да различават мирно протестиращи граждани от облечените в черно агресивни младежи, които носят палки и атакуват полицията. Не би било лошо да обясните на ръководството на МВР, че при наличие на законово основание за прекратяване на обществена проява, първата задача на полицията е да съобщи това на хората, преди да започне да ги блъска и бие. По този начин ще гарантирате сигурността както на гражданите, така и на обикновенните полицаи, чиито сигурност и имидж ежедневно накърнявате с начина, по който се отнасяте към управлението на МВР.

Съзнавам, че във вашите очи хвърлените, от г-н Бориславов , нежни топки са „хулиганско поведение". Искам да ви обърна внимание, че такова се наблюдаваше и сред  редица други спокойни и мирни граждани, в първия ден на протестите, след като бяха атакувани от служители на подчиненото ви ведомство с палки и щитове. Ако двете снежни топки,  хвърлени от г-н Бориславов, са индулгенцията, от която имате нужда, тогава Ви влизам в положение и като председател на СДС поднасям извиненията си. Желая ви като министър на вътрешните работи да взимате добри решения в полза на хората.

 

С уважение

Мартин Димитров, Председател на СДС


Още по темата

thumb 07.12.2019

СДС на 30 години!

Да си пожелаем още много сини години и бъдещи успехи!

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 29.11.2019

СДС определя като неприемли...

В пазарната икономика една работеща и печеливша релация между търсе...

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 27.11.2019

Днешният ден е един от най-...

100 години от Ньойския договор