Мартин Димитров: Кметът и управлението на Пловдив се опитват да върнат комунизма

31.01.2011

 

Кметът и управлението на Пловдив се опитват да върнат комунизма - заяви лидерът на СДС Мартин Димитров. Синият лидер, придружен от депутатите Димо Гяуров и Йордан Бакалов, участва в честването в града под тепетата на 157-ата годишнина от рождението на Стефан Стамболов.

С приемането на общинския бюджет става ясно, че са предприели мерки, които са типични за леви управления. Според председателя на СДС това е популистки ход преди изборите, за да обърка хората. Заобикалят се истинските проблеми на Пловдив като финансирането на културата и на инфраструктурата, включително и за спортни мероприятия.

Вместо да се решават истинските проблеми, включително съфинансирането на европейски проекти, се живее в един измислен свят на кмета и неговата коалиция. Това е отчаян популизъм и ние сме убедени, че БСП ще загуби изборите заедно със Славчо Атанасов или без него. Затова намирането на много силна кандидатура за кмет е важната задача пред „Синя коалиция - Пловдив" и тя ще бъде алтернатива в града. Форматът за явяване на изборите ще бъде разширена „Синя коалиция" или още по-добре описан е „обединени десни партии". СДС и ДСБ задължително са вътре, оттам - нататък на принципна база се разговаря с трети субекти. Разширяването на коалицията няма да стане на всяка цена, ако например ни бъдат поискани безпринципни споразумения. Това ще стане с партньори, които споделят нашия начин на работа. 

СДС реагира още когато Милен Велчев и правителството на НДСВ направиха сделката с външния дълг, че тя не трябва да се случва. Загубата от нея е от 400 мил. до над милиард лева - заяви още председателят на СДС Мартин Димитров в Пловдив и отправи следния въпрос: Ще мълчи ли българското общество за този един милиард, след като се търси отговорност от хора, които са обвинени, че са откраднали 4-ри кокошки. Според лидера на СДС още преди членството в ЕС беше ясно, че лихвите ще падат и тази сделка ще бъде неизгодна за България.

След като е неизгодна за България, явно е изгодна за някой друг и е направена по някакъв трети интерес. Какво трябва да се случи оттук-нататък. Народното събрание да обсъди доклада за сделката с външния дълг и да излезе с решение. Искам да видя гласуването на БСП и ДПС - бе категоричен Димитров, защото, ако не ме лъжи паметта, ДПС подкрепи навремето тази сделка. И още този доклад трябва да отиде в прокуратурата, за да се потърси отговорност. В противен случай утре пак ще дойде някой магьосник, пак ще направи такова активно управление на външния дълг и пак България ще загуби стотици милиони левове. Затова въпросът трябва да бъде приключен с една такава проверка и търсене на отговорност.

Председателят на СДС бе категоричен, че подобни операции като тази са типични за частния сектор. Това са рискови операции. Подобни рискови операции не трябва да прави държавата. Държавата трябва да прави точно обратните операции. Операции за намаляване и управление на риска. Затова СДС през целия този период беше против тази сделка. Сега „Синята коалиция" е против тази сделка. Но дойде моментът да се потърси отговорност и това е много важен момент. Трябва да се разбере в България, че се носи в крайна сметка отговорност. Ние ще настояваме този въпрос да бъде изчистен докрай 


Още по темата

thumb 07.12.2019

СДС на 30 години!

Да си пожелаем още много сини години и бъдещи успехи!

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 29.11.2019

СДС определя като неприемли...

В пазарната икономика една работеща и печеливша релация между търсе...

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 27.11.2019

Днешният ден е един от най-...

100 години от Ньойския договор