Централата на СДС – Пловдив на нов адрес

08.09.2009

 

„Централата на СДС - Пловдив скоро ще се помещава вече на адрес ул. Янко Сакъзов № 5 до църквата „Св. Георги"", това каза днес по време на пресконференция председателят на СДС Мартин Димитров след проведена среща с кмета на Община Пловдив Славчо Атанасов, на която е бил обсъден въпросът с клубната база на местната синя организация. „СДС ще запази около 10 клуба в шестте района на града, където ще се развива клубна дейност и ще се осъществяват различни срещи с граждани", допълни още синият лидер.

По отношение на депонирането на 100 000 тона софийски бали с боклук на сметището в Цалапица Мартин Димитров заяви, че този проблем трябва да се реши веднъж завинаги. „Единственият изход да не се стига до повторно депониране на отпадък е до 3 години да се построи завод за преработка на столичния боклук. Надявам се това да е последният път, когато се налага разрешаването на този проблем. Не може балите да пътуват из цялата страна.", допълни още Димитров.

Запитан кой ще е кандидатът за кмет на район Източен на СДС на предстоящите частични местни избори през октомври и.д. председателят на ОбС на СДС - Пловдив Чавдар Марев отговори, че в момента се водят срещи и разговори с всички партии, с изключение на БПС и ДПС. След това ще бъде обявен и формата на явяване в кампанията.
Мартин Димитров обясни, че според решение на Националния съвет на СДС местните структури сами ще решават начина на явяване на предстоящите избори през октомври - самостоятелно или в коалиция. Пловдивската и софийската структура сами ще определят кое е най-добре за тях. Но по отношение на кандидатурата за кмет на столицата, то тя трябва да е резултат от широка дясно-центристка коалиция.

В отговор на журналистически въпрос - какво мисли за започналите разследвания срещу бившия земеделски министър Валери Цветанов - Мартин Димитров заяви, че е съгласен с тях, но те не трябва да протичат просто като един медиен шум, а резултатите да бъдат оповестени и виновните, ако има такива да се понесат своята отговорност.

Що се отнася до трагедията, разиграла се на Охридското езеро и нелепо загиналите български граждани, Мартин Димитров отговори, че трябва да се направи цялостна проверка на документите на фирмите, организиращи подобни екскурзии, да се установи дали те са действали законосъобразно и публично да се оповестят резултатите от тези проверки. Според лидера на СДС проблемът е в контрола върху фирмите на границата, а и в страната.

Депутатът от Синята коалиция Димо Гяуров допълни, че вината е на собственика на кораба, но е и важно да се установи каква е ситуацията в България, необходими са ясни разпоредби и контрол. Според народния представител няма нужда от специално звено за координация между институциите при извънредни и трагични ситуации, достатъчно е да има добра комуникация между вече съществуващите отговорни звена на държавната администрация, която в случая е реагирала адекватно.


Още по темата

thumb 07.12.2019

СДС на 30 години!

Да си пожелаем още много сини години и бъдещи успехи!

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 29.11.2019

СДС определя като неприемли...

В пазарната икономика една работеща и печеливша релация между търсе...

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 27.11.2019

Днешният ден е един от най-...

100 години от Ньойския договор