Йордан Бакалов подари усмивки на сираци навръх Петровден

01.07.2009

 

Мажоритарният кандидат и водач на листата и на "Синята коалиция" за 17 МИР, д-р. инж. Йордан Бакалов направи поредното си дарение за дома за деца лишени от родителска грижа в родния си град Асеновград. На връх светлия християнски празник Петровден обласният лидер на СДС дари на дома над 50 килограма пилешко месо и много лакомства на малчуганите, които видимо се зарадваха на изненадата. Днес е един голям християнски празник, на който се консумира предимно пилешко месо, затова и нашата идея бе да зарадваме децата, като дарим на дома пилета, заяви Бакалов обграден от малчуганите. По думите му е традиция да се правят дарения на дома и до сега не е изпуснат нито един празник. Тази инициатива на "Синята коалиция" е своеобразен опит да дарим радост на тези деца, които са били лишени от нея по една или друга причина. Знаем, че не можем да заменим напълно родителските грижи, но все пак се стараем да се справим поне с недоимъка, в който са принудени да живеят те, допълни синият лидер. Бакалов разгледа дома, поинтересува се дали има необходимост от някакъв спешен ремонт.
Възпитатели от дома изброиха и редица други дарения, които са правени от синия лидер. Те споменаха за дарени телевизори, перални, дивиди и други изделия от бяла и черна техника. Искам да изкажа голямата си благодарност на "Синята коалиция" и в частно на д-р. инж. Бакалов за това дарение, което е само малка част от нещата които са правили за нас, сподели Весела Симеонова, директор на детския дом. По думите й това не е първия път, в който коалицията прави дарение на дома. Не ни забравят, винаги са се интересували от това как вървят нещата в дома, имаме ли нужда от нещо или просто идват да прекарат малко време с децата, допълни тя.
Хубаво е децата ни да се възпитават в християнски ценности, но за съжаление децата от дома нямат привилегията да растат в нормална семейна среда, сподели с огорчение мажоритарният кандидат на "Синята коалиция" в областта. Това естествено трябва да се поправи и за това е нужна една цялостна политика във връзка с развитието на семейството, заяви той. Стъпвайки на факта, че "Синята коалиция" е изградена от християндемократически партии е съвсем естествено, тази цялостно политика да бъде проведена от нас. По думите на д-р. инж. Бакалов по време на прехода много от моралните ценности са били разрушени. Не бих се съгласил с понятието, че няма морал в политиката. Има, но въпросът опира до това дали самият политик е морален.
На тръгване водачът на листата на "Синята коалиция" в областта пожела на децата да са живи и здрави, да имат верни приятели и да бъдат разумни в живота. По думите му те трябва да се научат да вземат разумни решенията, които да им спестят разочарованията на делника.


Още по темата

thumb 07.12.2019

СДС на 30 години!

Да си пожелаем още много сини години и бъдещи успехи!

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 29.11.2019

СДС определя като неприемли...

В пазарната икономика една работеща и печеливша релация между търсе...

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 27.11.2019

Днешният ден е един от най-...

100 години от Ньойския договор