Кандидатите за евродепутати на Синята коалиция се срещнаха с пловдивчани

28.05.2009
 

Синята коалиция представи своите кандидати за евродепутати пред пловдивската общественост снощи в емблематичната на демокрацията Концертна зала. Стотици привърженици посрещнаха с ръкопляскания и викове „Победа" и „Единство" водачът Надежда Михайлова, Светослав Малинов, Петя Ставрева, Стефан Тафров, Лъчезар Тошев и останалите кандидати от листата.

Еуфорията в залата беше подсилена и от специалните гости на срещата - съпредседателите на Синята коалиция - Мартин Димитров и Иван Костов, които неведнъж вдигнаха на крака пловдивските си симпатизанти по време на своите изказвания.

„Ние никога няма да позволим Доган да направи Пловдив свой бастион, както той самият е казал вчера на предизборен митинг. Аз вярвам, че Пловдив няма да разреши това и няма да отстъпи крачка назад от завоеванията, които имаме през всичките тези години.", каза в своето слово кандидатът за евродепутат Надежда Михайлова и допълни: „ Този град трябва да вдигне знамето на голямата промяна в България. Тройната коалиция умишлено проваля европейското бъдеще на България, защото това не е тяхната естествена среда. Едните от тях смятат, че пътят на Европа минава през Русия, другите, че минава през Турция, а третите са пуснали предизборни плакати, на които чета, че Европа ви чува. Да, тя ви чува, но тя отдавна не ви отговаря. Истината е, че хората, които са превърнали Европа в своя кауза, стоят тук пред вас на тази трибуна, в тази зала и това са хората, които направиха Синята коалиция възможна, хората, които са автентичните демократи, които не са назначени демократи. Те платиха цената на сложния път, който България е извървяла и искрено вярвам, че пътят е правилен.", допълни още Михайлова.

Според водачът на листата на Синята коалиция: „Най-важното на тези избори е да си върнем мечтите и онова, което комунистите, ДПС и НДСВ ни отнеха през годините - вярата, че България заслужава дойстойно място в Европа и е равностоен партньор. Най-важното е да дадем на хората това, което искат, а те искат правила, искат европейски правила в България и равенство пред закона. Нека да съберем цялата си сила, целия кураж в името на добрия и достоен резултат на европейските и след това на парламентарните избори, за да може след 2 месеца България да има демократично правителство, за да може България да се върне в Европа. И за всичко това ние трябва да си пожелаем едно - Победа!

Подгласникът на Надежда Михайлова в листата Светослав Малинов призова пловдивчани: „Ако искате БСП и ДПС да бъдат в опозиция, гласувайте с бюлетина № 11, искате Доган в ъгъла, гласувайте с бюлетина № 11, искате стабилно правителство и стабилно мнозинство в парламента, гласувайте с бюлетина № 11. Промяна ще има и ние сме доказателството за това. Имайте самочувствието на хора, които пак ще управляват България и ще бъдем в основата на дясно правителство."

Йордан Нихризов от БСДП, Захари Петров от РДП, Сезгин Мюмюн от федерация „Справедливост - България" и Венцислав Върбанов от Обединените земеделци също спечелиха подкрепа в сърцата на пловдивчани, подканайки ги да гласуват за Синята коалиция.

Малко преди срещата кандидатите за евродепутати се срещнаха с гражданите на специално построена за целта шатра на пл. Стефан Стамболов, където младежи раздаваха дипляни и вестници на Синята коалиция.


Още по темата

thumb 07.12.2019

СДС на 30 години!

Да си пожелаем още много сини години и бъдещи успехи!

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 29.11.2019

СДС определя като неприемли...

В пазарната икономика една работеща и печеливша релация между търсе...

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 27.11.2019

Днешният ден е един от най-...

100 години от Ньойския договор