СДС-Пловдив: Кметът трябва да има право да се разпорежда със средства при кризи

16.01.2009

 

СДС е важен за нас партньор, уважавана политическа сила с традиции в град Пловдив и днешният разговор е изключително ползотворен.", това каза днес кметът на града Славчо Атанасов по време на среща, инициирана от председателя на СДС-Пловдив Николай Караиванов и членът на НИС на СДС Дора Христова. Поводът е все още нестихващата криза с газта и мерките, които Община Пловдив предприема за справяне с последиците от нея.

Обсъдена беше политическата ситуация на управлението в града, заради която кметът Атанасов заяви, че ще разчита и на експерти от СДС. В отговор Николай Караиванов потвърди още веднъж решението на СДС да подкрепя добрите предложения, които са в полза на пловдивчани.

 

От срещата стана ясно, че във връзка с нестихващата криза с газта Община Пловдив е създала кризисен щаб, който е предприел различни мерки, така че да не се спре топлоподаването в училища, детски градини, болници и социални домове. За целта от общинския бюджет са заделени средства, които ще бъдат гласувани от Общинския съвет на следващото заседание на 22 януари, за да бъдат предоставени на болница „Свети Панталеймон" и Градоболната за закупуването съответно на уреди за отопление и нафта.

„На миналата сесия г-н Караиванов предложи на кмета на града да бъдат делегирани права да се разпорежда с определени средства в кризисни ситуации, като сегашната. Тогава обаче мнозинството отхвърли това предложение. Ако го бяхме приели, сега нямаше да има забавяне на средствата, каквото има в момента, а съответните заведения щяха да получат навреме парите си. А сега се налага да чакаме решение на общинския съвет.", каза още кметът.

„В определени обстоятелства и кризи кметът трябва да може да се разпорежда с определени на целта пари, за да има реална, бърза и адекватна на ситуацията реакция за засегнатите здравни и социални заведения.", допълни Николай Караиванов.

Според Дора Христова трябва да се промени политическата визия за местното самоуправление, като интересите на гражданите надделеят над партийните различия.

Предстои и среща меджу ръководството на СДС - Пловдив и кмета на Пловдив във връзка с внесеното предложение за теглене на заем от 30 млн.лв., който да бъде използван за ремонт на вътрешнокварталните улици.


Още по темата

thumb 07.12.2019

СДС на 30 години!

Да си пожелаем още много сини години и бъдещи успехи!

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 29.11.2019

СДС определя като неприемли...

В пазарната икономика една работеща и печеливша релация между търсе...

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 27.11.2019

Днешният ден е един от най-...

100 години от Ньойския договор