Мартин Димитров : Единствената алтернатива на статуквото в Русе на местните избори ще бъде кандидатът на обединената десница

05.04.2011

 

В Русе имаме очаквания за постигане на много добри резултати на предстоящите избори,  заяви председателят на СДС  Мартин Димитров  на пресконференция след изнесено заседание на НИС на синята партия в града.

 Прави впечатление, че  град Русе се управлява от БСП и ГЕРБ , тук те са заедно , както и части от АТАКА,  това е тройната коалиция на град Русе.Единствената алтернатива на това статукво на местните избори ще бъде кандидатът на обединената десница. Имаме предизборно споразумение в Русе между СДС , ДСБ и ВМРО . При подходяща кандидатура имаме сериозен шанс да спечелим, допълни лидерът на сините.

Как може ГЕРБ и БСП да се определят като най-големите конкуренти в българската политика , а в Русе да гласуват заедно и да се подкрепят. Стига с тази непочтена игра, крайно време е да има правила в българската политика, каза още председателят на СДС.

 Този модел  на статукво и управление между БСП и ГЕРБ ще се направи опит да бъде пренесен и на национално ниво. Борисов и Станишев трябва да отговорят на два ключови въпроса, докога ще управляват градове като Русе заедно и планират ли да управляват заедно след следващите парламентарни избори, завърши Димитров.

Зам.-председателят  на СДС Румен Христов, заяви че на заседанието на НИС на СДС е била обсъдена темата за  таксите на Дунав мост, тема която засега не получава развитие и решение от управляващите според  Христов.

Той обяви позицията  на ръководството на  СДС,  че тези такси възпрепятстват икономическата активност  и от двете страни.

 Нашето предложение е тези такси да бъдат намалени двойно  по отношение на товарни автомобили , автобуси и микробуси и премахнати изцяло за леките автомобили.  Трябва малко повече воля от страна на управляващите това да се случи при преговори с румънската страна, допълни зам.-председателят на СДС .

Членът на НИС на СДС Борис Марков , коментира от своя страна обвиненията  към СДС,  от тази сутрин  на министъра на земеделието, че на  засегнати икономически интереси  се дължат  повдигнатите от СДС теми за проблеми в управляваното от него министерство като лъжа и го прикани да покаже документи, които да свидетелстват за икономически връзки  между партията  и наранени интереси в управляваното от него ведомство.

Не покаже ли такива документи той ще бъде за нас доказано лъжец , освен провален политик. Ако такъв човек бъде оставен на този пост той ще покаже абсолютната си некомпетентност, завърши Марков.

 

 

 


Още по темата

thumb 07.12.2019

СДС на 30 години!

Да си пожелаем още много сини години и бъдещи успехи!

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 29.11.2019

СДС определя като неприемли...

В пазарната икономика една работеща и печеливша релация между търсе...

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 27.11.2019

Днешният ден е един от най-...

100 години от Ньойския договор