Мартин Димитров: Разликата между СДС и останалите политически партии е, че ние сме за гражданите и срещу монополите

10.05.2011

Пресконференция след изнесено заседание на Националния изпълнителен съвет на СДС в Плевен

Мартин Димитров председател на СДС : Искам да обявя официално кандидатурата на Найден Зеленогорски за кмет на Плевен. Има решение на Общинския съвет от вчера, а днес на проведеното заседание на НИС на СДС цялото ръководство на партията застана зад неговата кандидатура. Убедени сме че г-н Зеленогорски ще спечели изборите за кмет на Плевен още на първи тур и задачата която си поставяме е постигането на по-добър резултат за съветници на базата на резултатите от  миналите избори. Г-н Зеленогорски е един почтен човек и за мен той е един от  най-добрите кметове  в България.

Голямата разлика между СДС и останалите политически партии, е че ние сме за гражданите и срещу монополите. За съжаление активните и работещи хора в България,  т.нар.  средна класа постоянно бива тормозена, доена, подслушвана и бутана в ъгъла.

Например от септември месец тази година ще накарат всички фирми регистрирани по ДДС да имат касов апарат директно свързан с данъчните. Т.е ще накарат всеки дребен и среден търговец да извади едни 500лв. да си купи специален касов апарат, при който всяка транзакция директно да отива при данъчните. Това е типично за една полицейска държава, това го има само в Сърбия.  А от март 2012г. ще накарат всички търговци да имат такива касови апарати. Това не е борба със сивата икономика, това е типичен пример за полицейска държава. Това трябва да бъде спряно сега , а не когато повечето хора спрат да искат да се занимават с бизнес в България. Трябва да има праг, тези които имат над 200 хил.  годишен оборот трябва да имат такъв апарат, напр. бензиностанции и големи хранителни вериги, но не и дребният търговец.

Ние питаме и друго, защо гражданската отговорност да не може да се плаща на части. Това за нас е директно лобиране за застрахователите. Хората в България в момента са бедни, отнема им се възможността да плащат на части. Защо им се отнема тази възможност, това са търговски отношения,които улесняват живота на хората. Ако средната класа и активно работещите хора бъдат мачкани постоянно те ще станат все по-малко.Управляващите трябва да слязат от магистралите и да видят това.    

 


Още по темата

thumb 07.12.2019

СДС на 30 години!

Да си пожелаем още много сини години и бъдещи успехи!

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 29.11.2019

СДС определя като неприемли...

В пазарната икономика една работеща и печеливша релация между търсе...

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 27.11.2019

Днешният ден е един от най-...

100 години от Ньойския договор