Мартин Димитров: Не трябва да забравяме зверствата на комунизма

20.03.2010

 

Нямаме право и не трябва да забравяме зверствата на комунизма, защото в противен случай ще позволим да се повторят. Комунизмът воюваше срещу интелигенцията, християнството, вярата, морала и това е резултата - лагери, зверства и нечестна смърт без съд и присъда. Това заяви председателят на СДС Мартин Димитров на поклонението пред жертвите на комунизма при лагера „Слънчев бряг" в Ловеч, ежегодно организирано от партията в града.

На възпоменанието присъстваха депутатите от СДС Ваньо Шарков, Цветан Костов и  Любомир Иванов, зам.-председателите на партията Найден Зеленогорски и Любен Ковачев, кмета на община Свищов Станислав Благов, Георги Митев - областен председател на СДС Ловеч, общинския председател на СДС Ловеч Иван Арабаджиев, представители на Съюза на репресираните и членове и ръководства на СДС от Северозападния регион. Бяха положени венци и цветя и бе отслужена панихида от Негово Високо Преосвещенство ловченския владика Гавриил. С едноминутно мълчание бе отдадена почит на невинните жертви на комунизма.

Синият лидер допълни, че за съжаление хора от Държавна сигурност продължават да са навсякъде в страната, дори един от тях е и президент.
Нека да изчистим България и да покажем нов път и морал без хора на ДС и на комунизма. Път, основан на вярата и на християнството. Време е да променим България окончателно. 20 години водим тази битка за промяната и истината е, че още не сме я спечелили. Трябва да продължим, за да я довършим до край, подчерта Димитров.

По-късно пред журналисти той коментира, че е необходима определена концепция и мерки за справяне с кризата. Важно е какъв ще бъде крайния резултат, защото до този момент има хаотични действия, каза председателят на партията. Димитров припомни, че от СДС са настоявали за антикризисни мерки, написали са ги и очакват ясен план какво се прави оттук нататък. Той допълни, че трябва да бъдат намалени излишните разходи, да се спрат проекти като АЕЦ „Белене" и да се започне ефективно усвояване на европейските фондове. Крайъгълният камък ще бъде запазване на работните места и оцеляване на бизнеса в България, подчерта синият лидер.
Необходима е ясна стратегия, защото когато има противоречиви послания от страна на правителството, това създава паника, което е най-лошото по време на криза, бе категоричен той.

В отговор на журналистически въпрос Мартин Димитров изрази увереност, че процедурата по отстраняване на президента Първанов ще мине през парламента, ако всички партии изпълнят ангажимента, който са поели. За нас основната причина за това е лъжата от страна на Първанов, че не е принадлежал към Държавна сиигурност. В момента 2,5 млн.избиратели му искат вот на недоверие и въпросът има не само юридически, но и политически характер, подчерта синият лидер.
Депутатът от СДС Ваньо Шарков припомни успеха на партията за пълна забрана на ГМО в България и усилията, които се полагат с промените в Закона за храните. Той обясни, че за първи път има единодушие между партиите относно тези предложения и битката ще бъде доведена до край.

Главният секретар на СДС Димитър Иванов обяви решението на НИС на партията всяка година на тази дата да бъде провеждано заседание на Националния съвет на СДС в Ловеч. По този начин искаме да отдадем почит към паметта на жертвите на комунизма и да я съхраним за идните поколения, така че никога да не допускаме да бъдат нарушавани човешките права било то по този жесток начин като лагера "Слънчев бряг" или в 21 век чрез подслушване в Интернет, допълни той.


Още по темата

thumb 07.12.2019

СДС на 30 години!

Да си пожелаем още много сини години и бъдещи успехи!

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 29.11.2019

СДС определя като неприемли...

В пазарната икономика една работеща и печеливша релация между търсе...

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 27.11.2019

Днешният ден е един от най-...

100 години от Ньойския договор