Стартира Вторият випуск на Политическата академия на СДС

13.05.2011

СДС продължава политическото обучение и подготовка на млади и перспективни кадри

Във Велико Търново започна вторият випуск на Политическата академия на Съюза на демократичните сили. Председателят на партията Мартин Димитров приветства участниците и им пожела ползотворна работа. Той отбеляза, че това е успешен проект и изрази надежда, че ще се утвърди като постоянна инициатива в СДС. Целта е да има подготвени млади хора на всяко ниво - национално и регионално, които да се справят с предизвикателствата на управлението, допълни Димитров. Основната ни идея е да се изгради устойчив механизъм за изграждане на лидерски и организационни умения в членовете на местните организации в страната, каза още синият лидер. На откриването присъстваха още главният секретар на СДС Димитър Иванов,  кандадатът за президент от СДС Румен Христов и народният представител от региона д-р Ваньо Шарков.

В обръщението си към участниците в академията, главният секретар на СДС Димитър Иванов изрази удовлетворение, че тази инициатива се превръща в постоянна практика и се налага като успешен проект сред структурите на СДС. Чрез нея партията цели да създаде пространство за вътрешно хоризонтална комуникация между представители на местните  структури на СДС, както и да предостави по-добра възможност за взаимодействие между членове и организации на партията.

Над 60 млади хора  от 46 общини и 21 области ще вземат участие във втория сезон на политическата академия на СДС, обясни главният секретар на партията Димитър Иванов. Средната възраст на участниците е 30г. и са избрани след  номинации и конкурс в структурите на СДС  в цялата  страна.

За да се създаде възможност за изграждане на персонални и практически умения свързани с ежедневната политическа дейност на членовете на  СДС, участниците в политическата академия ще преминат прeз  6 модула на обучение.

Лектори в първият модул, който започна днес и ще продължи до неделя  ще бъдат Иван Начев, който ще запознае участниците с политическите идеологии днес. Начините на употреба и темата за дясното в съвременната политика.

Доц. Антоний Гълъбов ще изнесе лекция за партиите и партийните движения в условията на избори.

Лектори по темата партийни организации  - структура и централизация и комуникация ще бъдат Главният Секретар на СДС Димитър Иванов и Любомир Стефанов.

Председателят на Националния Изборен Щаб на СДС Борис Марков ще дефинира същността и стратегическите  целите на предизборната кампания на СДС за Избори 2011.

Участниците в Академията  ще се срещнат и със зам.-председателя на СДС Румен Христов, който е кандидат за президент от СДС.

Политическата академията се осъществява и с помощта на Фондация Конрад Аденауер.

 


Още по темата

thumb 07.12.2019

СДС на 30 години!

Да си пожелаем още много сини години и бъдещи успехи!

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 29.11.2019

СДС определя като неприемли...

В пазарната икономика една работеща и печеливша релация между търсе...

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 27.11.2019

Днешният ден е един от най-...

100 години от Ньойския договор