България има нужда от ясна формулирана политическа воля и човек с достатъчно желание да я реализира

27.03.2011

 ПОЗИЦИЯ

на Националния съвет на Съюза на демократичните сили

27март 2011 година

 С оглед на критичната за българските граждани ситуация националният съвет на СДС категорично заявява, че България спешно има нужда от три решителни мерки:

1.      Правителството да овладее процеса на необосновано нарастващите в България цени. Комисията за защита на потребителите, Комисията за защита на конкуренцията и другите комисии, имащи отношение към проблема, да започнат да изпълняват своите функции и да защитят българските граждани срещу произвола на различни монополи и картелни споразумения. Мораториумът върху цените на горивата е поредното бягство от решаване на проблема с монополите и контрабандата на горивата. А оперетните опити за контролиране на цените ускориха отдалечаването на ГЕРБ наляво.

2.      Незабавно и окончателно да се спре проекта АЕЦ „Белене", който ще създаде огромни задължения за държавата, които българските граждани ще изплащат през следващите десетилетия. Проект, който ще съсипе българската икономика и ще създаде огромна заплаха за сигурността на всеки един от нас. Евентуалният тримесечен мораториум върху преговорите за строежа на АЕЦ „Белене" е поредното бягство от вземане на окончателно решение по този загробващ българската икономика проект. И поредно доказателство, че политиката на ГЕРБ по руските енергийни проекти в България съвпада с позицията на БСП и Първанов в този ресор.

3.      Настояваме българското правителство да започне незабавно действия по отношение на нужните промени в средното образование в България. Практиката, при която на тъмно и набързо се приемат закони, които експериментират с българската образователна система е основната причина за състоянието, в което се намира средното образование.

 

България има нужда от ясна формулирана политическа воля и човек с достатъчно желание да я реализира. Българските граждани се умориха от политика на мораториуми и от отлагане на важните решения за живота им.

 

 

 


Още по темата

thumb 07.12.2019

СДС на 30 години!

Да си пожелаем още много сини години и бъдещи успехи!

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 29.11.2019

СДС определя като неприемли...

В пазарната икономика една работеща и печеливша релация между търсе...

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 27.11.2019

Днешният ден е един от най-...

100 години от Ньойския договор