Румен Христов: СДС подкрепя националния протест на земеделските производители

21.03.2011

 

СДС подкрепя  националния протест на земеделските производители, заяви зам.председателят  на СДС на брифинг след изнесено  заседанието на НИС на СДС във Велико Търново.

Днес протестират основно зърнопроизводители и животновъди и ние подкрепяме напълно  техните основателни искания, които се свеждат до обещанията, които не бяха изпълнени от това правителство.

Тези обещания бяха до 15 април да се преведат всички субсидии , които са около 1млрд. лева , оказа се , че земеделските производители първо трябва да си платят задълженията към държавата и тогава  да си получат субсидиите , а голяма част очакват тези субсидии именно за да могат да изпълнят своите задължения към държавата, поясни зам.председателят  на СДС.

На второ място мотив за протеста е въведеният акциз върху горивата основно върху дизела. На трето място е облагането им върху доходите, а именно тези 40 % , които след като се спаднат 60% за присъщо необходими разходи се облагат , въведени от тази година.

Другото тяхно искане е да се реши въпросът със застъпването на площите , защото голяма част от ортофотокартите са некачествени и земеделците нямат никаква вина за това , за да бъдат лишавани от субсидии. Искат и нотификация за държавни помощи за имунопрофилактика , искат оземляване животновъдите със земи от ДЗФ, допълни Христов.

Всички тези неща и нещата , които ние от СДС многократно сме казвали ни дават основание да поискаме за пореден път  оставката на земеделския министър , който ние считаме че е министър на храните и цените , не на земеделието, защото считаме, че няма никаква политика в областта на земеделието. След всяко негово появяване и изказване по отношение на определена група продукти, цените хвръкват нагоре. Действително няма политика в тази сфера, ние приемаме че г-н Найденов води лошо отрасъла и от тази гледна точка  искаме още веднъж неговата оставка, завърши зам.председателят  на сините.

 


Още по темата

thumb 07.12.2019

СДС на 30 години!

Да си пожелаем още много сини години и бъдещи успехи!

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 29.11.2019

СДС определя като неприемли...

В пазарната икономика една работеща и печеливша релация между търсе...

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 27.11.2019

Днешният ден е един от най-...

100 години от Ньойския договор