Мартин Димитров: Ще спрем неизгодният за бургазлии проект за петролопровода

22.06.2009

 

„Ще спрем проекта за петролопровода Бургас-Александруполис, защото за нас туризмът и хората са по-важни от руските интереси". Това каза съпредседателят на Синята коалиция и лидер на СДС Мартин Димитров в Бургас и уточни, че е напълно възможно това да бъде направено.
„Аргументите, че няма правни възможности за стопирането на проекта, не отговарят на истината. Аз самият съм чел няколко пъти подписаното споразумение и не срещнах в него да се споменават нито санкции, нито неустойки. Въпрос на политическа воля е този проект да бъде спрян", допълни водачът на листата на Синята коалиция в Бургас и мажоритарен кандидат адвокат Вълчо Чолаков.
Втората в листата на Синята коалиция Евдокия Манева, бивш министър на екологията, също бе категорична, че единствено десните са против реализирането на проекта за петролопровода.
„Бургазлии може би не знаят, но Атака, заедно с БСП и ДПС, гласува „за" прокарването на този проект в парламента. Единствените, които се обединихме срещу тях, бяхме депутатите от десницата", обясни Манева и допълни, че ако бургазлии наистина се интересуват за своето бъдеще, няма как да подкрепят Атака.
На въпрос на журналист как ще коментира действията на РЗС, Мартин Димитров отговори, че и РЗС, и Атака са еднакво непонятни партии - без идеология и без посока.
„Едната с протекциите на Държавна сигурност, другата - без тях, се борят с невидим опонент", коментира Димитров.
Според лидера на СДС кандидат- депутатският тандем на Синята коалиция в Бургас е успешно съчетание от младост и опит.
„Вълчо Чолаков е почтен човек, с морал, млад и амбициозен, който от доста години работи за родния си град Бургас. Той е и единственият местен мажоритарен кандидат. И аз бих гласувал за него, ако не живеех в София", каза Мартин Димитров.
Той призова бургазлии да подкрепят и втората в листата Евдокия Манева, тъй като тя може да реши едни от най-наболелите за местните проблеми - тези, свързани с екологията.
„Имаме голям потенциал да увеличим броя на свободните демократи, които да гласуват за нас. За разлика от изборите за Европейски парламент, вече не се водят нечестни битки и интриги срещу Синята коалиция и имаме възможност да покажем нашата програма, каза още Мартин Димитров и уточни, че два мандата от града ще бъдат добър резултат за сините.


Още по темата

thumb 07.12.2019

СДС на 30 години!

Да си пожелаем още много сини години и бъдещи успехи!

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 29.11.2019

СДС определя като неприемли...

В пазарната икономика една работеща и печеливша релация между търсе...

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 27.11.2019

Днешният ден е един от най-...

100 години от Ньойския договор