Владимир Кисьов: Не съм доволен от представянето на СДС на изборите

03.11.2011

Insert thumbНе съм доволен от представянето на СДС на изборите. Самият факт, че имаме отстъп от София, от резултатите, които сме имали преди това, говори, че нещо във формулата и представянето бъркаме. Така че това трябва да ни е обица на ухото и то последната преди изборите за парламент. Това каза общинският съветник от СДС Владимир Кисьов в предаването на БНР "12+3".



Цялото интервю чуйте в звуковия файл на БНР 

Водеща Снежана Иванова: Добър ден на Владимир Кисьов, СДС. Здравейте.

 

Владимир Кисьов: Добър ден.

 

Водеща: Мартин Димитров определи представянето на СДС на изборите като прилично и обяви, че ще иска вот на доверие. Според вас обаче лидерът трябва ли да понесе отговорност за това представяне на изборите?

 

Вл. Кисьов: Аз мисля, че той самият каза, че на национален съвет ще поиска този вот на доверие. И след този анализ и обсъждане. . . това звучи все пак достойно, за да. . . пред старта на националния съвет, където се надявам да има дебати, открити дебати, по цялостното протичане на изборите.

 

Водеща: Вашето лично мнение какво е?

 

Вл. Кисьов: Моето лично мнение, аз съм човек амбициозен, аз не съм доволен от представянето, не бих го казал прилично. Самият факт, че имаме отстъп, специално за София, от резултати, които сме имали преди това, говори, че нещо във формулата и в представянето бъркаме. Така че това трябва да ни е обеца на ухото. И може би последната обеца преди парламентарните избори.

 

Водеща: Трябва ли обаче той да подаде оставка? Питам ви, защото след представянето на предварителните избори в София самият Мартин Димитров, доколкото си спомням, поиска оставката на шефа на софийската организация на СДС Борислав Бориславов. Случаят не е ли аналогичен?

 

Вл. Кисьов: Не е съвсем аналогичен, защото то и по устав не ни е съвсем, така, като правило това, подаването на оставка след тези. . . Председателят на партията основно отговаря за парламентарните. . . когато има парламентарни избори. Самият факт, че ще иска вот доверие или нещо от този характер, говори, че все пак поема отговорност. Той самият каза, че за. . . отчете част от своите грешки в интервютата, които даде преди това.

 

Водеща: Вие как бихте гласували?

 

Вл. Кисьов: Е, сега, нали поне в демокрацията това е въпрос. . .

 

Водеща: Опитвам се да разбера какви са нагласите в крайна сметка в СДС. Смятате ли, че. . .

 

Вл. Кисьов: Личен избор. . .

 

Водеща: . . . промяната. . .

 

Вл. Кисьов: Въпрос на личен избор и въпрос и на обсъждане с колеги в различни форуми, защото ние имаме организация, софийска, имаме председателски съвет в София на отделните райони, представителите на всички общински организации, така че това, общо взето, е нещото, което би формирало и позиция.

 

Водеща: Нагласите какви са към момента? Смятат ли в СДС, че някаква промяна, ако въобще би била възможна, минава през смяна на лидера и въобще има ли кадри СДС да излъчи нов лидер?

 

Вл. Кисьов: Значи, в СДС е доказано, че по принцип има кадри. И тук не става въпрос само за смяната на лидер, а става въпрос за ясни послания и смяна на политики и начин на поведение, и начин на коалиране. Аз лично в персонален план отчитам и, така, грешки в самото коалиране, което се направи преди изборите, може би в определени моменти, в момент на безизходица са част от политическите решения. Но този анализ е редно да бъде направен, за да знаем как отиваме и с какво. . . с какви очи и с какво чело за парламентарните избори.

 

Водеща: А защо всъщност предпочетохте ОДС пред ДСБ?

 

Вл. Кисьов: Значи, аз не бих казал, че някой е бил предпочетен, а идеята беше, специално на ръководството на партията, за по-голяма подкрепа от целия десен спектър. Видя се, че и. . . А и още повече, че ДСБ не номинираше свой вицепрезидент в установените срокове след предварителните избори. Видя се, че тази формула е ялова също, доказаха го резултатите от изборите.

 

Водеща: А смятате ли, че всъщност Румен Христов не беше точната кандидатура?

 

Вл. Кисьов: Аз и мои колеги сме си изказали мнението преди номинацията, така че аз не искам да се връщам на този период. Специално по време на кампанията направихме всичко възможно, след номинирането, резултатите да са по-добри. Не съм убеден, че това, което заявиха и партньорите от ДСБ, че въобще те са оказали някаква подкрепа по време на изборите на десен кандидат.

 

Водеща: Има ли потенциал за развитие СДС, или напротив, вече следва пътя на НДСВ - да стане извънпарламентарна. . .

 

Вл. Кисьов: Аз мисля. . .

 

Водеща: . . . партия, докато. . .

 

Вл. Кисьов: Мисля, че има, но трябва да има по-голяма решителност, да се знае с кого се коалираш, как се коалираш или се явяваш сам. Това е най-важното, най-важното решение, което трябва да се вземе. И правене на повече политики, които в, така, ватмосферата на информационното затъмнение да могат да стигнат. . . до гражданите и до хората.

 

Водеща: Владимир Кисьов, СДС. Благодаря ви.


Tags: Владимир Кисьов

Още по темата

thumb 21.05.2014

Владимир Кисьов: Дори малка...

Участие на члена на НИС на СДС в предаването на ТВ Европа "Под Лупа"

thumb 24.01.2014

Владимир Кисьов: Това е на...

За негативния доклад на ЕК, който получихме, сме си виновни самите ...

thumb 09.11.2012

Владимир Кисьов: Ще очертае...

Интервю на представителя в Комитета на регионите и общински съветн...

thumb 20.09.2012

Такса смет - според квадрат...

Част от данък общ доход да се връща в общините, заяви още общински...

thumb 22.07.2012

Владимир Кисьов: Оказва се,...

Интервю на Владимир Кисьов, бивш главен преговарящ на България с ЕС...

thumb 19.04.2012 - София

Владимир Кисьов: Напусналит...

Визитка: Роден е през 1947 г. в София. Завършил е Висшия машинно-...

thumb 19.04.2012

Владимир Кисьов: Трябва да ...

Аз съм на мнение, че трябва да има обновление на поколенията. Ние т...