Найден Зеленогорски: Приоритет за нас са модерната инфраструктура, усвояването на европейски средства, публично-частните партньорства

20.10.2011

Insert thumbФирмата за производство на машинно плетени пуловери „Неви фешън” ЕООД посетиха кандидатът за кмет на Плевен Найден Зеленогорски и кандидатите за общински съветници от партия „Българска нова демокрация”. Специални приветствия и благодарности за ползотворната съвместна работа към ръководството на Община Плевен предаде от името на управителя Паоло Прандини пълномощникът му Поля Горновска. 

От старта си през 1999 година, в три поредни години „Неви фешън” е първенец по внесени данъци и осигуровки в категорията „Юридически лица”. През 2009 година фирмата е отличена с приза „Инвеститор на годината”, с вложения, надхвърлящи 10 милиона лева.

Дружеството се помещава в собствена производствена база, разположена върху бивш общински терен от 12 декара в комплекс „Сторгозия”. Изграденото там двуетажно хале е с обща площ 4 400 кв. метра. В момента във фирмата са ангажирани 254 души.

По-късно същия ден кандидатът за кмет на Плевен Найден Зеленогорски и кандидатите за съветници от „Българска нова демокрация” посети и предприятието за проектиране и производство на пожароизвестителна техника „Унипос”. Фирмата е носител на престижното отличие „Бизнесмен на годината 2009”, а високотехнологичното производство на дружеството е признато от клиенти в повече от 20 държави в света.

„Ще разработим нови, високотехнологични зони, в съответствие с новия устройствен план - с комуникации, улично осветление, електричество, ВиК, газификация - на които да се реализират високотехнологични индустрии, като това ще бъде условието при кандидатстване за закупуване на такъв терен.”, ангажира се Найден Зеленогорски.

Кандидатът за кмет Найден Зеленогорски и кандидатите за съветници от „Българска нова демокрация” посетиха и фирма „Валентина 98” ООД - за производство на горно мъжко и дамско облекло, предимно за износ, фирмите „Милкана” - за производство на стъкло, стъклопакети и консумативи за алуминиева и PVC-дограма и „КМН Текстил”. На срещите с работниците и служителите на дружествата кандидатът за четвърти мандат Найден Зеленогорски подели идеите си за поддържане на добър бизнес климат в Плевенска община: чрез поддържане на ниски цени на местни данъци, такси и административни, чрез намаляване на такса смет за бизнеса, чрез постоянни инвестиции в обновяването на инфраструктурата в съществуващите индустриални зони, чрез усвояването на повече средства по европейски проекти и реализирането на нови публично-частни партньорства.

Найден Зеленогорски припомни, че към днешна дата са в процес на изпълнение и пред договор по Оперативните програми 16 проекта на обща стойност 20 мил. лв., а през следващите години Община Плевен ще изпълнява проекти за около 83  милиона лева. Изготвен и подаден за одобрение е и проект на Община Плевен, касаещ модернизация и развитие на устойчив градски транспорт със стойност 25 мил. лв. до 2013 година.

По него ще бъде изградено ново тролейбусно депо, ще се удължи тролейбусната мрежа с 27 км, като ще се покрият всички жилищни и индустриални зони, ще бъде изграден център за управление на транспорта и създадено общинско предприятие „Градска мобилност”. В следващият програмен период, проектът ще бъде продължен с закупуване между нови тролейбуси, пълна рехабилитация на съществуващата контактна мрежа и изграждането на нова. Стойността на проекта ще надхвърли 60 милиона  лева. В съответствие с процедурата по въвеждане на Община Плевен в съсобственост на водопреносната мрежа, ще бъде разработен пълен мащабен проект, свързан с подновяване на съществуващите водопроводи,  изграждане на канализация в селищата в цялата община. Друг важен проект гарантира изграждането на ново сметище на стойност 39 милиона лева, отговарящо на всички стандарти и изисквания на Европейския съюз. Като приоритет в бъдещата работа на местната власт Зеленогорски очерта и разработването на нови пазари с побратимените на Плевен китайски град Янг Чуан и полския Плоцк, където е възможно сътрудничество между тяхната и нашата рафинерия. Видео

/ПВ+/


Още по темата

thumb 07.12.2019

СДС на 30 години!

Да си пожелаем още много сини години и бъдещи успехи!

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 29.11.2019

СДС определя като неприемли...

В пазарната икономика една работеща и печеливша релация между търсе...

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 27.11.2019

Днешният ден е един от най-...

100 години от Ньойския договор