Крайно време е министър Цветанов да си подаде оставката

27.09.2011

Общинската организация на СДС Перник се включва към декларацията на партията по повод трагичните събития в Катуница. Ето и пълния текст на декларацията:

Трагичният случай в с. Катуница и избухналата след него конфронтация, за пореден път показаха безсилието на господин Цветан Цветанов като министър на вътрешните работи. И този път за провала на МВР да осигури обществения ред и сигурността на българските граждани е отговорен лично Цветан Цветанов. Отлагането на решението за приемане на България в Шенген, от друга страна е доказателство за некомпетентността и невъзможността на това правителство, да се справи с организираната престъпност в страната. На фона на тези събития министърът на вътрешните работи слуша Веселин Маринов, на откриване на предизбораната кампания на ГЕРБ. Това е недопустимо.

Крайно време е министър Цветанов да си подаде оставката.

Това време беше още когато Цветан Цветанов си позволи да раздава присъди от трибуната на Народното събрание.

Това време беше, когато той лично допусна масово подслушване на български граждани.

Това време мина, когато министър Цветанов реши да превърне държавната власт в инструмент срещу неудобни хора и институции, допускайки връщането на милиционерщината в ежедневието на българите.

Наглостта и безочието имат граници.

СДС неколкократно предупреждава за професионалната некомпетентност лично на министър Цветанов и на политическото ръководство на МВР. СДС не един път предупреждава и за опасността от това министърът на вътрешните работи да „работи” като председател на предизборния щаб на ГЕРБ. За пореден път обаче е нужен трагичен инцидент, за да се извади това правителството от състоянието си на управленско безвремие.

Със своята политика в сектора, правителството загуби доверието на европейските партньори на България, че може да се справи с организираната престъпност, контрабандата и че може да гарантира сигурността на собствените си граждани. Отлагането на България за Шенген е най-големият провал на този кабинет. Провал, който заплашва европейският път на България. Провал, за който отговорност пряко носи министър Цветанов, но за който плащат всички граждани.

Правителството загуби доверието на българските граждани, които отдавна не вярват, че институциите в България могат да гарантират справедливостта, техните права и сигурност. В резултат на това група граждани решиха да изземат правосъдието в собствени ръце. Това е опасна и тревожна тенденция, за която пряко носи отговорност министър Цветанов.

СДС категорично заявява, че оставането на министър Цветанов на този пост започва да преминава границите на обикновено упорство и да се превръща в насочено срещу държавата действие. Неговата оставка е първата крачка, за да има България шанс за връщане на пътя на демокрацията и европейската интеграция.


Още по темата

thumb 07.12.2019

СДС на 30 години!

Да си пожелаем още много сини години и бъдещи успехи!

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 29.11.2019

СДС определя като неприемли...

В пазарната икономика една работеща и печеливша релация между търсе...

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 27.11.2019

Днешният ден е един от най-...

100 години от Ньойския договор