СДС Перник оттегля общинските си съветници от „Демократи за Перник“

15.08.2011

В края на всеки един политически сезон е хубаво партиите да правят равносметка за показаните резултати.

През последните 4 години СДС Перник участваше в управлението на града чрез своите трима представители в общинския съвет: Антоанета Георгиева, Роберта Борисова и Симеон Желев, които са членове на широката дясна коалиция „Демократи за Перник“.

Антоанета Георгиева – бивш кмет на Перник и безспорен лидер на СДС Перник, от 3 години не участва в политическия живот на града поради изключително тежко заболяване. Загубата на лидера на организацията беше тежък удар и до 2010 г., когато беше избрано ново ръководство на СДС Перник, организацията беше в политическа кома.

Признание като това не се прави лесно, но всяко ново начало изисква откритост и честност.

През последните 4 години работата на СДС в общинския съвет не се открои нито на действия, нито на думи. През последната една година опитите на избраното през 2010 г. ръководство за провеждане на политики бяха анулирани в зародиш от разделението, което цари в групата на коалицията „Демократи за Перник“ в общинския съвет. Колегите ни от партиите ДСБ и Демократическа партия не проявяваха желание за диалог и сътрудничество, докато не дойде време за избори. Въпреки голямото ни желание се оказа, че сътрудничеството с тези формации не е възможно и затова днес СДС Перник взима трудното решение да оттегли съветниците си от групата на „Демократи за Перник“ и да преустанови преговорите за общо явяване на предстоящите избори с ДСБ и Демократическа партия.

Заедно с най-активния общински съветник от „Демократи за Перник“, Стоил Стоилов (ССД), СДС Перник реши да поеме по друг път на политическо представяне, което да е много по-ефективно от очевидно неработещата формула от миналото. СДС подкрепи за кандидат за кмет на Перник младия и опитен председател на Съюза на енергетиците, Николай Драгомиров. Разчитаме, че този чист, работлив и неопетнен човек ще изпрати посланието, което искаме да чуят нашите симпатизанти, а именно:

Политиката, която СДС трябва да провежда, не разчита на ялови партньорства и комуникация в стил „само в навечерието на избори“. СДС иска и предлага работещи и доказали себе си хора, които да предложат истинска алтернатива на БСП и ГЕРБ в Перник.


Още по темата

thumb 07.12.2019

СДС на 30 години!

Да си пожелаем още много сини години и бъдещи успехи!

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 29.11.2019

СДС определя като неприемли...

В пазарната икономика една работеща и печеливша релация между търсе...

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 27.11.2019

Днешният ден е един от най-...

100 години от Ньойския договор