Светослав Малинов победи в Перник, а Румен Христов на национално ниво

13.06.2011

Светослав Малинов от ДСБ победи Румен Христов от СДС на първичните вътрешни избори на Синята коалиция, провели се в Перник.

За кандидата на Иван Костов са получени в шестте секции в Перник 369 гласа, а за кандидата на СДС едва 214 гласа. Като прибавим и резултатите от градовете в областта се получава следната цифра: Светослав Малинов – 484 гласа Румен Христов – 381 гласа.

“В София Светослав Малинов (ДСБ) е получил 14 000 гласа, а Румен Христов (СДС) – 7000. В страната Светослав Малинов е взел 17 000 гласа, а Румен Христов – 34 000. Така Румен Христов надделява с повече от 9000 гласа”, каза председателят на щаба на СДС, Борис Марков.

На провелата се пресконференция днес лидерът на СДС, Мартин Димитров, коментира:

“Много са важни следващите президентски и местни избори. Това е истинският вот на недоверие към правителството, а не това, което правят БСП и ДПС – под сурдинка”, коментира Димитров. Според него истинската оценка на ГЕРБ ще бъде дадена тогава. “Ние ще се явим като конкурент на ГЕРБ. Надявам се хората да разберат коя е автентичната десница в България”, посочи лидерът на СДС.

Той благодари от името на партията на 76 000 граждани, които са гласували на предварителните отворени избори на Синята коалиция. “Това е много добър резултат и много добро участие предвид общата политическа ситуация. На същинските избори ще извадим с пъти повече. Получените гласове показват сериозен потенциал и сериозна заявка за бъдещето. Много граждани не са разбрали, че могат да гласуват и че изборите не са само за партийни членове”, смята Димитров.

“Очаквано, СДС спечели националната битка, защото винаги е била по-голямата партия от ДСБ, но също очаквано резултатите показват, че СДС и ДСБ заедно са по-силни и че хората искат обединена десница. Ще застанем категорично зад Прошко Прошков и ще работим честно за двамата кандидати”, коментира Мартин Димитров. Според него СДС има изключителни лидери в много български градове, като организациите в страната са свършили страхотна работа.

“Тези, които спекулират, че ГЕРБ, ДПС, Софиянски и хора от Марс ще се намесват на тези отворени избори, станаха за смях. Всички, които говореха за уговорени мачове, говореха празни приказки. Ние спечелихме там, където СДС има силна местна власт. Следващите местни избори за нас са много важни. Ще направим всичко възможно това участие да бъде разширено, да имаме по-добри позиции”, обясни Димитров.

Той благодари на Румен Христов за усилията, които е положил, като е обиколил цялата страна. Лидерът на СДС благодари и на Владимир Кисьов, който остава един много сериозен кандидат. “Когато човек губи, не знае какво печели”, посочи Димитров. “Кисьов ще бъде наш лидер и силна фигура на СДС в София и ще бъде полезен в общинския съвет в София и за политиките на СДС в бъдеще”, посочи Димитров.

Той обясни, че няма да се бърза с определянето на кандидат за вицепрезидент, но той ще бъде от ДСБ. “Ще проведем сериозни консултации, след което ще вземем решението. Няма да има предваритвлни избори за вицепрезидент”, допълни Мартин Димитров.


Още по темата

thumb 07.12.2019

СДС на 30 години!

Да си пожелаем още много сини години и бъдещи успехи!

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 29.11.2019

СДС определя като неприемли...

В пазарната икономика една работеща и печеливша релация между търсе...

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 27.11.2019

Днешният ден е един от най-...

100 години от Ньойския договор