Другите политически сили системно бягат от политически дебати

30.04.2014

Insert thumbНа пресконференция председателят на Предизборния щаб на Реформаторския блок Божидар Лукарски отбеляза, че е важно тази кампания да се води с излагане на политически идеи и аргументи. Нашите политически тези са поставени ясно. Ние искаме евтин газ чрез Европейски енергиен съюз, което да доведе до по-евтино потребление на ток и парно. Ние искаме нови работни места и еврофондовете да бъдат използвани за това, а не за закупуване на луксозни яхти и автомобили. Третото, за което настояваме е биоземеделие, подчерта синият лидер. За нас е важно да чуем какво мисли Станишев за Европейския енергиен съюз. Какво мисли Делян Пеевски за използване на еврофондовете за разкриване на нови работни места? Какво мисли Румен Йончев за биоземеделието, бе категоричен Лукарски. По думите му това трябва да е фокуса на дебатите в настоящата предизборна кампания.

Предизборният щаб на Реформаторския блок изразява своето дълбоко притеснение, тревога и неразбиране от липсата на реална предизборна кампания в България. Политическа кампания не се води нито в медиите, нито някъде другаде. Смисълът на предизборна кампания е да се чуят различни тези и различните политическите сили да бъдат позиционирани и разпознати от хората, които се очакват да гласуват на базата на техните политически тези. Това става на политически дебати, заяви на извънредната пресконференция Петър Москов. По думите му останалите играчи в изборите и опоненти на РБ системно бягат от политически дебати.
Радан Кънев официално преди един месец покани г-н Бареков на дебат. Корман Исмаилов покани другият представител на ДПС г-н Пеевски на дебат. И от двете места има отказ, припомни Москов. Той обясни, че не се състоял предвиден дебат в ефира на БТВ, от който лидерът на България без цензура е избягал. Ако в очите на тези хора кампанията представлява раздаване на кебапчета, компютри на глава от населението, това вероятно е разбираемо. Но дебатът се води с политически тези и се води пред медиите и обществото, бе категоричен Петър Москов.
Поради тази причина Предизборният щаб на РБ ще изпрати покана до всяка една от политическите партии, които според социологическите прогнози ще бъдат част от следващия ЕП, за серия от дебати на неутрална територия, за да се чуят ясните послания и политически тези за България в рамките на изборите за Европейски парламент, заяви той. Според него това е единственият начин българите да направят информиран избор. Към момента съвсем съзнателно с участието на повечето политически сили българите се държат в изолация от възможността за чуят политически тези, отвращават се от водената кампания, а целта отново е корпоративния и купения вот да надделее над смисления вот на хората, подчерта Петър Москов.


Tags: Реформаторски блок, Божидар Лукарски

Още по темата

thumb 13.05.2017

Доклад на Божидар Лукарски ...

Доклад на Божидар Лукарски пред 22-та Национална конференция на СДС

thumb 01.02.2017

Божидар Лукарски: Реформато...

Реформаторският блок (РБ) ще влезе в новия парламент, прогнозира пр...

thumb 27.03.2016

СДС предлага вътрешни избор...

Според Лукарски има време и средства за такива избори

thumb 21.10.2015

Текстовете на наградените е...

thumb 08.07.2015

Божидар Лукарски: Всяка реф...

Всяка реформа се прави с общи усилия и консенсус, затова моят апел,...

thumb 21.02.2015

Божидар Лукарски: Стабилнос...

Това каза министърът на икономиката и лидер на СДС във връзка с оце...

thumb 19.11.2014

Божидар Лукарски: Не смятам...

Интервю за БНТ с министъра на икономиката и председател на СДС Бож...

thumb 07.11.2014

Божидар Лукарски: Основният...

Това заяви при встъпването си в длъжност новият министър на икономи...

thumb 06.11.2014

РБ подписа коалиционно спор...

Коалиционно споразумение;Програмна декларация - тук.

thumb 09.10.2014

Позиция на политически съюз...

Оценяваме представянето на РБ на парламентарните избори на 5 октомв...