Любен Петров:България има нужда от СДС, полезен със способността си да генерира политики

10.11.2012

Insert full sizeБългария няма нужда от оцеляващ Съюз на демократичните сили, а от СДС,  полезен със способността си да генерира политики, заяви Любен Петров, председател на Националната комисия по провеждане на вътрешнопартийни избори и говорител на СДС, в интервю за Илиана Беновска, Радио К2.

 

„СДС не е лидерска партия и в това се състои основната отлика между него и всички останали партии в България. Тази характеристика на партията е най-добрият отговор на подозренията за колаборационистки тенденции в новото управление на партията – било по отношение на ГЕРБ, „България на гражданите“ или дори на ДСБ – заяви Петров, като добави оценката си за тези партии като „еднолични проекти на своите лидери“.

 

Коя е харизматичната личност в ръководството на СДС, която ще увлече хората? – попита Илиана Беновска.

 

В СДС има много достойни хора, които тепърва ще стават популярни. Промяната в СДС ще бъде извършена не от отделен човек, а от една група от поне десет души с ясно открояващи се с лидерски качества – убеден е Любен Петров. Надявам се, че тези хора ще станат водачи на листи и лидери на промяната в дясното политическо пространство, допълни той.

 

Различими ли са новите лица на СДС? – попита Илиана Беновска и напомни отказа на Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Йордан Бакалов да напуснат председателските си места в парламентарни комисии.

 

„Това се прави от хора, които ни обвиняваха, че едва ли не участваме в ръководството на ГЕРБ, а в същото време, независимо от декларираното несъгласие с предложения бюджет за 2013 г., продължават да се възползват от облагите на властта“ – посочи Любен Петров. „Тъжно е, че влезли в парламента, нашите депутати се самозабравят, започват да мислят, че ако не слънцето, то поне политическата система се върти около тях, забравят, че дължат израстването си на СДС. Един или двама депутати, било то Мартин Димитров или Надежда Нейнски, не са повече от СДС “ – подчерта той.

 

Не искам да съм на ваше място. Вие сте в патова ситуация, а те ви показват кой всъщност е в състояние да консумира ефектите на публичността, настоя водещата.

 

Публичността се променя. Мартин Димитров беше доведен за ръка през 2005 г. от г-жа Нейнски, стана народен представител, едва след което – член на СДС и председател на софийската организация – напомни Любен Петров.

 

„Вие изглеждате абсолютно безсилни и това още повече подрива доверието на избирателя във вас. Какво правите?  – попита Илиана Беновска.

 

Показаната от Националния изпълнителен съвет категоричност няма как да ни прави слаби. Разпознаваемостта, която няколко души дължат на медиите, е факт, но това състояние на нещата скоро ще се промени, категоричен беше Петров и припомни: „Това, което и г-н Емил Кабаиванов заяви на Националния съвет, е, че ние дадохме на тези страсти време да отшумят, но тези хора явно не могат да преживеят загубата. Все пак, времето до изборите е достатъчно за това, в СДС да започнат да се случват хубави неща. Ако депутатите в парламента отказват да провеждат политиката на СДС, тя ще бъде правена на „Раковска“ 134 и по общини и области“.

 

Дневният ред на предстоящото във вторник заседание на НИС на СДС все още не е обявен, но въпросът за народните представители, които не взеха предвид решението на СДС да напуснат позициите си на председатели на комисии в 41-то НС, по всяка вероятност, ще бъде обсъден, заяви говорителят на СДС Любен Петров в ефира на Радио К2.

 


Tags: Любен Петров

Още по темата

thumb 17.12.2015

Любен Петров: Емоцията покр...

Емоцията, която беше покрай промените в Конституцията, трябва да от...

thumb 04.11.2015

Любен Петров: Може да има п...

Интервю на зам.-председателя на СДС Любен Петров за вестник "Станда...

thumb 12.05.2015

Зам.-министър Любен Петров:...

Индонезия е една от най-големите държави в региона и реално след Ки...

thumb 11.08.2014

Любен Петров: Популярен и б...

Интервю на зам-председателя на СДС Любен Петров за вестник "Стандарт"

thumb 03.05.2013

Любен Петров: СДС – гарант ...

Ние не раздаваме празни обещания, а предлагаме мерки, които ще напр...

thumb 26.04.2013

Любен Петров, СДС: Ще запаз...

Любен Петров ,кандидат за депутат от СДС в 23 МИР в София и в Перни...

thumb 19.04.2013

Любен Петров: Не пипайте пл...

Любен Петров, кандидат за депутат от СДС в 23 МИР София и 14 МИР Пе...

thumb 17.04.2013

Любен Петров: Гласувайте за...

Гласувайте за СДС ако искате да има нормално дясно-центристко упра...

thumb 18.04.2013

Любен Петров, СДС: Трябва д...

За приоритетите в програмата на коалиция Съюз на демократичните сил...

thumb 17.04.2013

Любен Петров: Един от основ...

Любен Петров, водач на листата на СДС в 14 МИР Перник и 23 МИР Софи...