Любен Петров: Гласувайте за СДС ако искате да има нормално дясно-центристко управление

17.04.2013

Insert thumbПодслушването се превърна в национален спорт, заяви в "Окото" на LiveNews Любен Петров, водач на листата на СДС в 14 МИР Перник и в 23 МИР София.

Бившият финансов министър Симеон Дянков причини тотални щети на българската икономика като спря бизнеса, заяви в предаването „Окото“ на LiveNews заместник-председателят на СДС и водач на листите в столицата Любен Петров. По думите му да спреш плащанията от държавата е най-голямото престъпление към бизнеса.Според Петров е грехота да се хвалиш, че депозитите в банките са се увеличили. По думите му парите трябва да заработят в българската икономика, а не да бъдат в банките

"Подслушването в България се превърна в спорт. Тази практика е още от предишни правителства", призна гостът в предаването "Окото" на LiveNews. По думите му всеки се крие зад колективната безотговорност и липсата на закони. Хората, които носят подозренията за тези случаи трябва да поемат своята отговорност, категоричен е той. 

Заместник-председателят на СДС-София е на мнение, че онова, което трябва да се промени във вътрешното министерство е да се върне доверието. „Ако искаме като граждани да се чувстваме защитени, трябва да се върне доверието“, посочи той.На въпрос кой пострада най-много от кризата Петров коментира, чемалкият и средният бизнес е пострадал най-много, защото е най-беззащитен. Едрият бизнес също усеща негативите на лошия икономически климат в България, смята Петров. 

Водачът на листите на СДС в столицата е категоричен, че ако в България нямаме конкурентни условия спрямо европейските икономики, няма как да направим работеща икономика и да вдигнем доходите.

 Може да вдигнем пенсиите и да подобрим образованието с ясна целева стратегия, която трябва да обхваща период от 12 години, на мнение е заместник-председателят на СДС-София. „Не може толкова години на преход да преливаме от пусто в празно и да се лъжем. От това започване на чисто стоим в зората на прехода“, каза той.

Любен Петров посочи, че цари огромен хаос в енергийния сектор. Според него проблемът е в работата на парче от различните правителства. По думите му АЕЦ „Белене“ е ненужен проект, тъй като в момента потреблението се е свило до 1/3 от възможностите на действащата енергетика. 

Любен Петров е на мнение, че в България трябва да се въведеединен енергиен пазар. Според него има достатъчно добри европейски и световни практики как може да функционира нормално енергийната система. По думите му ДКЕВР трябва да стане максимално прозрачен орган - заседанията да са публични, да се излъчват в ефир и да се вижда кой как е гласувал.

Гостът на „Окото“ на LiveNews е категоричен, че българската социална система се нуждае от подобрение. "Наш приоритет е да се увеличат надбавките за първо, второ и трето дете. За мен това трябва да бъде обвързано със социалните помощи и образованието“, посочи той.

 На въпрос Бойко Борисов или Пламен Орешарски ще бъде по-добър премиер, гостът отговори: „Няма да бъде нито Борисов, нито Орешарски.Следващият министър-председател трябва да се ползва с максимално доверие в обществото“.

Запитан защо не се случи коалицията с НДСВ Любен Петров отговори: "Целта е да се възроди СДС като идея от зората на демокрацията. С нашите партньори не се събираме само за тези избори, а дългосрочно. С НДСВ нещата щяха да са по-скоро коалиция за конкретните избори, за това не се случиха“. 

Към синия избирател заместник-председателят на СДС-София се обърна със следните думи: „Не се подвеждайте по думите на ГЕРБ и БСП. Гласувайте за СДС ако искате да има нормално дясно-центристко управление. Това, което ние казваме към избирателя е, че ние това, което предлагаме, ще си го отстояваме.“

Видео :LIVENEWS


Tags: Любен Петров, СДС, 14 МИР, 23 МИР

Още по темата

thumb 13.09.2018

Румен Христов: Кабинетът ня...

„Виждаме, че им па́ри под краката на управляващите, промените в каб...

thumb 20.07.2018

Румен Христов за бъдещето н...

Участие на Румен Христов в сутрешния блок на "Bulgaria on air"

thumb 18.07.2018

Румен Христов: Директорът н...

Чумата по дребните преживни животни е икономически значима и много ...

thumb 10.07.2018

Румен Христов: Партията тря...

Поставил съм си за основна задача да консолидирам Съюза на демократ...

thumb 18.05.2018

Божидар Лукарски в предаван...

На 19 май /събота/ председателят на СДС Божидар Лукарски ще участва...

thumb 23.04.2018

Антон Койчев: СДС трябва да...

Председателят на СДС-София д-р Антон Койчев обяви в студиото на Bul...

thumb 19.04.2018

Има сценарий за разбиването...

Извинявам се на всички седесари за тази случка от вчера, въпреки че...

thumb 09.02.2018

Божидар Лукарски: Не вярвам...

Не вярвам да се стигне до предсрочни парламентарни избори заради Ис...

thumb 06.12.2017

Божидар Лукарски: СДС е сим...

Лидерът на СДС Божидар Лукарски и бивш министър на икономиката в ка...

thumb 16.11.2017

Божидар Лукарски: Притеснен...

Предлага се да отпадне давността за престъпления, свързани с приват...