Пресконференции

Константин Арабаджиев: Съюзът на жените и Младежкият съюз на СДС не са закрити, а временно е преустановена тяхната дейност

08.11.2012

Insert thumbСъюзът на жените и Младежкият съюз на СДС не са закрити, а временно е преустановена тяхната дейност. Това заяви на пресконференция в Ловеч главният секретар на СДС Константин

Арабаджиев. Той заяви, че двата съюза ще продължат своята дейност, след като набавят цялата необходима документация по устав. Това бе и причината да се спре функционирането им. Арабаджиев се мотивира с факта, че от седем години от Съюза на жените не са свиквали отчетно-изборни конференции и от тогава до днес имат временен председател. Докато структурите на двата съюза не предприемат необходимите действия за правилното им функциониране, те нямат право да участват в работата на Националния съвет, на областните и общински структури.

 

Относно идеята за създаване на нов национален съюз "Единство" от Надежда Нейнски и Мартин Димитров Арабаджиев зави, че по този начин те желаят да упражняват така наречения "разумен натиск" върху СДС. Целта според него е да се върне СДС отново в "Синята коалиция" заедно с ДСБ. Той бе категоричен, че ще се изпълни взетото решение на 15 май СДС да се яви самостоятелно на предстоящите избори със своето име и физиономия. "Цинично е да казваш, че искаш да работиш за единението на нещо, което сам с действията си разделяш", каза още главният секретар.

 

На СДС предстоят отчетно-изборни събрания на местните структури. Това по устав е трябвало да стане до четири месеца след местните избори, но предишното ръководство на СДС не го е направило.

Източник: БТА

 


Tags: Константин Арабаджиев

Още по темата

thumb 09.04.2013

Съюзът на демократичните си...

Днес е хубав ден за СДС, защото бе изтеглен номер № 10 в изборната ...

thumb 17.02.2013

Емил Кабаиванов: СДС трябва...

Националният съвет на СДС прие основите на общата политическа платф...

thumb 06.11.2012

СДС е необходим на България

Обръщение на НС на СДС към членовете, симпатизантите на СДС и всичк...

thumb 05.06.2012

Националният съвет на СДС и...

Според устава на СДС членовете на Националния съвет насрочиха и дат...