Пресконференции

Съюзът на демократичните сили се прицели в десятката

09.04.2013

Insert thumb„Днес е хубав ден за Съюза на демократичните сили, защото бе изтеглен номер № 10 в изборната бюлетина, което е точно в десятката за традиционната десница и показва къде й е мястото”. Това заяви пред журналисти говорителят на синята партия Любен Петров по повод изтегления жребий в ЦИК за поредността в бюлетината за предстоящите парламентарни избори на 12 май 2013г.  Той допълни, че СДС ще представи новите си лица, които са с нови идеи и визии за управлението на страната. Петров изрази убеденост, че независимо от прогнозите, Съюзът на демократичните сили обединява хора и партии в момент, в който се наблюдават поредните разцепления в дясно, и нещата в СДС наистина се случват. „Аз съм убеден, че на 12 май традиционната десница в лицето на Съюза на демократичните сили отново ще застане на достойното си място”.

Insert thumbЛидерът на Обединени земеделци Петя Ставрева подчерта, че след жребия в ЦИК българските демократи, хората, които искат да подкрепят десницата, имат възможност да улучат в десятката, за да имат реално политическо представителство, като гласуват за коалиция „Съюз на демократичните сили”. Тя представи и водачите на листите на СДС в 23 и 25 МИР в град София Любен Петров и Константин Арабаджиев, които са съответно бивши кметове на район Витоша и район Студентски в столицата. „Двама успешни кметове, икономисти с опит в местната власт, което им позволява да предложат реално политическо представителство на идеи, позиции и визия за изграждането на една модерна България”, допълни Ставрева.

По нейните думи петте партии от коалиция Съюз на демократичните сили са съумели да създадат един допълващ се отбор. „Ние се обединихме традиционни български партии, които искаме да сложим край на подмяната, да започнем на чисто и да предложим на българските граждани реална алтернатива на политическото статукво. Време е 23 – годишния преход да свърши и да започне нов период в развитието на държавата без сенки от миналото и манипулации”, коментира Ставрева.

Говорителят на синята партия Любен Петров обяви, че СДС официално ще открие предизборната си кампания в неделя (на 14 април) от 18.00 ч. в централата на СДС, а ще представи водачите си на листи в четвъртък – 11 април 2013г.


Tags: Константин Арабаджиев, Петя Ставрева, Любен Петров

Още по темата

thumb 17.12.2015

Любен Петров: Емоцията покр...

Емоцията, която беше покрай промените в Конституцията, трябва да от...

thumb 04.11.2015

Любен Петров: Може да има п...

Интервю на зам.-председателя на СДС Любен Петров за вестник "Станда...

thumb 09.06.2015

Заместник-министърът на ико...

thumb 14.05.2015

Заместник-министър Любен Пе...

Той ще присъства на откриването на Третия международен инвестиционе...

thumb 11.03.2015

Константин Райков и Констан...

На заседание на НИС на СДС на 10.03.2015г. Константин Райков и Конс...

thumb 01.02.2015

Ден на почит и признателнос...

От името на СДС, зам.-председателите на партията Любен Петров и Рум...

thumb 17.12.2014

Зам.министърът на икономика...

Заместник-министърът на икономиката Любен Петров и началникът на ка...

thumb 21.07.2014

РБ: Чрез гаранцията от ББР ...

Орешарски да каже знае ли за издаването на гаранция за „Южен поток“...

thumb 10.07.2014 - Горна Оряховица

Преучредиха СДС в Горна Оря...

Очакванията са Горна Оряховица отново да стане бастион на дясно мис...

thumb 26.02.2014

Любен Петров: България и вс...

Това заяви на пресконференция в Плевен зам.-председателят на СДС и ...