Вътрешнопартийни избори

МСДС: Нашият фаворит за лидер е чист, с ясна визия за бъдещето на СДС и десницата и с положително отношение към младите седесари!

12.07.2012
Ръководството на МСДС категорично препотвърждава преди балотажа в неделя подкрепата си за кандидатурата на народния представител д-р Ваньо Шарков за Председател на СДС

 

Днес, само дни преди балотажа, ние  препотвърждаваме подкрепата си за кандидата с ясно изразена визия за бъдещето на СДС и десницата. Наред с това, д-р Шарков неведнъж доказа, че гледа на младите хора в СДС като на инвестиция в бъдещето на партията и е готов както да помага за развитието им, така и да защитава правата им, когато станат жертва на престъпление!

 

Същевременно, МСДС възприема като опасен експеримент идеята, регионален политик с малка национална популярност, да застане начело на Съюза на демократичните сили. Още повече, че до  парламентарните избори остава по-малко от година! Затова ние предупреждаваме:

 

1.      Ниската популярност на национално ниво на опонента на д-р Шарков би коствала много време и средства за „опознаване“, а такива няма!  Дори и това да се случи, в малкото оставащо време до изборите ще бъде похабена много енергията, а именно тя може да се  окаже решаваща за предстоящата изборна битка!

 

2.      Един политик от регионално ниво, ангажиран с кметските си дела далеч от центъра на събитията в столицата, няма как да бъде адекватен на политическите и икономическите събития в страната.

 

3.      Отсъствието на г-н Кабаиванов от Народното събрание ще лиши ПП „СДС” от изключително ефективния интрумент на парламентаризма - обръщения от парламентарната трибуна, питания в парламентарния контрол към Министър-председателя и министрите и директен дебат с тях;

 

4.      Притеснително е, че вече неколкократно в кампанията „временният” председател /в оставка след вътрешните избори на 8 юли/ Борис Марков, си позволи пристрастност, като публично заклейми кандидатурата на д-р Шарков като „неподходяща” според него, а същевременно активно лобира за неговия опонент, включително като го придружава на събрания на организации в страната. Това, освен че е НЕДОПУСТИМО и представлява НАРУШЕНИЕ НА УСТАВА на партията, поставя и следните въпроси, на които следва да отговори г-н Кабаиванов:

 

5.      Каква роля предвижда на сегашния временен председател в оставка, Борис Марков, в бъдещия си екип ако бъде избран;

 

Споделя ли изказаното от Б.Марков мнение, че в СДС „Не сме дорасли да избираме шеф чрез вътрешен вот” (интервю  във в-к Стандарт, бр. 6991), което на практика представлява опит за суспендиране на устава?

 

Споделя ли и негативното отношение на временния председател в оставка, Борис Марков, към Форума за развитие на млади хора в партията - Политическата академия на СДС, определена от него като „средство за изграждане на паралелни структури”?

 

В МСДС сме силно обезпокоени от липсата на яснота по приоритетите, екипа, визията за бъдещето на СДС и десницата у опонента на д-р Шарков - все неща, които д-р Шарков още с влизането си в кампанията оповести публично и направи общодостъпни на личния си блог!

 

Заявяваме категорично, че ние от МСДС никога не бихме последвали лидер, който не е изложил ясна и конкретна програма за прокламираното от него „самостоятелно възраждане на СДС“ и с клиширани фрази и високопарни думи бяга от конкретиката как ще реализира това! Нито пък ще последваме лидер, който допуска в екипа си човек, показал неведнъж неуважително отношение както към инакомислещите в партията, така и към младите хора в СДС въобще!

 

Още веднъж категорично потвърждаваме подкрепата си за кандидатурата на д-р Ваньо Шарков и ПРИЗОВАВАМЕ ВСИЧКИ МЛАДИ ХОРА И ЧЛЕНОВЕ НА СДС ДА ПОДКРЕПЯТ Д-Р ШАРКОВ НА 15.07 И ДА НЕ ПРАВЯТ КОМПРОМИСИ СЪС СЪВЕСТТА СИ!

 

 
11.07.2012г.                                                                          НИС на МСДС

Tags: МСДС, Ваньо Шарков, Вътрешнопартийни избори

Още по темата

thumb 24.07.2012

Резултати от втори тур на п...

Националната комисия по вътрешнопартийни избори обявява за избран з...

thumb 13.07.2012

СДС избира председател на в...

Изборният ден ще приключи в 20.00ч.

thumb 13.07.2012

Д-р Ваньо Шарков подписа "...

Кандидатът за син лидер отхвърли категорично внушенията от последни...

thumb 12.07.2012

Обръщение на д-р Емил Кабаи...

Обръщение на д-р Емил Кабаиванов - кандидат за председател на СДС

thumb 12.07.2012

Сините от пловдивския район...

Позицията на СДС - район Северен в Пловдив

thumb 12.07.2012

Обръщение на Иван Сотиров

В ход са най-тежките и сложни избори в историята на СДС, първият т...

thumb 11.07.2012

Ваньо Шарков: Няма да ревиз...

Информация от посещението на кандидатът за председател на СДС д-р ...

thumb 10.07.2012

Резултати на база 90% обраб...

По данни от постъпилите протоколи на ОКВИ - 90%

thumb 10.07.2012

Ваньо Шарков: На балотажа и...

"Вярвам, че е останал разум в СДС, че членовете му са достойни хора...

thumb 09.07.2012

Ваньо Шарков към Бойко Бори...

Поредица от реторични въпроси зададе в ефира на БНР тази сутрин кан...