Вътрешнопартийни избори

Ваньо Шарков към Бойко Борисов: Коя политика да ревизираме?

09.07.2012


primary thumb „Какво означава да ревизираме политиката си? Надявам се, това не означава да ревизираме отношението си към строителството на АЕЦ „Белене”? Нали не означава да ревизираме отношението си към ГМО? Нали не означава да ревизираме отношението си към Закона за горите? Нали не означава ревизиране на отношението ни към фискалната стабилност на страната или към антикризисните мерки, които така и не можем да видим все още, а са толкова нужни за страната?”

 

Тази поредица от реторични въпроси зададе в ефира на БНР тази сутрин кандидатът за лидер на СДС д-р Ваньо Шарков в коментар по вчерашната реплика на премиера Борисов, който посъветва новото ръководство на СДС „да си ревизира политиката”.

Да ревизираме тези свои политики означава да бъдем просто една присъдружна организация на ГЕРБ, която да заприлича на РЗС и Атака, които ги подкрепяха категорично и безрезервно в началото, и видяхме до къде стигнаха в резултат на тази подкрепа, уточни Шарков. „Ревизиране на отношението към управлението може да има тогава, когато има ясно ревизирано отношение от страна на управляващите към българските граждани и към представителите на традиционната десница. Ако има некоректно отношение към представителите ни в местната власт, некоректно отношение към членовете на СДС, които са оставяни без работа, тогава няма как да има ревизирано отношение от нас към тях. Ние можем да имаме ясна позиция само тогава, когато имаме силен СДС”, каза Шарков. Той заяви, че когато се говори за ревизиране на политиката на СДС, това не бива да се случва във време, в което се провеждат вътрешни избори за лидер в партията, защото може да се тълкува като пряк опит за намеса. „Надявам се, че не това е имано предвид”, уточни Шарков.

 

Д-р Шарков благодари на всички седесари, които му дадоха убедителна подкрепа на изборите в неделя и каза, че е респектиран от инстинкта им за справедливост, от непримиримостта им към натиска, схемите и контролираното преливане на гласове. „Всеки член на СДС сам решава за кого да гласува. Това някой да казва на някого къде да отиде неговия глас е нещо, което се случва в други партии, а в СДС не би трябвало да се случва”, категоричен бе Шарков. „Винаги съм бил на мнение, че гласът на всеки седесар трябва да се чува. Когато този глас е силен и е излязал от собственото му мнение, а не му е наложен, тогава и самият СДС ще бъде по-силен”, коментира Шарков ситуацията, при която 24 часа преди изборите Румен Христов се отказа от надпреварата за лидер и призова да се гласува за Емил Кабаиванов.

 

„Вярвам, че 22 години от живота ни и от усилията на СДС да бъдем нормална, европейска, модерна държава, не са били напразни. Разчитам на всички хора, които носят СДС в сърцата си, и не желаят СДС да бъде маргинална партия на регионално ниво, която да не може да защитава от националната трибуна интересите на българските граждани”, каза още д-р Шарков.

http://vanyosharkov.blogspot.com/


Tags: Вътрешнопартийни избори, Ваньо Шарков

Още по темата

thumb 24.07.2012

Резултати от втори тур на п...

Националната комисия по вътрешнопартийни избори обявява за избран з...

thumb 13.07.2012

СДС избира председател на в...

Изборният ден ще приключи в 20.00ч.

thumb 13.07.2012

Д-р Ваньо Шарков подписа "...

Кандидатът за син лидер отхвърли категорично внушенията от последни...

thumb 12.07.2012

Обръщение на д-р Емил Кабаи...

Обръщение на д-р Емил Кабаиванов - кандидат за председател на СДС

thumb 12.07.2012

Сините от пловдивския район...

Позицията на СДС - район Северен в Пловдив

thumb 12.07.2012

МСДС: Нашият фаворит за ли...

Ръководството на МСДС категорично препотвърждава преди балотажа в н...

thumb 12.07.2012

Обръщение на Иван Сотиров

В ход са най-тежките и сложни избори в историята на СДС, първият т...

thumb 11.07.2012

Ваньо Шарков: Няма да ревиз...

Информация от посещението на кандидатът за председател на СДС д-р ...

thumb 10.07.2012

Резултати на база 90% обраб...

По данни от постъпилите протоколи на ОКВИ - 90%

thumb 10.07.2012

Ваньо Шарков: На балотажа и...

"Вярвам, че е останал разум в СДС, че членовете му са достойни хора...