СДС представи позицията си за проектозакона за предучилищното и училищно образование

05.03.2012

Председателят на МСДС Христо Панчугов и Венцеслав Панчев – секретар по политики сектор „Образование” на СДС (бивш зам. – министър на образованието в правителството на ОДС) представиха пред журналисти вижданията и идеите на синята партия за проблемите в българското образование и предстоящото обсъждане на законопроекта за предучилищно и училищно образование, предлаган от Министерството на образованието, младежта и науката.

Христо Панчугов отбеляза, че СДС, изхождайки от принципа на приемственост, устойчивост и последователност, изразява своята позитивна нагласа към проектозакона за предучилищното и училищно образование. Той обаче посочи и двата два основни проблема на този законопроект - липса на икономически и останали анализи, които налагат даден законопроект и липсата на основните документи, които трябва да съпътстват този законопроект. Според него няма необходимата материална база, материални ресурси, както и финансови такива, министерството да осигури осъществяването на всички разпоредби, предвидени в законопроекта.

Венцеслав Панчев направи анализ на законопроекта за предучилищно и училищно образование и посочи резервите на СДС относно определени текстове в проекта за закон, като подчерта, че истинската оценка на един закон е в способността му да решава реалните проблеми и да осигурява реални успешни резултати в сферата на своята компетентност. Той представи предложенията на синята партия по отношение на спорните текстове и отбеляза позитивната оценка на някои от предвидените мерки в законопроекта.

 

 

 


Tags: Закон за образованиетоМСДС, Венцеслав Панчев, Христо Панчугов

Още по темата

thumb 15.05.2012

Необходими са повече и по-д...

Европейските институции и държавите-членки трябва да действат бързо...

thumb 12.04.2012

МСДС предлага строги наказа...

Младежи искат засилване на сигурността в Студентски град. Зад това...

thumb 05.03.2012

МСДС: Проблемите в Студентс...

Поредният трагичен случай в Студентски град отваря отново темата за...

thumb 23.02.2012

Христо Панчугов: Основната ...

Зам. – главният секретар на СДС и председател на МСДС Христо Панчуг...

thumb 21.12.2011

Христо Панчугов: Родителите...

Зам.-главният секретар на СДС представи позицията на партията по пр...

thumb 18.12.2011

МСДС ОРГАНИЗИРА МЕЖДУНАРОДЕ...

Събитието се проведе на 17 и 18 декември с партньорството на ECPM (...