Национална политика

Христо Панчугов: Родителите имат най-големите права и най-голямата отговорност в образованието на техните деца

21.12.2011

Insert thumbЗам.-главният секретар на СДС Христо Панчугов представи позицията на СДС по проекта за Закон за детето на съвместна пресконференция с правозащитна група за защита на основни човешки и конституционни права - Свобода за всеки, на тема: Проектът на Закон за детето - ненужен и опасен.

Христо Панчугов заяви, че предложеният Законопроект за детето подменя фундаментални принципи, залегнали в основата на модерното общество и в българската конституция.

Този законопроект представлява опит да се изземе правото на родителите да бъдат основните лица, грижещи се за децата си, чрез неограничена свобода на преценката на българските социални служби в нарушение на родителските права. Подобна груба намеса в една от основните институции на българското общество – семейството, е недопустима и вредна за развитието на демокрацията в България, допълни той.

Зам.-главният секретар на СДС обяви, че Съюзът на демократичните сили съвместно с ПГ на Синята коалиция , Свобода за всеки и родителски организации организират на 12. 01.2012г. кръгла маса в Народното събрание по Проекта на Закон за детето.

 

 


Tags: Христо Панчугов

Още по темата

thumb 05.03.2012

СДС представи позицията си ...

Председателят на МСДС Христо Панчугов и Венцеслав Панчев – секретар...

thumb 18.12.2011

МСДС ОРГАНИЗИРА МЕЖДУНАРОДЕ...

Събитието се проведе на 17 и 18 декември с партньорството на ECPM (...