Мартин Димитров: Хората искат промяна и ние ще им я дадем

27.04.2009

 

 

"На четири очи" с Мартин Димитров

 

"Нова телевизия", "На четири очи", 26 април 2009 г., 18.00 часа

Водеща Цветанка Ризова:    Здравейте. Започва нашето предаване. Тук вече е лидерът на

СДС господин Мартин Димитров. Добре дошли, господин Димитров.

Мартин Димитров:  Здравейте.

Водеща: Господин Димитров, вие и господин Бойко Борисов сте единствените шефове на партии, на които не можем да кажем председатели, вие сте просто лидери.

М. Димитров: Спокойно казвайте председател. Ще управляваме заедно с него, така или иначе, така че няма проблем.

Водеща: Добре. Това е наистина в кръга на шегата. Но след като Софийският градски съд приложи едни естетически критерии по отношение на регистрацията на СДС, там за нивото на претенциите ви, кое как отговаря на това ниво, и все пак съществуват рискове и мнозина се чудят дали тази синя коалиция, която съществува на думи, дали тя ще бъде реализирана на практика, дали вие ще внесете документите, дали господин Юруков. Какво ще се случи?

М. Димитров:    С известна доза ирония ще ви кажа, че добре, че се ожених, преди Станишев да стане премиер, иначе и там можеше нещо с документите да има проблеми и да не мога да се оженя. Но с шегата дотук. Политическата намеса в Софийския градски съд е недопустима. Имаше я, тя е опасна за България.

Водеща:    Имаше я?

М. Димитров:    Имаше я категорично. Оттук нататък се надявам Върховният касационен съд да си свърши работата, да не позволи политическа намеса, тъй като подобни действия срещу опозицията са характерни за една комунистическа диктатура, но не и за една демократична страна. Вижте, те се натрупаха нещата - 8-процентна бариера, пречи се на опозиционни партии да бъдат регистрирани в съда, държавата действа като брокерска агенция и раздава имоти на тоя и на оня, вижте със сградите на НАП какво се случи. Това е много опасно, губим демокрацията в България. И трябва да се излезе наистина на бой важен, не последен, но важен да спасим демокрацията в нашата страна.

Водеща:  Добре. Звучите тревожно, но оптимистично по отношение на регистрацията. Наистина, нека да изчакаме решението на касационния съд и тогава ще коментираме. Обаче има няколко факта, някои неща, които вече са решени. Едно от тях е новото изборно законодателство. Чух ви да казвате през седмицата, че те са насочени срещу синята коалиция.

Защо смятате така?

М. Димитров:   Очевидно е и е ясно. Вижте, когато се променят правилата в последния момент, това е нечестна игра. Нечестната игра винаги се обръща срещу автора. Говоря с хората по улиците ежедневно, те са гневни, те са ядосани, никой не иска вече тройната коалиция на власт, особено БСП и ДПС. И хората ще потърсят и ще накажат това непочтено поведение, тази промяна на правилата в последния момент. Аз съм убеден, че Синята коалиция и СДС ще има над 10 процента на тези избори. И това е само началото.

Водеща: Добре, обаче въпреки всичко, ако това нещо остане, както е сега, да речем, и вие го дадете в Конституционния съд и той не се произнесе, убедени ли сте, че можете да се справите с тези 31 мажоритарни района и наистина с 8-процентната бариера?

М. Димитров: Осемпроцентната бариера не е проблем. Мажоритарните райони обаче са много сериозен проблем. И точно тук е инструментът за търсене на служебна победа от страна на БСП и ДПС. Те ще играят заедно. Вече между БСП и ДПС не трябва да слагате граница, те са една партия и правят тези 31 мажоритарни района, за да потърсят служебна победа. И ако ние, дясноцентристките партии, не играем заедно... топката в момента е в ГЕРБ. Синята коалиция казахме, че сме готови да играем с ГЕРБ за тези мажоритарни кандидати. Ако те не приемат, рискуват служебна загуба, която да ни попречи да създадем кабинет. Виждайки, че губят битката, БСП и ДПС предприеха този ход с мажоритарните кандидати. От нас зависи да обединим усилия и да играем заедно. Иначе рискът е много голям.

Водеща:    Вие говорили ли сте с лидера на ГЕРБ господин Борисов? Защото аз го чух сутринта да казва в "Неделя 150", че ще изчакат резултатите от евровота, за да преценят истинската тежест на всяка партия, и тогава са възможни такива разговори. Имате ли някакви предварителни разговори?

М. Димитров:    Разбира се, тази негова теза беше казана и пред мен, че очакват резултатите от европейските избори и на тази база да говорим за мажоритарни кандидати. Само че ние от СДС още днес предупреждаваме, че тогава може да бъде късно. Има елемент на риск да се чака тогава за общи мажоритарни кандидати. Как ще бъдат одобрявани, как ще бъдат издигани, как ще бъдат събирани подписи, ако това са граждански фигури? Разберете, БСП и ДПС от днес вече работят и са подготвили 31 мажоритарни общи кандидати за цялата страна. Това никой не го казва, но със сигурност е така, гледам общата им работа по този повод в парламента. И ако ние наистина не играем заедно, рискуваме да загубим мажоритарните избори. Една такава загуба може да ни коства управлението. Който откаже общи мажоритарни кандидати в дясно - център, ще понесе отговорността от резултатите накрая.

Водеща:    Добре, а допускате ли, че всъщност целта е не толкова БСП и ДПС да спечелят изборите, колкото просто да не бъдете допуснати вие като партньори на ГЕРБ в бъдещото управление?

М. Димитров:    Това няма как да стане, просто няма как да се случи.

Водеща:    Защо?

М. Димитров: Вижте, пет години хората задаваха следния въпрос - кой ще обедини дясното, пет години имаше мъчителни усилия в тази насока. Новото ръководство на СДС успя да го направи, сега вече има за кого да се гласува, до вчера нямаше, хората казваха нямат избор, вече има, вече има за кого да се гласува. И всички знаят, че е време за промяна, така че ние ще вземем много гласове. Единственият въпрос е ще стигнат ли депутатите за демократично управление. И за да стигнат, ние трябва да ги бием не само в пропорционалните листи, трябва да ги бием и в мажоритарните. Това е проблемът, който трябва да бъде решен по най-бързия начин.

Водеща:    Разбирам, че вас ви притеснява много повече мажоритарният елемент, отколкото 8-процентовата бариера, правилно ли ви разбрах?

М. Димитров:    Точно така.

Водеща:    И само един последен партиен въпрос, защото аз имам и чисто икономически въпроси към вас, наистина в условията на тази криза това като че ли е по-важният разговор, макар че изборите са всъщност инструмент да постигнем нещо по-добро. Но успявате ли да се справите с лобито на Христо Бисеров във вашата партия, защото, доколкото разбирам, са доста активни и никак не са малко?

М. Димитров:    Вижте, и ДПС, и БСП се опитват да се месят във всички партии, не само в  СДС, но срещат твърд и категоричен отпор. Няма да им позволим. Няма да позволя на нито една друга партия да се меси в СДС и ще видите, че всички тези опити ще бъдат парирани, и то категорично.

Водеща:    Добре. Сега един по-важен въпрос наистина в случая, защото се случват някакви неща, които са важни за страната. Каква е вашата оценка за провелия се енергиен форум в София? Случи ли се балканския "Давос"?

М. Димитров:    Днес синята коалиция получи една много сериозна подкрепа от Американския републикански институт, който прати своя директор за Европа в България. Имах едночасова среща с него. Първо, той изрази подкрепа за самата коалиция и, второ, за едно демократично управление в България. Важна тема на разговорите днес бяха енергийните въпроси. Ние сме много обезпокоени. Още преди месец казах, че се готви един секретен заем от Русия за строителството на АЕЦ "Белене". Тогава и министърът на икономиката и енергетиката, и други видни хора от БСП, обясниха как това не било вярно и как едва ли не ние сме фантазирали.

Водеща:    Как да не е вярно и как да е секретен пък, защото аз тук, може и преди 3-4 месеца, няколко пъти на базата на официални информации съобщих, че г-н Путин е казал от руския държавен бюджет ние сме готови да финансираме АЕЦ "Белене". Сега, дали са банки, дали е бюджет, няма значение. Руснаците са категорични, че ще дават пари за АЕЦ "Белене".

М. Димитров:    Има няколко неща, за които нашето правителство не е получавало мандат. Първо, никой не им е давал право да преговарят за такъв голям кредит. Второ, никой не им е давал право да говорят за държавни гаранции от порядъка на 4 милиарда евро. Всички тия неща никой не им е дал такова доверие от България. Българският парламент не е гласувал такива неща.

Водеща:    А трябва ли?

М. Димитров: Разбира се, че не трябва, защото никой не е доказал ползата от проекта АЕЦ "Белене". Ние не сме срещу атомната енергетика, не се подвеждайте. Напротив, не сме в никакъв случай против атомната енергетика. Въпросът е, че ползата, изгодата от този проект е неясна. А взимането на загробващ огромен кредит от Русия, при положение че икономическата изгода е съмнителна, ще означава, че ние с вас, вашите зрители, нашите деца и нашите внуци ще плащат огромни милиардни кредити с години. Защо това да се прави и защо в края, замислете се, защо в края на мандата БСП и ДПС бързат да вземат този кредит и да поставят следващото управление пред свършен факт, да няма мърдане? И другото нещо - в България има един лакмус, който показва кой къде е, кое е фалшиво, кое е истинско в българската политика? Лакмусът са руските енергийни проекти. Извън синята коалиция всички останали гузно и подозрително мълчат и за всички останали този лакмус свети в червено. Ние сме единствените, които говорим за опасна зависимост от Русия. Ние сме единствените, които питаме за този 4-милиарден кредит от Русия. Забележете, другите продължават да мълчат, а сега е времето за позиция, утре ще бъде късно.

Водеща:    Аз мисля, че този въпрос, който вие поставяте, всъщност е важен в два аспекта. От една страна, тези държавни гаранции, които се дават, аз, доколкото съм запозната, не се гледа на тях с добро око в ЕС. Това понякога може да се изтълкува като неправомерна държавна подкрепа, права ли съм, от страна на държавата?

М. Димитров:    Въпросът е много по-голям от мнението на ЕС. Това е все едно целият риск да бъде поет от българските граждани. Това означава държавната гаранция - кой поема риска. Не е руската страна, не е руският инвеститор, ние с вас сме и всички български граждани поемаме риска. Тоест, ако има проблем с централата, с финансирането, с кредита, ще плащаме ние. Това означава държавната гаранция, казано по максимално директен начин. До вчера Станишев и Петър Димитров обясняваха как "Белене" бил едва ли не най-изгодният проект в България. Само че днес се оказва, че няма сериозен западен инвеститор, който да е готов да си рискува парите. Ако този проект беше толкова изгоден, щеше да има западни инвеститори, готови да дадат пари. Фактът, че няма нито един такъв, означава, че този проект единствено загробва България и се прави за обслужване на руските енергийни интереси. Самият форум, който гледахме, беше отново разиграване на руските коне в България. И, забележете, бяха пердявени претенции за липса на посредници, собственост на тръби в България, едва ли не "Газпром" да почне директно да продава на българските крайни абонати.

Водеща:    Между другото репликата, която пуснахме в началото на г-н Първанов, показва, че има огромно смущение във, така, във властта у нас от това поведение на "Газпром".

М. Димитров:  Вижте, хора от Русия нарекоха България троянски кон в ЕС. Като гледах този форум, като слушах претенциите на руската страна, очевидно е, че български политици от тройната коалиция се държат именно по този начин. И сега е моментът да бъде казано "не" и да бъдат спрени подобни проекти, които ще ни поставят в такава зависимост от Русия, че в утрешния ден няма да има излизане от тая работа.  

Водеща:   Вие смятате ли обаче, че има някакво охладняване в отношенията между България и Русия, като имам предвид това, че звездата, така наречена, на този форум, трябваше да бъде г-н Путин? Аз мисля, че с неявяването си тук в последния момент е много лош знак за тези отношения. А неговият говорител каза, че Путин няма да идва, защото трябва да дойде г-н Станишев ние тук да се разберем. Сега, това показва обаче някакъв проблем в отношенията ни.

М. Димитров:    Вижте, това, което видях през последните години, е, че, когато има нужда да бъде подписан договор, винаги Станишев или някой негов представител притичва до Москва и подписва, без много да му мисли, и ни поставя пред свършен факт. Това беше с новия договор с "Газпром" за доставка на природен газ, който оскъпи с над 2 милиарда лева за 4 години доставките за България. И всеки човек, плащайки си сметката за парно, всеки бизнесмен, който ползва природен газ, знае много добре за какво става въпрос. Това на практика удвои нашите сметки за парно за период от 4 години. Така че, вижте, аз нямам нищо против Русия, не оставайте с погрешно впечатление. Просто казвам, че в тези разговори трябва да бъде отстояван и защитаван българският национален интерес.

Водеща:    Добре. Аз обаче си мисля нещо друго, сега, като заговорихме за АЕЦ "Белене", аз си направих труда да извадя разни данни, които са казани само официално, без да се позовавам на неофициални данни, които говорят за страхотно оскъпяване на централата и други такива неща. Но в края на 2008 година стана ясно, че са изхарчени отпуснатите от френската "Париба" 250 милиона евро за подготовка на проекта. Сега, има един проект, който никой не знае как ще бъде финансиран. RWE още се чуди, доколкото разбирам, има големи проблеми там. Тези заеми от Русия още не са взети. Обаче 250 милиона лева от "Париба" са изхарчени. Така. Освен това правителството отпусна на НЕК 300 милиона лева и 400 милиона лева на енергийния холдинг. Тоест пари има в държавата очевидно според мен. При условие че можем да финансираме един проект, върху който няма цялостна концепция как ще се развива. Това е все едно да си построя къща и да чакам да ми я узаконят постфактум.

М. Димитров:    Трябва да направите още една крачка в това, което казахте. Всичко, което казахте, беше напълно вярно, но има нещо още по-важно. Близо милиард лева са изхарчени за АЕЦ "Белене" и никой не знае точно за какво. Един милиард потънаха в пясъците. И тези 3.8 милиарда евро ще потънат по същия начин, това е планът на... Очевидно, вижте, има едно много силно енергийно лоби в България, което има пълен контрол над сегашното управление. Това е изводът за всеки разумен човек.

Водеща: Казват май, че над всяко управление имало в последните години.

М. Димитров:    Над нас нямат. И ще видите със следващото управление, че няма да има такъв контрол. И въпросът е сега, в края на мандата, защото знаят, че следващият кабинет няма да подкрепи тези безумни проекти, няма да се съгласи, се опитват да ни поставят пред свършен факт. Ако не ги беше страх именно от това, нямаше сега в края на мандата да бързат да подпишат и да ни поставят пред свършен факт просто защото това енергийно лоби, тази енергийна мафия тя няма опозиция при нас, няма лостове за влияние. И затова сега бърза, за да каже утре "няма не искам, няма не може, вече сме подписали".

Водеща:    Добре. Сега, продължаваме на икономически теми, но неща, които са така, пак също свързани с нашия живот. Премиерът Станишев в интервю пред Нова телевизия каза, че нищо чудно да потърсим начин за някакъв вид заем, за някакъв вид отношения с Международния валутен фонд, нещо, което допреди дни г-н Орешарски отричаше като възможност, смятайки, че това ще обвърже бъдещото правителство, така, с един договор, който не се знае как ще бъде подписан, завършен и реализиран. По принцип вие смятате ли, че трябва да потърсим заем от МВФ?

М. Димитров:    Икономическата ситуация в България много бързо се влошава. Още не сме видели най-тежкия пик на кризата. Очакваме го юни, юли, август и най-вече септември месец да се случи това. Хората имат нужда от подкрепа. Много хора в България не могат да си плащат буквално сметките, не могат да си обслужват кредитите, остават без работа и имаме правителство, което не успява да вземе необходимите мерки. Ситуацията много бързо се влошава. Март и април нашата прогноза е, че в бюджета ще има дефицит от около половин милиард лева.

Водеща:    Което значи какво?

М. Димитров:  На прост език за обикновения човек това означа, че кредитите още повече ще поскъпнат - и като стари кредити, и като нови кредити.

Водеща:    И старите включително.

М. Димитров:    Всичко ще поскъпне. Финансирането ще поскъпне. И това ще постави България в още по-неблагоприятна ситуация. Не се взимат мерки. Затова и СДС написа една много сериозна антикризисна програма, която не искаме още да представим в нейната цялост не за друго, а защото знаете, че предложихме плоския данък, десетпроцентния корпоративен данък и после кой ли не твърдеше, че е автор на тези мерки. Но все пак ще ви кажа някои от най-важните неща в нашата антикризисна програма, макар и да не я представяме като цялост още пред публиката.

Необходимо е веднага да бъдат спрени, нещо, за  което и с вас говорихме сега, грандоманските руски проекти като "Южен поток", като АЕЦ "Белене", като Бургас - Александруполис, ползата, от които не е ясна, не е ясна за обществото и за хората. На второ място, не трябва повече да има разходи, поръчки без търг и конкурс. Това, което стана с Националната агенция по приходите - Ирен Кръстева. Абсолютно недопустимо.

Водеща:    Защо да е недопустимо? Премиерът каза, че той дори се притеснява, че сметките на г-жа Кръстева няма да излязат, че всъщност тя може да е на загуба от тази сделка.

М. Димитров: Вижте, винаги когато няма състезание, има измама. Затова в обществените поръчки винаги трябва да има няколко души, които се състезават. Когато един премиер отиде и посочва две лица и казва - на вас ще ви дам едни сгради, на вас ще ви дам една магистрала да строите, "Тракия", на вас ще ви дам трето нещо и винаги става въпрос за измама. Вижте какво стана с магистрала "Тракия". Казаха, че нямало търг, за да станело по-бързо. И както вие правилно казвате - нищо не стана. Затова беше по-добре да има състезание. Така че всички тези случаи са корупционни практики. Въобще правителството вече се държи като брокерска агенция - дава на едни обръчи едно нещо, на други обръчи друго нещо. Това е заплаха за демокрацията в България.

Водеща:    Добре. И освен спирането на грандоманските проекти, какво може да се направи? Този заем от МВФ трябва ли да бъде взет?

М. Димитров:    Преди да бъдат взимани заеми, трябва да бъдат орязани, това е следваща стъпка в нашата антикорупционна и антикризисна програма, трябва да бъдат орязани неефективни държавни разходи. В момента се наливат милиони и милиарди, става въпрос за бюрократични разходи, става  въпрос за голф игрища, става въпрос за някакви индустриални зони, на които никой не им знае ползата и смисъла, всичко това трябва да бъде орязано. В сегашния бюджет 2009 г. нашите сметки на Синята коалиция показват, че поне два милиарда лева има излишни разходи, които могат да бъдат спрени.

Водеща:  Разходи, които предстоят, или разходи, които вече са направени?

М. Димитров: Разходи, които повечето предстоят да бъдат направени.

Водеща:    Два милиарда?

М. Димитров:    Могат да бъдат спрени, могат да бъдат орязани и от това няма да пострада икономиката, напротив. Следващата стъпка - в домакинствата да бъдат оставени повече пари.

Водеща:    Как, как?

М. Димитров:    Малкият бизнес намалява осигурителната тежест поне с 10 процентни пункта. Сега е моментът това да бъде направено, това ще спаси много хора да си запазят работата, това ще остави и повече пари в домакинствата да си плащат сметките, това ще помогне на хората да преодолеят кризата. Тоест разберете разликата между левия и десния подход. Левият подход на госпожа Масларова е да остави хората без работа и след това да ги води на море и да ги утешава. А ние казваме така, десен подход - да им помогнем да си запазят работата, да им помогнем да си платят сметките, да им помогнем да се справят, а не някой да прави социална програма за безработни хора по-късно.

Водеща:    Добре, вие не ми отговорихте на въпроса - заем от Международния валутен фонд добре дошъл ли би бил за България или би бил загробващ?

М. Димитров:    Не е нужен в момента.

Водеща:    Не е нужен.

М. Димитров:    Трябва да бъдат съкратени огромни държавни разходи. Разберете, защо да взимаме няколко стотин милиона заем, ако могат да бъдат съкратени няколко милиарда в един неефективен бюджет. По-добре да съкратим неефективните разходи, да спрем милионите, които БСП и ДПС наливат в обръчите от фирми, това е по-важното, отколкото да взимаме нови заеми.

Водеща:    Да, защото самият представител на Международния валутен фонд, който беше в България, каза  "съкратете разходите си, защото бюджетът отива на червено".

М. Димитров:    Това е позиция на СДС от една година насам. Още в началото на кризата казахме "съкратете разходите, не наливайте пари в пясъците", това трябва да бъде преустановено.

Водеща:    Знаете ли, вестник "Труд" публикува един неогласен според вестника доклад на господин Орешарски, според мен с много стряскащи цифри. Аз, разбира се, не знам вие дали сте чели този доклад, дали имате представа, но как ви звучи това нещо, което е публикувано от колегите: Постъпленията в бюджета изостават с 1,15 милиарда спрямо плана. Приходите от ДДС с 245,6 милиона и приходите в държавния бюджет спадат. Само за първото тримесечие постъпленията изостават с 1 милиард 150 милиона лева. Достоверно ли звучи подобен вид информация, според вас?

М. Димитров:    Аз даже обобщих преди малко и казах, че всичко това, което споменахте, води до дефицит от около половин милиард в бюджета.

Водеща:    Тоест вие сте ги събрали?

М. Димитров:    Да, аз съм ги събрал и ви давам крайния резултат. И още по-крайният резултат ще бъде отражението върху нормалния среден човек в България, ще поскъпнат още повече кредитите и това ще бъде пагубно особено за малък, среден бизнес, ще бъде пагубно да домакинствата. Голям процент от хората в България връщат кредити и те ще бъдат засегнати по ужасен начин от това.

Водеща:    Добре, казахте намаляване на осигуровките като една мярка, според която нещата могат малко по-добре да звучат, доколкото е възможно в условията на криза. Това означава, че работодателят ще плаща по-малки осигуровки и няма да бъде заинтересован да уволнява хора.  

М. Димитров:    Да, точно така, ще спаси работни места.

Водеща: Правилно ли съм го тълкувала, ще спаси работни места. Обаче държавният бюджет няма ли да изгърми при това положение, събираемостта каква ще бъде? Мнозина репликират, че вие по този начин искате да изгърмите бюджета на държавата.

М. Димитров: Това ми звучи като дежа вю, защото, когато въведохме плосък данък, група социалисти в парламента се събраха и много шумно казаха как щяла да фалира държавата и бюджетът. Точно обратното стана. По-ниските данъци, по-ниското облагане оставя пари в хората, но и стимулира плащането. Никой няма стимул да крие, никой няма смисъл да прави едни сложни счетоводства, от които може да изгърми в един момент, и събираемостта става още по-голяма. Особено в условията на криза това е правилната мярка. Друго нещо, което предлагаме, е съкращаване на сроковете за връщане на ДДС. Има десетки хиляди фирми в България, които не могат да си върнат ДДС-то... Знаете ли какво се получи - една много неприятна корупционна схема.

Водеща:    Защо?

М. Димитров:    Фирмите, които имат досег до тройната коалиция и властта, връщат бързо ДДС, всички останали са потърпевши и им се бави връщането на ДДС. 

Водеща:    Сигурен ли сте?

М. Димитров:    Абсолютно категорично. И им се бави връщането на ДДС. В момента има над 600 милиона лева невърнато ДДС, което в момента, в който се случи, дупката в бюджета ще стане още по-голяма и проблемът ще стане още по-мащабен.

Водеща:    Аз това щях да попитам, може би просто няма пари за връщане на ДДС?

М. Димитров: Вижте, след като има пари за безумни разходи, по-добре да спрем безумните разходи, има цели министерства, които плачат за закриване. Това на Емел Етем -  абсолютно безпредметно, това на госпожа Паси - абсолютно безпредметно, това на Николай Василев, на държавната администрация - абсолютно безпредметно. С тяхното съкращаване могат да бъдат спестени веднага към 300 милиона лева. Ето това е начинът за оптимизиране на нещата.

Водеща:    Добре, на финала - кога ще бъде най-тежката криза, по време на изборите ли? Така, доколкото схванах, доколкото схванах вашето обяснение и вашата прогноза.

М. Димитров:    Ако няма абсолютно нова политика, която да върне европейските фондове в България... Не може в условията на криза да не използваш милиарди европейски пари, това е буквално безумно. Ако няма ново правителство, което да спечели доверието на Европейския съюз, ако няма ново правителство, което да започне разумна икономическа политика и да подкрепи хората в България, аз смятам, че септември ще бъде пикът на една много тежка криза. И моето пожелание към хората е да направим заедно една мащабна промяна, да имаме демократично правителство, което да помогне на България да излезе от тази черна дупка, в която я вкара тройната коалиция.

Водеща: Ако знаете хората колко са недоверчиви и отчаяни вече, не знам вече как звучат призивите на всеки политик, но както и да е, вие имате право да го направите това.

М. Димитров:  Хората искат промяна и ние ще им я дадем и мисля, че извън нас няма кой да им предложи тази промяна. Ние сме показали в условия на криза, че можем, и не знам кой друг може да каже такова нещо.

Водеща:    Благодаря ви, господин Димитров за този разговор.


Още по темата

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 24.11.2019

Участие на Румен Христов в БНТ

Понеделник, 25 ноември

thumb 17.11.2019

Участие на Румен Христов в БНР

18 ноември, 12.30 часа

thumb 14.11.2019

Д-р Антон Койчев: Деструкти...

Някои от кризисните ситуации можеха да се предотвратят просто с по-...