Надежда Нейнски: Спорът между властите е в услуга на престъпността

20.02.2011

 

С голямо "но" маркира проблема за борбата с корупцията и престъпността евродепутатът Надежда Нейнски, по БНР тази сутрин.

Не е достатъчно да се каже само, че се създава Център за борба с корупцията и организираната престъпност. Има едно голямо „но", то е свързано с начина на финансиране, а и разминаването в интерпретациите с темата за финансирането, заяви тя.

И попита какви са функциите, които ще изпълнява това звено. Според бившия външен министър, ако не се създаде координация между различните структури, ще се създаде институционален хаос. За Синята коалиция е от ключово значение кой ще ръководи това звено, отбеляза тя. И изрази недоумението на сините за назначаването на Сертов. Тревожен знак е назначаването на Петко Сертов в това звено, каза Нейнски. Нима ДС не беше онази, която реално създаде организираната престъпност през 90-те години в България, попита евродепутатът.

Много отдавна Синята коалиция коментира, че най-важното в една демократична държава, е всички звена в борбата с престъпността да работят едновременно. Трябва да има координация между различните звена, подчерта Надежда Нейнски. За мен това е ключът. България буквално е симптоматична с постоянните битки между различните власти. Спорът между властите е единствено и само в полза за организираната престъпност. Колкото и звена да се създадат, ако няма партньорство между властите, тази борба с организираната престъпност ще остане само едно добро намерение, каза Нейнски.

Истината не може да бъде нито дясна, нито лява, заяви тя още при речта си в Европарламента. Нарушаване на човешки права и използването на прекомерна полицейска сила в определени акции е безспорен факт. Дебатът за човешките права трябва да се води в ЕП. Кое повече би изложило България - дали масовото подслушване и нарушаване на човешките права или че ние дебатираме и се ползваме от добрите практики на ЕС, попита Нейнски.

Относно изборите, Нейнски заяви, че няма здравомислещ човек, който да не си дава сметка, че единственото десницата ще увеличи неговото представяне на президентските избори. Всяка формация може да направи своите предложения. И е необходимо да се издигне единен кандидат. Тепърва ще обсъждаме кандидатурите. Има още 10 месеца, не е много време. Говоря за консултации в Синята коалиция, каза още Нейнски. Съветът ми е: нека да няма политически чадър, заяви още евродепутатът.


Още по темата

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 24.11.2019

Участие на Румен Христов в БНТ

Понеделник, 25 ноември

thumb 17.11.2019

Участие на Румен Христов в БНР

18 ноември, 12.30 часа

thumb 14.11.2019

Д-р Антон Койчев: Деструкти...

Някои от кризисните ситуации можеха да се предотвратят просто с по-...