Румен Христов: Основната ми цел е подобряване на икономическата среда и благосъстоянието на българските граждани

16.08.2011

Основната ми цел, ако бъда избран за президент на България, ще бъде подобряване на икономическата среда и благосъстоянието на българските граждани. Това заяви в Шумен кандидатът за президент на „Синята Коалиция" Румен Христов. Той изтъкна четири водещи проблеми, които са характерни за цялата страна - високата безработица, ниските доходи и пенсии, битовата престъпност и високите цени, налагани от монополите.

Румен Христов подчерта, че демократичните сили и десницата са провели много тежки, непопулярни, но необходими реформи благодарение, на които страната ни е станала член на ЕС, на НАТО и всички авторитетни международни организации. Синият кандидат за държавен глава допълни, че въпреки това българите живеят зле и са на последно място по доходи. Той бе категоричен, че не е удовлетворен от този факт и в тази посока трябва да бъдат насочени усилията на всички институции, да бъде намерен общ език и по диалогичен начин да се решават важните въпроси на обществото, за да могат българските граждани да се доближат по доходи поне към страните, които влязоха като последни страни членки преди голямото разширение на Изток.

Синият кандидат за президент добави, че се надява на тези избори да се обединят всички десни формации. Искам да приобщим всички десни формации в рамките на тази президентска надпревара. Много ми се иска на тези избори да се явим с единна дясна кандидатура и обединени, каза още Румен Христов. В заключение той добави, че сега е момента да се постигне така нареченото обединение за което се говори от години.

Предният ден Румен Христов бе във Велики Преслав, който е 135-ият град от обиколката на кандидата за държавен глава от „Синята коалиция". В Симеоновата столица той каза, че като кандидат за президент черпи самочувствие от 1330-годишната история на България, но сега ще настоява за постигане на консенсус по мерките за предотвратяване на втора икономическа криза. Другите градове, които той посети в Североизточна България са Каолиново и Никола Козлево.


Още по темата

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 24.11.2019

Участие на Румен Христов в БНТ

Понеделник, 25 ноември

thumb 17.11.2019

Участие на Румен Христов в БНР

18 ноември, 12.30 часа

thumb 14.11.2019

Д-р Антон Койчев: Деструкти...

Някои от кризисните ситуации можеха да се предотвратят просто с по-...