Галин Терзийски: СДС възстановява структури в Шуменска област

28.04.2010

Интервю на общинският председател на СДС - Шумен за в-к "Шуменска заря"

  Г-н Терзийски, почти всички политически партии започнаха да стягат редиците за предстоящите догодина президентски и местни избори. Какво става в СДС?
- Първо нека уточним, че е доста рано да се дават категорични отговори по този въпрос, но моята позиция е, че колкото по-рано започнем да работим за изборите и да изчистваме нещата, толкова по-добре. За съжаление, досега в политическия ни живот, включително и в СДС, всичко се вършеше в последния момент преди вота, образно казано в дванадесет без десет. Аз силно се надявам новото ръководство на СДС начело с лидера Мартин Димитров да направи така, че предизборната подготовка в „синята" партия да започне много по-рано, за да се извърши полезна дейност, да имаме време да направим задължителните срещи с хората от различни възрасти и с различни професии. Винаги съм го казвал и пак ще го спомена - лицата, форматите на коалициите и визията за изборите трябва да се предложат на обществото много по-рано, за да имат възможност нашите съграждани да се запознаят с кандидатите, ако трябва да им опонират, но да има резултат. Спомняте си какво се случи на парламентарните избори със „Синята коалиция" в Шумен. Два часа преди крайния срок за регистрация в РИК дойде листата от София. Не може така. Смятам, че имаме достатъчно време за срещи, дебати и разговори с нашите избиратели, затова би трябвало да започнем работата по-рано.
- А предвиждате ли разговори с евентуални партньори от десните партии във формата „Синя коалиция „?
- Безспорно се надяваме „Синята коалиция" да бъде едно трайно политическо формирование, един дългосрочен проект, който да даде възможност за някакво по-широко обединение на десните политически сили в страната. От друга страна общинските организации на СДС ще имат правото да решават по какъв начин да участват на предстоящите избори. Тоест, в СДС има демокрация, каквато не съществува в друга партия. Така беше и преди предните парламентарни избори, имахме забрана за коалиция единствено с БСП и ДПС. Форматът на местна почва ще се търси сред десните партии. Преговорите ще започнат скоро, защото не бива да се губи време. Трудно ще се постигне консенсус обаче с малките политически сили, които по принцип гравитират около управляващите, за да намерят някаква реализация. Правилният път за мен е единствено обединението на десните партии, които да съберат повече гласове и да не се разпилява вотът на десните избиратели. Така е по-честно и към нашите гласоподаватели.

Интервю на Велмира СТЕФАНОВА


Още по темата

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 24.11.2019

Участие на Румен Христов в БНТ

Понеделник, 25 ноември

thumb 17.11.2019

Участие на Румен Христов в БНР

18 ноември, 12.30 часа

thumb 14.11.2019

Д-р Антон Койчев: Деструкти...

Някои от кризисните ситуации можеха да се предотвратят просто с по-...