Ваньо Шарков: ГЕРБ се отказаха от битката с ченгетата от Държавна сигурност

25.03.2011

ГЕРБ се отказаха от битката с ченгетата от Държавна сигурност. Това заяви на пресконференция във Видин депутатът от СДС Ваньо Шарков. Той уточни в четвъртък в дунавския град, че късно в сряда управляващите са се отказали категорично от идеята си да проведат борба с ченгетата от ДС. На свое заседание комисията по гражданско общество и медии в Народното събрание взе решение, с което на практика се отказва от тази борба. През септември м.г. внесохме в парламента предложение за законопроект, ченгетата от ДС да не бъдат награждавани с държавни отличия и награди. В сряда обаче станахме свидетели в Комисията как нашият законопроект бе тотално променен, уточни Шарков. Комисията взе решение, че хората, които ще бъдат награждавани с държавни отличия и награди, само ще бъдат проверявани за принадлежност към ДС, но независимо от резултата ще бъдат награждавани, каза той.

Сините депутати сме категорични, че не бива да се награждават с държавни награди и отличия ченгета от ДС. А ГЕРБ показа, че се отказва тази битка. Само искам да припомня скандала за България с нашите първи дипломати - служители на ДС, подчерта Ваньо Шарков.

Свидетели сме в последните години как всеки, който е на власт говори за стратегии, за програми, за приобщаване към една или друга политика. Винаги сме били скептично настроени по отношение на ежедневното говорене за стратегии - а на практика няма реализация. Пример за това е състоянието, в което се намира Северозападния край, обявен за най-бедния регион в ЕС, каза още синият депутат.

Ние очакваме от ГЕРБ действия, които да не доведат на власт отново тройната коалиция. Напоследък управляващите провеждат политика с тройната коалиция и ясно се забелязва недопустимо сътрудничество по важни за страната въпроси - АЕЦ Белене и неговото строителство, което е неразбираемо. Неразбираемо е и сътрудничеството им по въпроса с ченгетата и награждаването им с държавни отличия и награди.

Депутатът от СДС Любомир Иванов заяви, че няколко правителства по ред, включително и сегашното, са длъжници на Северозападния край. Много малко са проблемите, които се решават в района на Видин и това ясно бе казано на проведения граждански протест под надслов „Да спрем унищожаването на Видин". Според него в региона нещата не са тръгнали към по-добре, а обратното - назад. И видинчани със своя граждански протест ясно показаха, че Видин се управлява лошо и според издигнатите лозунги, се унищожава. Ние - сините депутати подкрепяме действия, а не намерения, след които не се случва нищо, каза в заключение той.

Народните представители от СДС Любомир Иванов и Ваньо Шарков взеха участие в работата на Общото събрание на Асоциацията на Дунавските общини в България, което се проведе във Видин.

 


Още по темата

thumb 07.12.2019

Участие на Илия Лазаров в К...

7 декември, 20 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

6-ти декември, 18 часа

thumb 06.12.2019

Участие на Румен Христов в ...

Петък, 6-ти декември

thumb 28.11.2019

Генади Велков: Успешно упра...

Трябва тези, които са напуснали Видин, за да търсят препитание, да ...

thumb 28.11.2019

Румен Христов: СДС е парти...

Христов изрази убедеността си, че за една партия най-важни са парла...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 28.11.2019

Илия Лазаров: С класическит...

В София постигнахме един прекрасен резултат – между 20 и 30 хиляди...

thumb 24.11.2019

Участие на Румен Христов в БНТ

Понеделник, 25 ноември

thumb 17.11.2019

Участие на Румен Христов в БНР

18 ноември, 12.30 часа

thumb 14.11.2019

Д-р Антон Койчев: Деструкти...

Някои от кризисните ситуации можеха да се предотвратят просто с по-...