Меглена Кунева и Любен Дилов-син лично подкрепиха Зеленогорски, ВМРО-БНД и „Зелената партия” също застават зад неговата кандидатура

26.10.2011

Insert thumb

„Днес има две Българии. Тази на всички нас, които чакаме ползите от еврочленството, и тази на „Бай Ганьо влиза в Шенген" и  „Бай Ганьо усвоява еврофондове". Има България на Найден Зеленогорски от Плевен, и България на изправените срещу мен миналата събота 71 милиона лева!", с тези думи подкрепи кандидата на БНД в Плевен Найден Зеленогорски кандидатът за президент на България Меглена Кунева. 

 „Защо Найден трябва да бъде подкрепен" - така е назован текстът, с който Любен Дилов - син изразява личната си подкрепа за Зеленогорски. „Не бих си позволил дълго обяснение при мажоритарен избор, но случаят с балотажа в Плевен е различен. Това е национален пример и затова си позволявам да призова плевенчани да подкрепят на втори тур Найден Зеленогорски.

Не само заради принадлежността ми към десницата, дори не и заради безспорните му качества на управленец, заявеното му отношение към културата и яркото му присъствие във все по-оредяващата демократична общност. Случаят Плевен е илюстрация на това какво не бива да допускаме в политиката - опитът служебно да бъдат спечелени едни избори.

Свидетели сме на най-компрометираните избори през последните 20 години. Направи се всичко възможно стотици хиляди хора да не могат да гласуват, да бъдат объркани, вотът им да бъде подменен. Плевенчани, вие най-добре знаете кой е вашия кмет. Това е вашия град и бъдещето му е основно ваша работа.", призовава Любен Дилов - син.  

С декларация Областната организация на „Зелената партия" в Плевен обяви, че ръководството на партията и природозащитниците от  организацията подкрепят Найден Зеленогорски в предстоящия балотаж. „Гласуваме своето гражданско и политическо доверие на г-н Найден Зеленогорски", казват от „Зелената партия" и призовават гражданите на Община Плевен да подкрепят Найден Зеленогорски.

Декларация за подкрепа Найден Зеленогорски получи и от ръководството на ВМРО - Българско национално движение в Плевен. В нея те сигнализират за това, че в града ни се разпространяват печатни материали, от типа черен пиар, насочени срещу Зеленогорски, които са подписани от името на ВМРО-ДПМНЕ, която е управляващата политическа партия в Република Македония и няма нищо общо с Плевен. ВМРО-Българско Национално Движение в Плевен се извинява на г-н Зеленогорски за неправилното използване на името на организацията и изразява подкрепата си към към него на предстоящия балотож за кмет на Плевен.

DarikNews


Tags: Найден Зеленогорски

Още по темата

thumb 26.06.2012

Найден Зеленогорски подаде ...

Найден Зеленогорски внесе заявление, с което подава оставка от пост...

thumb 08.05.2012

Найден Зеленогорски: Стреми...

Проект за коалиционното споразумение в рамките на Синята коалиция с...

thumb 30.04.2012

Преизбраха Найден Зеленогор...

Зам.-председателят на СДС Найден Зеленогорски бе преизбран за предс...

thumb 19.03.2012 - Плевен

Найден Зеленогорски: Синята...

Синята коалиция е успешен модел, който може да се разшири, за да по...

thumb 25.01.2012

Върховния административен с...

В жалбата си г-н Зеленогорски и БНД настояват Върховният администра...

thumb 04.01.2012

Найден Зеленогорски и БНД о...

Съюзът на демократичните сили ще запознае с развитието на казуса с ...

thumb 20.12.2011 - Плевен

Мартин Димитров : Демокраци...

Делото за касиране на кметските избори в Плевен приключи. До дни се...

thumb 06.12.2011

СДС призова министър Найден...

Пресконференция след редовно заседание на НИС на СДС

thumb 01.12.2011 - Плевен

Найден Зеленогорски: Държав...

Държавата е абдикирала от участие във финансирането на местната инф...

thumb 08.11.2011

Мартин Димитров: Цветанов д...

Това бяха най-манипулираните и фалшифицирани избори за последните 2...