Филип Кирев: Реформаторския блок е за задължителна реформа в българското образование

25.09.2014

Insert thumbВаучери за материално затруднените семейства при записване на  децата им  в училище предлага Реформаторският блок. Идеята бе представена  от кандидатът на Коалицията  инж .Филип Кирев на  предизборна среща с преподаватели  и симпатизанти на синята идея от Врачанско.

„Ние сме  радетели за задължителното  ранно предучилищно образование,  което ще даде възможност на 5-6 годишните деца да бъдат изведени от лошата семейна среда и тежките битови условия“, сподели инж. Филип Кирев.

Задължителна  реформа на българското  образование -  да отдели специално внимание на  валидирането на дипломите на професионалисти от  различни сфери на икономическия и обществен живот, останали без работа,  като след 6-месечна преквалификация те биха могли да   придобият педагогическа правоспособност и да се влеят в образователната система,  каза още инж. Филип Кирев на срещата.

Кандидатът на Реформаторския блок  поясни, че  в  новата  образователна реформа ще бъде записана по модел от прозападното образование и идеята за децентрализация на учебния план, която ще даде  свобода на  учителя да работи в зависимост от интелектуалното  ниво на  учениците в класа. Като естествена закономерност в управлението на училищата да бъде и участието на самите ученици,  уточни по-късно в непринуден дебат инж. Филип Кирев.

Симпатизантите на Реформаторския  блок във Враца се обединиха от идеята за организиране на Национална кръгла маса по приоритетните промени, които трябва задължително да залегнат в Новия закон за българското образование. Диференцирано заплащане на преподавателския състав, които обучава деца със специални потребности и връзка на бизнеса с образованието са част от мерките, с които новата реформа в училища и  висши учебни заведения трябва  неминуемо да се съобразява. На срещата с врачанските  учители присъстваха още кандидатите -  от БЗНС Румяна Иванова и Румен Кръстев от „Движение България на гражданите“.

Чуйте още от Дарик тук


Tags: Филип Кирев

Още по темата

thumb 22.03.2017

Филип Кирев: Длъжници сме н...

Развитието на спорта, особено масовия и аматьорския, е важна част о...

thumb 09.03.2017

Филип Кирев почете жертвите...

Престъплението, ‎ наречено „Възродителен процес‎“ и извършено от ня...

thumb 01.10.2014

Във Враца водачът на листат...

Дарение на училищата във Враца направи днес водачът на листата на Р...

thumb 17.09.2014

Водачът на листата на РБ за...

Водачът на листата на РБ за 06-ти МИР Враца - Филип Кирев бе подкре...

thumb 11.09.2014

Реформаторският блок откри ...

Пред насъбралото се мнозинство бе представена и листата на кандидат...

thumb 02.09.2014

Водачът на листата на РБ за...

Главният секретар на СДС и водач на листата на Реформаторски блок з...