Новини от изборите

Георги Шишков: За СДС важни са хората

26.04.2013

Insert full sizeДесет стъпки за излизане от тежката икономическа криза предлагат като програма за спасение на България от Коалиция “Съюз на демократичните сили”. Цифрата съвпада с номера, под който политическото обединение е вписано в интегралната бюлетина за предстоящия на 12 май парламентарен вот.

“Настояваме в рамките на следващите две години за широк дебат и насрочване на избори за Велико народно събрание. Целта – да бъде изработена нова конституция”, коментира на пресконференция в Димитровград Георги Шишков, водач в листата на СДС за Хасково. Той представи и част от останалите кандидати за народни представители от синия отбор за 29-и Хасковски многомандатен избирателен район. На място дойдоха и местни лидери от дванадесетте политически формации, подкрепящи коалиция Съюз на демократичните сили. Сред тях бяха СДС, Обединени земеделци, БСДП, Радикал-демократическа партия, Български демократичен съюз Радикали, Движение “Гергьовден” и Клуб на репресираните в България.

“Залагаме на реалния потенциал на българската икономика, развитие на производството, запазване на плоския данък и битка срещу сивата икономика. Това ще гарантира стабилност на фиска”, убеден е Шишков. Според него, настоящото положение в страната предразполага към укриване на данъци и дейност в удобната сянка на “сивата” икономика. Освен това Георги Шишков подчерта, че повече от всяка друга политическа сила коалиция Съюз на демократичните сили застава срещу монополите и в защита на обикновения човек.

“Нашата листа е единствената, съставена изцяло от хора от региона”, подчерта водачът на листата на сините. В списъка с кандидатите за народни представители фигурира и димитровградчанинът Петьо Иванов. Агроном по образование, той от години се занимава с частен бизнес. Иванов е категоричен, че като традиционно аграрна страна България следва да се развива приоритетно в областта на селското стопанство.

“Преди години СДС направи възможни промените в България”, подчерта на пресконференцията Георги Шишков. Като фундаментални за коалицията разбирания той посочи свободата и демокрацията, съчетани с частната инициатива и върховенството на закона. “Ще подкрепяме българското във всеки един аспект, като за нас в центъра са поставени хората!,“ заявиха сините. “Без тях и магистралата е пуста, и всичко останало губи смисъл”. Георги Шишков допълни: “За нас е важно да има по-малко държава, но повече държавност!”.

“Нека избирателите обърнат внимание на включените в листата кандидат-депутати и преценят добре, преди да гласуват на 12 май”, каза по време на пресконференцията общинският лидер на “Гергьовден” Калина Монева. Според нея СДС е интелигентният и стоящ най-близко до хората избор.

 

Tags: 29 МИР, Хасково, СДС, Георги Шишков

Още по темата

thumb 15.05.2019

СДС към Стефан Тафров: Не в...

Ще сезираме ЦИК за Вашата кражба на символите и името на СДС и непр...

thumb 13.05.2017

Доклад на Божидар Лукарски ...

Доклад на Божидар Лукарски пред 22-та Национална конференция на СДС

thumb 27.03.2016

СДС предлага вътрешни избор...

Според Лукарски има време и средства за такива избори

thumb 10.04.2014

Божидар Лукарски: Реформато...

Единствено политиката на Реформаторския блок е свързана с европейск...

thumb 24.03.2014

Основни противници на Рефор...

Пресконференция на лидерите на Реформаторския блок

thumb 26.02.2014

Любен Петров: България и вс...

Това заяви на пресконференция в Плевен зам.-председателят на СДС и ...

thumb 14.02.2014

Божидар Лукарски: Реформато...

Реформаторският блок вече има обща група в Общинския съвет на Общин...

thumb 13.02.2014

От Враца започна обиколката...

Божидар Лукарски, Радан Кънев, Найден Зеленогорски и Николай Ненчев...

thumb 13.01.2014

РБ остро осъжда политически...

Позиция на Реформаторския блок относно назначаването на политическа...

thumb 08.12.2013

Реформаторският блок ще под...

Това стана ясно на пресконференция на лидерите на шесте партии от Б...