Борис Марков: В изборите сме с номера на Йовов

26.04.2013

Insert full sizeПредседателят на изборния щаб на СДС Борис Марков се оказа луд фен на "Левски". Той от малък е на "Герена" и вика за любимия си отбор. Така ще бъде и утре във вечното дерби с ЦСКА. Ето какво сподели той преди "Стандарт".

- Как се запалихте по "Левски"?
- Даже нямам конкретен спомен. Откакто се помня, съм левскар. Приемам клуба като израз на свобода. Аз съм левскар, откакто имам спомен, и до края на живота си ще остана такъв. Не помня конкретния повод. Брат ми по същия начин е твърд фен на "Левски". Баща ми пък не е запален. Но аз и брат ми сме заклети левскари.
- Смятате ли, че тази година "Левски" ще стане шампион?
- Вярвам! Мисля, че "сините" са в труден период, но духът ще надделее. Свързан съм с всичко синьо - СДС, "Левски", и нещото, което е общо, е надеждата и вярата в свободата. Това, което казвам, че съм твърд привърженик на "сините", и това, че ще съм на стадиона да ги подкрепям и във вечното дерби. И не ме е страх да го кажа, и то дори по време на кампания. Казвам го с ясното съзнание, за да илюстрирам до каква степен властващото настроение в тази кампания е лицемерието. А ние тръгваме на чисто и го заявявам абсолютно открито поради две причини. Първо, всички политици и политически партии взеха да повтарят като мантра думите "гражданско общество", "граждански контрол", "това искат гражданите" и ги повтарят до степен, до която се надяват народът да бъде под хипноза и след това ще накарат да направи това, което те пожелаят. А в същото време тези същите политици, особено политиците на прехода и на статуквото, които повтарят тези мантри, за чисто човешки неща, по които те не могат да бъдат оценявани дали са добри политици или лоши, дали са добри държавници или лоши, искат да убедят цялото население, че са искрени, а никой от тях не смее да каже публично своята симпатия или подкрепа към футболен клуб, само и само да не загуби подкрепата на привърженици на други отбори. А това е лицемерно. Няма как като политик да искаш да си искрен и да говориш само красиви неща, когато не споделяш подобно нещо с хората. Мен не ме е срам. Аз съм левскар и се гордея с това. Аз съм в СДС и се гордея с това, синият отбор ми е на сърце.
- Кой е най-любимия ви играч?
- Сега ме свързват приятелски отношения с -10 - Христо Йовов. Екипът му, с който той вкара гола на "Берое" миналата година, ми седи в кабинета в рамка. Тази фланелка не е прана. Тя е затворена херметически и ще остане там. Между другото, много се радвам, че се явяваме на изборите с номера на Йовов. Голямата ми любов. От него искам едно - един гол в събота с три греди. Той е майстор на специфичните изпълнения. Радвам се, че в последните мачове той върна своето самочувствие и самочувствието на отбора. Радвам се, че и Иванков се завърна в отбора. Ако трябва да говоря за миналото, ще кажа, че "Левски" е дал изключително много. Има много футболисти, които ако бяха с малко по-различни характери, може би щяха да са велики като Гунди. Но във всяко поколение "Левски" има велики играчи.
- Как прогнозирате мача с ЦСКА?
- 3:1 за "Левски". Според мен двубоят ще бъде антипод на скучния мач. И двата отбора ще се метнат със сърце и по-сърцатият ще победи. Ако трябва да кажа и за съдийството, смятам, че по-голямата част от грешките им са неволни.
- Кой е най-незабравимият ви миг на стадиона?
- Имаше един гол срещу "Глазгоу Рейнджърс" на Николай Тодоров - Кайзера. Тогава той намери топката извън наказателното поле от воле. Спомням си тогава купата ми с фъстъци и колата ми политнаха. Бяха последните минути. Имах сълзи в очите от мъка, но след гола сълзите тръгнаха, но този път бяха от щастие. Най-голямата болка беше мачът с "Антверпен". Като казвам, че съм левскар, "сините" са едно от малкото неща в живота ми като мъж, за които мога да заплача - и от радост, и от мъка. Не го намирам за слабост. В СДС имахме един славист, един от "Локо" (Сф). Имахме и един от ЦСКА, но той си замина. Радвам се, че другите са левскари.
- Пазите ли някой по-специален артикул, може би от детството?
- Всичко си пазя. Имахме един труден период и тогава на всеки мач започнах да ходя с различно шалче, докато намеря това, с което да потръгне играта. Имам едно много любимо шалче. То е на ултрасите. Последното нещо, което добавих, е камък от козирката, която събориха. "Левски" значи свобода. И искам да завършим с думите. "Сините" ще победят.


Tags: Борис Марков

Още по темата

thumb 12.07.2013

Нова десница, но без стари ...

Правителството категорично трябва да подаде оставка. В момента на у...

thumb 28.04.2013

Борис Марков: Във всички ли...

Интервю на председателя на Изборния щаб на СДС за"Дарик" радио, "Се...

thumb 24.04.2013 - Петрич

С водосвет стартира кампани...

Когато страната е в криза, СДС е формацията, която предлага решение...

thumb 15.04.2013

Борис Марков: СДС предлага ...

СДС влезе в предизборната кампания на чисто и с високо самочувствие...

thumb 27.03.2013

Борис Марков: СДС оповести ...

СДС изнесе данни, но тогава нито БСП, нито РЗС се обадиха по темата...

thumb 23.02.2013

Борис Марков: Хората на ули...

Председателят на предизборния щаб на СДС Борис Марков коментира общ...

thumb 04.02.2013

Борис Марков: Ролята на СДС...

Интервю на Борис Марков за Българско национално радио, програма "Хо...

thumb 13.12.2012

Борис Марков: СДС се опитва...

Интервю на председателя на Изборния щаб на СДС Борис Марков за в-к ...

thumb 04.12.2012

Борис Марков: Костов се вжи...

Ние демонстрираме, че СДС има силата да издигне доказан професионал...

thumb 29.11.2012

Борис Марков: Ще издигнем к...

Интервю на председателя на предизборния щаб на СДС Борис Марков за ...